Denerwująca gra V3

Czyli znowu wjechał russian bias.

Si. I to na pełnej. Dodatkowo zwiększyli szybkość prześladowania (w sumie z tą autokorektą też pasuje:) wszystkim prawilnie sojuzkim tankom z autoloaderem. Czyli cała topka…
Ale przecież nie można niczego innego spodziewać się po węgierskiej grze.

3 Likes

Czekam na ściemę “Fairy play” i tym razem dopiszę stosowny komentarz “Niezła ściema”.

O ile zmniejszył się czas przeładowania?

Można sprawdzić w notkach z paczów ;) Zalezy od czołgu i ammo

W każdym razie symulator ruskiej propagandy na pełnej xD jeszcze niech znów jakiś biedronek zaprzeczy ze korzystają z eomm

2 Likes

Zajrzyj na anglojęzyczny temat główny.
Tu szczegóły.
Z tego co ludzie piszą, użyte Sikrit Dokiuments nie przechodziły jako źródła a bug raportach, ale jak trzeba pomóc sowieckim wyrobom to już są legitne.

Okej czytam

przesada. O ile w pierwszych dniach faktycznie były niezniczalne i miały problem z pancerzem który robił cuda, o tyle teraz działa efekt głupoty ludzkiej, którzy na widok terminatora srają po gaciach i robią tak głupie rzeczy że kisne przed ekranem. Już nawet bez słuchawek gram, bo wiem że ludzie sami się wyłożą, nawet strzelać nie trzeba za bardzo xD

serwerowe chomiki padly? nie ma gier ani na rb ani na sim whisky tango foxtrot

Nie sądzę. Tu rozszerzony opis tego z czym spotkałem się w grze.
Zresztą, nie pierwszy raz, gdy Ślimak dodaje OP premkę przy aktualizacji, którą z czasem będzie nerfił.
Tylko tym razem z dawką rusofilii przesadzili (i z BMPT i z autoloaderami). I to znacznie.

1 Like

No i trochę się zgodzę, bo pierwsze dni takie były. Pancerz nie działał tak samo jak w T-90/T-72B3. Ale obecnie największy issue to jest po prostu panic mode ludzi na widok BMPT. A Ci co strzelają po standardowych miejscach sowietów, nie mają najmniejszego problemu w pozbywaniu się BMPTków.

Oczywiście można nagrać milion jeszcze filmów i omówić jak to szczelam a on nie ginie etc. Ale to samo można powiedzieć :
Leopard 2A7V
Strv 122B+

no właśnie. Masz całą mase maszyn gdzie celujesz w “weak spoty”. To ogólny problem WT. Tak samo jak autocannon - WT po prostu nie jest do tego dostosowany, dlatego tak irytujące są wszelakie PUMY, BMPki itp itd. Różnica jest taka, że BMPT ma frontowo jeszcze pancerz.

I masz tu dokładnie definicję maszyny OP i soviet bias jednocześnie.
Trochę śmieszy, gdy gra z ambicjami na “symulator pola walki” wprowadza jakieś pierdziszcze, które jest lepsze od wszelkich MBT.
Jakby tak było w realu to ruskie by tylko te BMPTki tłukli na kadłubach z odzysku.

1 Like

Ale to dotyczy praktycznie każdej maszyny, chociaż fakt - w większości akurat radziecko/ruSSkich. Takie uroki WTka

w ogóle bym się nie zdziwił gdyby ta 'sztuczna inteligencja" z piechoty to było 90% mojej drużyny cały czas, zbyt często te boty jadą po sznurku w jedno miejsce i zdychają hurtem

1 Like

Bo WT to symulator, tyle tylko, że nie w tym kontekście, o którym większość Szanownych Graczy sądzi…

Kiedy Chi-Ri dostał nowy BR i po co?
Papierowa kolubryna z armatką, którą mają już Chi-to na 4.7, ok z dłuższym przeładowaniem, ale mniejszym gabarytem i chyba są trochę szybsze niż Chi-Ri. Te 5.0 było ok, zwłaszcza że prawie tego w bitwach nie ma, a na 5.7 będzie jeszcze mniej. Takich ruchów nigdy nie zrozumiem. Tym bardziej, że ruch o +0.7 jest dość drastyczny, jakby ostro kosił na tym 5.0, ale tak raczej nie było.

A nie zmienili mu czegoś z magazynkiem i przeładowaniem?

Nie chciałem pisać, bo nie jestem pewny, ale wydaje mi się że wcześniej było krótsze. To był chyba magazynek (pamięć mi już na prawdę chyba szwankuje), gdzie sadził kilka strzałów jak z karabinu, a potem długo ładował, a teraz ma zwykłe przeładowanie pi razy oko 5 sekund, czyli fajne, tylko niekoniecznie dla takiego pojazdu.

1 Like

No i masz odpowiedź.

PS. po prostu Japończycy byli po złej stronie osi … :D

Rozumiem, że farming-boty na bitwach morskich są całkowicie legitne. Trwa to na tyle długo, że “It’s not a bug, it’s a feature”.
Schemat działania zazwyczaj wygląda tak, że okręty podstawiają się bardziej lub mniej, ale na tyle, że bot zdąży a gracz nie zdąży go ubić. Ale, jeżeli ty zaatakujesz bota zarezerwowanego dla innego bota, to odpowiada szybko i bardzo celnie.
To nie tak, że są w każdej bitwie, ale gdy widzisz około 8-10, to równie dobrze możesz wyjść z bitwy.

Jeżeli jest to legitne, to trzeba ubogacić WT Wiki, żeby wszyscy mieli równe szanse. Niestety WT Wiki jest nieaktualne w temacie instalacji botów:

edit 2025-01-02:
Tego samego dnia, trochę później. Kolejna bitwa normalna, ale następna:

chwilę przed zakończeniem...

... i podsumowanie po bitwie