I masz tu dokładnie definicję maszyny OP i soviet bias jednocześnie.
Trochę śmieszy, gdy gra z ambicjami na “symulator pola walki” wprowadza jakieś pierdziszcze, które jest lepsze od wszelkich MBT.
Jakby tak było w realu to ruskie by tylko te BMPTki tłukli na kadłubach z odzysku.
Ale to dotyczy praktycznie każdej maszyny, chociaż fakt - w większości akurat radziecko/ruSSkich. Takie uroki WTka
w ogóle bym się nie zdziwił gdyby ta 'sztuczna inteligencja" z piechoty to było 90% mojej drużyny cały czas, zbyt często te boty jadą po sznurku w jedno miejsce i zdychają hurtem
Bo WT to symulator, tyle tylko, że nie w tym kontekście, o którym większość Szanownych Graczy sądzi…
Kiedy Chi-Ri dostał nowy BR i po co?
Papierowa kolubryna z armatką, którą mają już Chi-to na 4.7, ok z dłuższym przeładowaniem, ale mniejszym gabarytem i chyba są trochę szybsze niż Chi-Ri. Te 5.0 było ok, zwłaszcza że prawie tego w bitwach nie ma, a na 5.7 będzie jeszcze mniej. Takich ruchów nigdy nie zrozumiem. Tym bardziej, że ruch o +0.7 jest dość drastyczny, jakby ostro kosił na tym 5.0, ale tak raczej nie było.
A nie zmienili mu czegoś z magazynkiem i przeładowaniem?
Nie chciałem pisać, bo nie jestem pewny, ale wydaje mi się że wcześniej było krótsze. To był chyba magazynek (pamięć mi już na prawdę chyba szwankuje), gdzie sadził kilka strzałów jak z karabinu, a potem długo ładował, a teraz ma zwykłe przeładowanie pi razy oko 5 sekund, czyli fajne, tylko niekoniecznie dla takiego pojazdu.
No i masz odpowiedź.
PS. po prostu Japończycy byli po złej stronie osi … :D
Rozumiem, że farming-boty na bitwach morskich są całkowicie legitne. Trwa to na tyle długo, że “It’s not a bug, it’s a feature”.
Schemat działania zazwyczaj wygląda tak, że okręty podstawiają się bardziej lub mniej, ale na tyle, że bot zdąży a gracz nie zdąży go ubić. Ale, jeżeli ty zaatakujesz bota zarezerwowanego dla innego bota, to odpowiada szybko i bardzo celnie.
To nie tak, że są w każdej bitwie, ale gdy widzisz około 8-10, to równie dobrze możesz wyjść z bitwy.

Jeżeli jest to legitne, to trzeba ubogacić WT Wiki, żeby wszyscy mieli równe szanse. Niestety WT Wiki jest nieaktualne w temacie instalacji botów:

edit 2025-01-02:
Tego samego dnia, trochę później. Kolejna bitwa normalna, ale następna:
chwilę przed zakończeniem...

... i podsumowanie po bitwie

Normalka że tolerują, a jak zgłaszasz to wisi rok czasu “do rozpatrzenia”, niektórych latami nie ruszają, mimo że nawet na twitchu odpaleni latają i śmieją się im w gębę :D
https://warthunder.com/pl/tournament/replay/426407857841686987?public_key=UOWlwLc8M1wOUKRPSEy9
Typowy meczyk na AB, polecam zerknąć z perspektywy gracza “Dayton3836 (BCEX_NX)”
KD 8:1, celownik lata od celu do celu i nawet nie wiadomo czy ktokolwiek to klika bo przeskakuje i strzela po różnych celach w tempie którym Ty byś nawet nie złapał okiem :D
- BCEX_NX
- Poziom 69
- Data rejestracji 23.09.2013
Co się dziwić, skoro czas obsługi takiego raportu jest dłuższy niż czas istnienia samej powtórki na serwerze.
Bardzo dziwny błąd, gra końcowo pokazuje, że grałem tylko na USA i francję a w podsumowaniu pokazuje że rozwaliłem caernarvona i centka mk5/1 którego tylko mają brytole (gram bez customowych flag).
Gracz dalej był w podsumowaniu, więc jego nacja również powinna być.
Na powtórce serwerowej początkowo pokazuje znacznie więcej nacji:
A w momencie, w którym gościu, który jako jedyny grał daną nacją wychodzi, znika ona z przeciwnej drużyny:
To tak powinno być?
ciekawe czy z celowym glebieniem latawcy na sim jest tak samo. jak mnie to w…
Podobne rzeczy dzieją się w symulacjach powietrznych.
Za wychodzenie z meczy powinny być adekwatne kary. Np. 100k srebra, 5 minut crew locka jak widać nie daje odpowiednich rezultatów. Rzekłbym że to kpina z reszty grających.

A ja uważam, że za wychodzenie z bitew powinny być rekompensaty za utratę zdrowia. Może bonus do grindu? Bez powodu nie wychodzą. Sam tego nie praktykuję a jedyny rzadki powód to nagła potrzeba odejścia od komputera, która zazwyczaj kończy się killowaniem procesów WT i zamknięciem komputera.
Za udział w eventach, które zmieniają się w drugi etat, powinni płacić w GE. Kałowy gameplay wymaga kałowych środków zachęty.
wychodzeni z bitwy to pol biedy, se wyobraz ze wypatrzyles, wystrzeliles, pigula leci, a fraga niet bo gad zrobil j
za celowe rozbicie latawca by sie zdalo takie cos ;)