O nowych kokpitach w B-25 słyszałem, ale jakoś umknęły mi kokpity w PBJ-J i PBJ-H.
Podpowie ktoś gdzie można zmienić miejsce wyświetlania elemetów na ekaranie bitewnym? W bitwach morskich ,jak biorę samolot to nakłąda mi się mapka z wkranem uszkodzeń przeciwnika. Wiem ,że był taka mopżliwoś ale za cholerę nie mogę namieżyć tej sekcji ustawień.
Lotnicze RB. Mapa: ![]()
W starej wersji dostępne były 4 bazy (bez odradzania się). Zniszczenie wszystkich baz pozwalało na zniszczenie dwóch lotnisk. Dostępne były również naziemki, nie pamiętam w jakiej ilości i położeniu. Wydaje mi się, że lotniska nie miały osłony AA.
Mapa została zmieniona. Właściwie niespodziewanie popsuta, bo nie pamiętam opisu zmian.
Są dwie bazy, które w krótkim czasie odradzają się. Dolot do baz nie jest prosty. Są daleko, co by mi nie przeszkadzało, gdyby nie długość bitew. Lotniska chyba są w tych samych miejscach, ale w takim położeniu, ze przeciwnika można spotkać lecąc obrzeżami i środkiem. Lotniska mają osłonę AA.
Dzisiaj przypadkiem wyjaśniła się ilość odrodzeń baz. Jedną bazę trzeba zniszczyć trzy razy. Czyli 2 bazy == 6 bombardowań.
Dlaczego dopiero teraz o tym wiem?
- Mało który bombowiec dolatuje. Przy tendencji: gaz do dechy, lot na wprost, na pałę i brak przypisania klawiszy skrętu u niektórych, to cud, że jakikolwiek dolatuje.
- Jeżeli doleci, to raczej nie spuści się więcej niż 2x na jednym przelocie.
- Żałosny czas trwania większości bitew.
Czego nie wiem?
- Czy do zniszczeniu: 2x (3x baza) pojawia się możliwość zniszczenia lotnisk? Czy może kolejne odrodzenia baz? Żadna bitwa nie trwała wystarczająco długo.
Nie miały osłony, dopóki nie zniknęła ostatnia baza wroga. Dało się nawet wylądować na wrogim lotnisku i pojawiał się wtedy napis w stylu “Pilot zostanie wzięty do niewoli”.
Czy do zniszczeniu: 2x (3x baza) pojawia się możliwość zniszczenia lotnisk? Czy może kolejne odrodzenia baz? Żadna bitwa nie trwała wystarczająco długo.
Teraz nie ma lotnisk do zniszczenia, przynajmniej na tych erach, na których gram, czyli od 3 do 6/7.
Niszczysz bazy aż skończy się czas lub któraś drużyna utraci wszystkie jednostki, tickety.
Jest jeszcze mapa Korea, gdzie pojawiają się 3 bazy, wiem że kiedyś nie było tam zadania zniszcz lotnisko wroga, a nie wiem jak jest teraz, bo ciągle zapominam zajrzeć na listę zadań jak trafię na tą mapę.
chyba znalazlem niezbedny pretekst do zakupu albatrosa na nastepnej przecenie jak jakies wrony mi zostana z planowanych zakupow…
Gajgin plizzz
SU-100 z armatą 152 mm. Pewnie prototyp, bo wg. opisu akcja filmu dzieje się w 1943.
Takie cudo wyskoczyło mi dzisiaj w propozycjach na YT.
Oglądałem, bo akurat mam Prime wykupiony na rok. Ale o tym, że Tygrys mógł jeździć pod wodą, to nie wiedziałem ;)
Po researchu to raczej błąd twórców. Nie znalazłem informacji na temat takiego egzemplarza.
Naprawdę szukałeś? Myślałem że to oczywiste, że kolega piotrek84g robi sobie bekę…
Błędem było wypuszczenie tego gniota.
Jaja se robiłem :-)
Zwróciłem również uwagę na wydłużenie się lufy, gdy SU-100 wpadł w ciemną d…ę, ale zrzuciłem to perspektywę lub jakiś efekt obiektywu.