Kontynuacja wątku ze starego forum.
Ślimak tego nie potrzebuje, bo (mimo wszystko) ma dużo lepszy produkt, a gracze nie uciekają jak od Białorusinów.
Mnie nawet nie chce się tego pobierać, bo wiem że i tak nie zagram. Ostatnie co odebrałem to TKS, popatrzyłem, oczy nasyciłem i po zapowiedzi polskich fikcyjnych wynalazków odinstalowałem.
Do War Thunder toto nie ma podejścia, a w perspektywie wstępnie zaleakowanego drzewka środkowo/wschodnio europejskiego tym bardziej nie ma powodów by się z tą produkcją żegnać, pomimo kilku uchybień i ostrego promowania milujacych pokój wschodnich sąsiadów.
Dwie różne gry, cieżko nawet porównywać, nie wspominając nawet że nie widzę pola gdzie by te dwa tytuły miały konkurować. Jeśli już, coś na siłę to tryb AB. WoT wtedy wypada lepiej gdyby tylko na czołgach się skupić. Jednak WT jeszcze samoloty, śmiglowce i drony wprowadza na pole bitwy.
W WT brak sensownego odpowiednika artylerii z WoT’a (co ciekawe, bo pojazdy są chociażby m109 czy pzh2000) oraz lotniskowców jakie byly poczatkowo w WoWsie.
Zmieniając temat, ale pozostając przy bujaniu w oblokach. W WarThunder zamiast tych wszystkich za małych już map, niezbalansowanych, ciasnych i bobslejowych, przydała by się jedna wielka mapa typu wyspa, zróżnicowana terenowo. Akwen do okola mapy, okręty łączyły by sie w końcu z siłami naziemnymi. Być może mogły by spełniać rolę artyleri, wsparcia dla walczących na lądzie czołgów, poniekąd tez rolę obrony przeciwlotniczej. Samoloty też nie skupiały by się tylko na czolgach. Myślę że przy nasyceniu pola bitwy wiekszą ilością rodzajów uzbrojenia można by zachować dynamikę rozgrywki pomimo powiększenia mapy.
Mmmmmm… Salwa z całej artylerii głównej Yamato wycelowana w wyjazd ze spawnu przeciwnika…
Coś pięknego… XD
No fakt pomimo tak wiekowej gry multiplayerowej trąci trochę przestarzałymi kopiuj wklej trybami i mapami do ogrania.
Już dawno powinni wprowadzić udział żywych graczy na czołgach i żywych graczy na statkach a co do samolotów hmm… na wypróbowanie też dało by radę choć zastanawiam się czy te 3 grupy by miały wyrównane szanse wspólnej gry.
Inna sprawa, że nawet content gry kooperacyjnej PvE też kuleje niczego nowego nie wprowadzają.
Kasiory gadziny już dawno zarobiły więcej niż im się śniło więc mogli by oddelegować cześć pracowników do zaprojektowania nowych trybów rozgrywki PVP czy PvE.
A ja mam cichą nadzieję że dożyję czasów, w których gadzin przestanie mnie na siłę uszczęśliwiaj uptierami. Takie 0,4 plus minus było by idealne. A jak będę chciał zdobyć nagrodę za bitwę ,Ranga nie ma znaczenia", to sobie odpowiednio przygotuję zestaw…
tu nie ma co kombinowac, bierzesz betke z rezewy uptierujesz jakims jetem i polujesz na duze koty, 20k srebra wpada zamiast 5 (god mode)
Tak sobie myślę jak to gadziny są skąpe i leniwe. War Thunder jako gra multiplayerowa powinna mieć już wiele lat temu pewne mechanizmy często używane w tego typu gier. Np. czemu na weekend nie wprowadzą stałego bonusu do PD czy SL?
Jakby tak popatrzeć wstecz były różne akcje świętowania typu urodziny konstruktora danej maszyny lub budowa maszyn, pierwsze przeloty, pierwsze użycia, rozpoczęcie konfliktu wojennego czy jakiejś bitwy co jest fajne tylko czemu niektóre z nich pojawiają się raz na parę lat? Czemu nie zawsze wiąże się z przeceną badań konkretnych maszyn i przeceną i powrotem premium maszyn. Jest tyle tego, że praktycznie w każdym miesiącu wypadały by po kilka takich akcji. A gadziny nic. Od czasu do czasu coś im się przypomni. Choć teraz trzymam kciuki za ekipę, która zabiera się za drzewko Polskie - oby im się udało tym razem przepchnąć sprawę gadzinom do realizacji. W dniu wprowadzenia nacji Polski rzucam inne i grinduje tylko to jedyne słuszne :)
Język polski jest trudny, ale podstawowe zasady warto znać.
A gra nie jest po to, żebyś miał wszystko, tylko żeby trwał grind. To jest pierwszoplanowe u Ślimaka i - jak widać - od wielu lat się sprawdza.
WT: Pz.III J1 TD dostępny za 6 godzin oglądania strimów “active matter”
w sam raz pod grind mackensena
propos okrętów - jak się ma spzedawalny kupon i planuje opchnac lajbe to raczej nie ma sensu robic ostatniego zadania?
Ten Panzer III J1 TD był już kiedyś do zdobycia, bo go mam.
zapewne byl, ino dopiero niedawno ogarnalem twitcha z okazji kamuflazu na ruskiego jeta
Od 14:54 jest mowa o dwóch czołgach w WT
Był chyba ostatnio za oglądanie streama tylko nie pamiętam z jakieś okazji to było.
Ten grind to będzie pewnie trwał do końca życia i jeden dzień dłużej. Nie sposób tego wszystkiego normalnie wybadać, a przecież co chwila dodają nową treść do farmienia.
Mógłbym się pod tym podpisać. Szkoda tylko czasu zainwestowanego w tamten tytuł, ale patrząc na to w którą stronę poszedł ‘rozwój’ gry, to jakoś tak trochę mniej.
“To forum War Thunder. Jeśłi chcecie dyskutować o grze z paskami życia, to polecam poszukać ichniejszego forum.”
Nie ma już forum, bo je skasowali. :) Na naszym starym, był kiedyś nawet dedykowany cały wątek poświęcony tamtej produkcji. Nie wiedziałem, że się tak radykalnie zmieniło podejście.
A tak z innej beczki bo po długiej przerwie w grze wypadłem z obiegu. W październiku chyba szykują się kolejne urodziny WT, czego można się spodziewać?
Kolejnych bugów. ;-))
Tego co zwykle każdego roku. Niezmiennie od dekady. Poszperaj na forum albo użyj Google.