Denerwująca gra V3

jak mi sie ta mapka trafi kawulcem na topce to jadac tak jak mowicie z 10 fragow wpada do wora…
co do wrobla to na tanki z flanki sie genielnie nadaje, hvapty swietnie tez niebo czyszcza… tylko ten nerf i cena :/

no i nagrody dla pelotek powinny byc z 10x wieksze za ubicie latawca

zreszta dalej nie ogarniam co wy sie tak przejmujecie teamami, chcecie druzynowo to znajomi do skaldu, voice commy i jazda…
o malych mapach nawweet juz mi sie nie chce zrzedzic

Wiecie, co mnie doprowadza do szału? Ryk piętnastu dopalaczy na lotnisku.
Pozwólcie, że rozwinę temat — jak każdy czołgista, mam ustawione dźwięki silników wrogich maszyn na 100%. W bitwach naziemnych ma to sens, ale w trybie Air RB to istna masakra.
Na lotnisku jest tak głośno, że nie da się zebrać myśli, a rozmowy na Discordzie są kompletnie zagłuszane.
Może dałoby się coś z tym zrobić — jakaś drobna redukcja głośności?

2 Likes

AIR RB? Na symkach jak boty wylądują to też czasem stoją sobie na dopalaczach… :P A na lotnisku lataj z widoku z kabiny… Potem przełącz i jazda. :)

Bo grając solo dostajemy za team bandę ludzi z poważnymi brakami w czaszce… Na samym początku bitwy uprawiają dzikie harce smyrając się km i jadą jak boty nie patrząc na nic…

Apropos botów:

Jak gajin walczy z botami? Bo na symce 10.7-11.7 miałem przez dobre pół godziny tych 2. Dziwnym trafem 90% z nich to chińskie krzaki. Może pora raz na zawsze rozwiązać ten problem? Wywalić z serwerów dla ludzi? Niech se mają mały ryżowy serwer i tam niech bocą…
Serio, taki pomysł na cheaterów- zamiast banować- skrycie przenosić konta na “klona” serwerów gry gdzie grają tylko boty/cheaterzy i ban dopiero za rok. Niech wykupują premki itp, a kiedy dobije do topki ban.

3 Likes

To jest żałosne:
https://community.gaijin.net/issues/p/warthunder/i/mUlIi9T8yd2Q

Dodałem informację o tym, że gra się zamraża i nie pojawia się żaden komunikat o błędzie. Od tygodnia cisza. Ważne, że etykietka “Not enough info” dodana, czyli raport był zauważony. No i tyle, dziękujemy za współpracę.

2 Likes

Pytanko mam odnośnie ustawiania odległości celownika, w czołgu z laserowym dalmierzem jak zresetować ustawienie działa do poziomu początkowego ?

1 Like

W ustawieniach sterowania opcja “Kontrola odległości celownika”, musisz tam przypisać przycisk do pola “Zresetuj wartość osi” i wtedy będzie celownik powracał do domyślnej pozycji :)

4 Likes

Trochę dziwnie że dali tą opcję do zakładki “różne” zamiast do zakładki “uzbrojenia” :-)

2 Likes

To i tak milusio. Zobacz sobie jak działa dalmierz w sko T-72 i T-80. XD Coś czuje że jakby zaimplementowali prawdziwe SKO to Russian Bias by wyparował… XD

Edit- Przy okazji zobacz sobie ustawienie “Zmiana Trybu Zapalnika” - przydatny feature

1 Like

Ten zapalnik to chyba tylko do haubic ?

Chyba też w kajakach działa… Mimo wszystko nie bierzesz 2 rodzajów HE tylko 1 i robi szybki switch HEVT/HE

BTW, “Sombody Please NAPRAW W KOŃCU TEN ZAKICHANY ANTI CHEAT”

To ścierwo blokuje się randomowo na jakimś pliku i robi kick z bitwy… Masz bonusa 300% na expa na dobrej symce - masz kicka bo Antui szmata robi ci kicka, a potem bitwa już nie jest dostępna. JPRDL. Jak tu normalnie expić panie ślimaku?

Sesja nr 5236302002c783b. Błąd ładowania pliku client cośtamcośtam. Spoko, tylko wszedłem do bitwy z Boosterem 300%, start, zniszczenie jednego kajaka i instatnt kick bo anti szmata ma problemy ze spójnością plików. Wejście do bitwy ponownie- brak opcji. Booster przepada (fajna bitwa bez spoconych małp też). Dziękuję bardzo - po co mam kupować premki jak mnie kickuje randomowo bo Gajin ma niedopracowany anticheat?

1 Like

Przez ostatni miesiąc po wprowadzeniu aktualizacji, miałem więcej crashy niż przez ostatni rok. Podpinam się pod to co kolega wyżej o boosterach napisał, w podobny sposob straciłem z 10sztuk po 300%
No i jeszcze jeden temat zwiazany z symkami, co prawda walcowany już na anglojezycznym forum, czyli zmiana widocznośći/wyswietlania kontaktów, zarowno samych “kropek” jak i modelu samolotów z bliskiego dystansu. To jakis dramat, jeśli tworcom zależy na tym, by gracze się w ogole nie widzieli, to może nocny wariant map na symulkach wprowadzić?

1 Like

Są nocne- tylko na 9.3 już chyba najniżej… Grałem nocną danię… W takim Su-22 nie ma nokto i widać pewną część ciała, która dynda swobodnie i zwisa… XD

Kolejny spawncampingmap:

Niby balansuje gajin, a tak naprawdę do co najwyżej wychodzi im guano.

Mnie dzisiaj gra się wysypała podczas odbierania nagrody na wykonanie zadania bojowego. :-((
Wczoraj wbiłem decal dla Chińczyków i nie wiedziałem, że trzeba go odebrać, próbuję dzisiaj to zrobić, ale niestety nie jest to możliwe.

Nowy komputer i stare problemy.

Na DX11 freeze gry, na DX12 fatal error.

🤬

Tak każe obyczaj…

Co do błędów to mam pytanko: Co to za pliki które WT pobiera w hangarze? Bo najczęściej wywala jak grzecznie nie poczekam na ściągnięcie 50 plików.

1 Like

Skiny rynkowe

2 Likes

Dragon - mam pewną propozycję… Ostatnio grywam trochę topki GRB (czytaj uczestniczę w zbiorowej orgii masochistow) i myślę, że od 10.3 mapy to… Klaustrofgobiczne gnioty.

Pomijając mapy skazujące nas na CQB ( Szwecja ehuehu) mamy istny paradoks małych map w dodatku mocno stunelowanych pod względem rozgrywki. Attyka to chyba największy gniot w tym zestawieniu. Bitwa na nich skupia się na przepychaniu mięsa i często MM już dokonuje rozgrywki za nas. Przykładowo mamy 2 teamy: USA+ZSRR vs Niemcy+UK. Team nr 1 na Attyce dysponuje z założenia pojazdami, których szybkość gwarantuje dotarcie na rejon gdzie Blokuje skutecznie przejazd dla teamu nr 2 (Gdzie liczmy że 40-60% to wozy UK, które dojadą ze sporym opóźnieniem). Innymi słowy- te 6-9 Leopardów podzielone na 3-4 tunele ma przeciwko sobie 15 pojazdów o podobnych parametrach. Druga część teamu nr 2 dojedzie z tym 30s opóźnieniem, co zazwyczaj kończy się 2 falą fragów. Dodatkowo w przypadku 2 nacji z teamu 1 mamy dostęp do porządnego CAS, które zazwyczaj lata już po 1-2 minutach meczu. Nowe zestawy SAM choć częściowo ratują sprawę, zazwyczaj padają szybko ofiarą Spawn Camp. I choć poddaję tu jako przykład PatoAttykę to problem jest szerszy. Zauważalnie lepiej się ma tu mapa “Synaj” gdzie jednak dystane są o wiele większe, a zróżnicowanie terenu nie tworzy “Korytarzy Spier$$$$$$$” Na niższych Erach efekt ten jest mniej odczuwalny, prze bogaty wybór rodzaju pojazdów. Na topce mamy głównie Czołgi Średnie, kilka Lekkich, SAM i tyle.

Proponuję rozważyć kilka opcji:

• Zwiększenie map na BR 10.0+
  • Wywalenie Map rodem z Counterstrike czy Call of Druty na topkach
  • Przesunięcie lotnisk dla samolotów z AGM tak by zasięg AGM był mniejszy niż odległość od lotniska
  • Wporwadzenie Nowego trybu rozgrywki dla 10.3 - linia frontu. Zwiększona mapa = więcej jazdy. Spawny na krańcach dostępne tylko dla SAM + Na krańcowych spawnach Fortyfikacje z “AI ATGM” by zabezpieczyć SAM czasowo przed stulejarzami jadącymi od razu na Spawn.

1 punkt “D” po środku mapy, którego okupacja przed np. 2 minuty przesuwa linie frontu głębiej w terytorium wroga. po przesunięciu następuje cofnięcie spawnów obu drużyn zgodnie z przesunięciem pkt “D” Dajmy na to 4 przesunięcia gwarantują dojście do “Krańcowego spawna” (tego od SAM z początku) który dodatkowo ufortyfikowany będzie stanowił utrudnienie. Warto takie coś rozważyć.

Do przetestowania trybu można też wykorzystać tryb czołgowych PVE :)

4 Likes

SAM powinien mieć resp poza mapą, coś jak heli czy samoloty. Randomowe lub kilka spawnpointów do wyboru.

1 Like

Cóż- SAM to jednak dalej pojazd z kategorii GF. Spawn takiego pojazdu poza obszarem działań GF może być problemem (trzebaby stworzyć 3 wersje blokad na mapie- 1 dla Lotnictwa, jedna dla SAM, jedna dla Czołgów)- wersja z ufortyfikowanym krańcowym spawnem, która zapewne odstrzeli tego “Stulejarza” lub po prostu da teamowi czas na reakcję (będzie widać, że ktoś niszczy AI).

1 Like

Oh my god, przez pół roku nie tknę już low tierowych lotniczych RB. Chciałem wymaksować wszystkie japońskie heavyfightery na I i II erze i przy okazji się pobawić, ale to jest jakaś porażka. Na 10 bitew 8 przegranych. Low tier jest tak przezajebiście niezbalansowany, że to woła o pomstę do nieba. Do tego ułomny matchmaker, który notorycznie wrzucał mi do drużynki samych newbie, a w przeciwnej zawsze po 3-4 sealclubberów w Bf109E-1, Jak-2 KABB i innych patologiach.

W ogóle to dziś notorycznie miałem dziwne sytuacje polegające na tym, że na tych low-tierach spotykałem gości co mieli lvl <10 i KD około 0.5, którzy wymiatali na tych samolocikach jak proplejerzy. Widać grałem przeciwko ludziom z osobowością wieloraką.

Aha, taka kurna ciekawostka. Wiecie, że ten dwupłat USA F3F-1 wytrzymuje w nurku ponad 800 kph i ciągnie 13G bez problemu? No to już wiecie. I to nigdy nie zostanie naprawione. Za to bez żadnych raportów poprawiono tekstury tych poduszek z anime dziewczynkami - takie info mignęło mi kilka dni temu przy odpaleniu hangaru. No to było kureeewa krytyczne dla gejmpleju nie powiem że nie.

1 Like