Denerwująca gra V3

No i masz odpowiedź.

PS. po prostu Japończycy byli po złej stronie osi … :D

Rozumiem, że farming-boty na bitwach morskich są całkowicie legitne. Trwa to na tyle długo, że “It’s not a bug, it’s a feature”.
Schemat działania zazwyczaj wygląda tak, że okręty podstawiają się bardziej lub mniej, ale na tyle, że bot zdąży a gracz nie zdąży go ubić. Ale, jeżeli ty zaatakujesz bota zarezerwowanego dla innego bota, to odpowiada szybko i bardzo celnie.
To nie tak, że są w każdej bitwie, ale gdy widzisz około 8-10, to równie dobrze możesz wyjść z bitwy.

Jeżeli jest to legitne, to trzeba ubogacić WT Wiki, żeby wszyscy mieli równe szanse. Niestety WT Wiki jest nieaktualne w temacie instalacji botów:

edit 2025-01-02:
Tego samego dnia, trochę później. Kolejna bitwa normalna, ale następna:

chwilę przed zakończeniem...

... i podsumowanie po bitwie

Normalka że tolerują, a jak zgłaszasz to wisi rok czasu “do rozpatrzenia”, niektórych latami nie ruszają, mimo że nawet na twitchu odpaleni latają i śmieją się im w gębę :D

https://warthunder.com/pl/tournament/replay/426407857841686987?public_key=UOWlwLc8M1wOUKRPSEy9

Typowy meczyk na AB, polecam zerknąć z perspektywy gracza “Dayton3836 (BCEX_NX)”
KD 8:1, celownik lata od celu do celu i nawet nie wiadomo czy ktokolwiek to klika bo przeskakuje i strzela po różnych celach w tempie którym Ty byś nawet nie złapał okiem :D

• BCEX_NX
  • Poziom 69
  • Data rejestracji 23.09.2013
2 Likes

Co się dziwić, skoro czas obsługi takiego raportu jest dłuższy niż czas istnienia samej powtórki na serwerze.

1 Like

Bardzo dziwny błąd, gra końcowo pokazuje, że grałem tylko na USA i francję a w podsumowaniu pokazuje że rozwaliłem caernarvona i centka mk5/1 którego tylko mają brytole (gram bez customowych flag).

Gracz dalej był w podsumowaniu, więc jego nacja również powinna być.

Na powtórce serwerowej początkowo pokazuje znacznie więcej nacji:

A w momencie, w którym gościu, który jako jedyny grał daną nacją wychodzi, znika ona z przeciwnej drużyny:

To tak powinno być?

ciekawe czy z celowym glebieniem latawcy na sim jest tak samo. jak mnie to w…

Podobne rzeczy dzieją się w symulacjach powietrznych.

Za wychodzenie z meczy powinny być adekwatne kary. Np. 100k srebra, 5 minut crew locka jak widać nie daje odpowiednich rezultatów. Rzekłbym że to kpina z reszty grających.

obraz

A ja uważam, że za wychodzenie z bitew powinny być rekompensaty za utratę zdrowia. Może bonus do grindu? Bez powodu nie wychodzą. Sam tego nie praktykuję a jedyny rzadki powód to nagła potrzeba odejścia od komputera, która zazwyczaj kończy się killowaniem procesów WT i zamknięciem komputera.
Za udział w eventach, które zmieniają się w drugi etat, powinni płacić w GE. Kałowy gameplay wymaga kałowych środków zachęty.

2 Likes

wychodzeni z bitwy to pol biedy, se wyobraz ze wypatrzyles, wystrzeliles, pigula leci, a fraga niet bo gad zrobil j

za celowe rozbicie latawca by sie zdalo takie cos ;)

Nie wiem jak to skomentować, rosjanie to potrafili zrobić potężną gumę.

Są jakieś przecieki odnośnie nowego battle passa? Chyba teraz wychodzi na kajak jako głowna nagroda nie? :(

1 Like

Według mnie powinien być już w piątek ogłoszony (ten co był), coś dziwnie.

powinien być w piątek, ale pewnie jeszcze nie wiedzą jaki pojazd przekopiować

dzieki za przypomnienie, jakis punktow grosze mi brakowaly i trza dogrindowac na szybko do szwabskiego ilka

magic 2 zostały znerfione? lecą na flary nawet przy pełnym afterburnerze -.-

Eh Kontakt-5 wszystko zje

Spike coś za bardzo lubi wieże terminatora

Bawię trochę kalkulatorem rakiet na statshark.net i po wzięciu pod lupę R73/R73E wychodzi mi że w każdym scenariuszu jest lepsza pod względem balistycznym niż chińska PL-8B, wydawało mi się że na dalsze strzały niewymagające dużej manewrowości lepiej wybierać wariant chiński, a według tego kalkulatora nawet w takich scenariuszach lepiej postawić (jeśli mamy wybór) na R73/R73E, ten kalkulator jest jako tako wiarygodny?

To że R73/R73E dzięki wektorowemu ciągowi skręca znacznie lepiej od startu to wiem, ale że na dalsze strzały również będzie sobie lepiej radziła niż PL-8B z teoretycznie większą maksymalną prędkością jest już dla mnie zaskoczeniem, na plus dla PL’ki mocniejsza głowica bojowa, ale co po niej jeśli rakieta chybi przy bardziej wymagającym strzale… Ciekawe jak się prezentuje porównanie IRCCM w tych kijkach zagłady.

miałem tak samo z japońskimi rakietami aam-3 i aim-9M niby najpierw odblokowujesz 9M a dopiero potem aam3 ale kalkulator pokazuje że 9m jest znacznie lepsze lol nie wiem czemu tak to jest zrobione z odblokowywaniem

1 Like

Yep, dziwna sprawa, AAM-3 ma zdecydowanie lepszą opinię niż eMka.

Co do PL-8B oraz legendarnej już R-73/R-73E, z moich obserwacji wynika że chińczyk jest lepszy do ataku na większe dystanse, zwłaszcza top-down na 5-7km potrafi na luzie dolecieć i pacnąć gościa, R-73 nastomiast wyraźnie lepiej się sprawdzi w typowej walce na bardzo bliskie odległości, zwłaszcza przy strzałach pod bardzo dużym kątem do przeciwnika, wektorowany ciąg silnika potrafi zdziałać cuda, ale tak do ~4km R-73 również powinna dać radę zlikwidować kogoś przy cichym ataku z góry.

Chyba coś z tym kalkulatorem jest nie tak skoro nie widać w nim większej szybkości PL-8B którą gołym okiem widać podczas walki.

PS: IRCCM zdaje się działać lepiej na R-73, PL-8B łatwiej jest zgubić przeciwnikowi salwą flar, ale tutaj nie mam do końca pewności, ot, częściej gubili mi PeLkę aniżeli ruską eRkę.