jak mi sie ta mapka trafi kawulcem na topce to jadac tak jak mowicie z 10 fragow wpada do wora…
co do wrobla to na tanki z flanki sie genielnie nadaje, hvapty swietnie tez niebo czyszcza… tylko ten nerf i cena :/
no i nagrody dla pelotek powinny byc z 10x wieksze za ubicie latawca
zreszta dalej nie ogarniam co wy sie tak przejmujecie teamami, chcecie druzynowo to znajomi do skaldu, voice commy i jazda…
o malych mapach nawweet juz mi sie nie chce zrzedzic
Wiecie, co mnie doprowadza do szału? Ryk piętnastu dopalaczy na lotnisku.
Pozwólcie, że rozwinę temat — jak każdy czołgista, mam ustawione dźwięki silników wrogich maszyn na 100%. W bitwach naziemnych ma to sens, ale w trybie Air RB to istna masakra.
Na lotnisku jest tak głośno, że nie da się zebrać myśli, a rozmowy na Discordzie są kompletnie zagłuszane.
Może dałoby się coś z tym zrobić — jakaś drobna redukcja głośności?
AIR RB? Na symkach jak boty wylądują to też czasem stoją sobie na dopalaczach… :P A na lotnisku lataj z widoku z kabiny… Potem przełącz i jazda. :)
Bo grając solo dostajemy za team bandę ludzi z poważnymi brakami w czaszce… Na samym początku bitwy uprawiają dzikie harce smyrając się km i jadą jak boty nie patrząc na nic…
Jak gajin walczy z botami? Bo na symce 10.7-11.7 miałem przez dobre pół godziny tych 2. Dziwnym trafem 90% z nich to chińskie krzaki. Może pora raz na zawsze rozwiązać ten problem? Wywalić z serwerów dla ludzi? Niech se mają mały ryżowy serwer i tam niech bocą…
Serio, taki pomysł na cheaterów- zamiast banować- skrycie przenosić konta na “klona” serwerów gry gdzie grają tylko boty/cheaterzy i ban dopiero za rok. Niech wykupują premki itp, a kiedy dobije do topki ban.
Dodałem informację o tym, że gra się zamraża i nie pojawia się żaden komunikat o błędzie. Od tygodnia cisza. Ważne, że etykietka “Not enough info” dodana, czyli raport był zauważony. No i tyle, dziękujemy za współpracę.
W ustawieniach sterowania opcja “Kontrola odległości celownika”, musisz tam przypisać przycisk do pola “Zresetuj wartość osi” i wtedy będzie celownik powracał do domyślnej pozycji :)
To i tak milusio. Zobacz sobie jak działa dalmierz w sko T-72 i T-80. XD Coś czuje że jakby zaimplementowali prawdziwe SKO to Russian Bias by wyparował… XD
Edit- Przy okazji zobacz sobie ustawienie “Zmiana Trybu Zapalnika” - przydatny feature
Chyba też w kajakach działa… Mimo wszystko nie bierzesz 2 rodzajów HE tylko 1 i robi szybki switch HEVT/HE
BTW, “Sombody Please NAPRAW W KOŃCU TEN ZAKICHANY ANTI CHEAT”
To ścierwo blokuje się randomowo na jakimś pliku i robi kick z bitwy… Masz bonusa 300% na expa na dobrej symce - masz kicka bo Antui szmata robi ci kicka, a potem bitwa już nie jest dostępna. JPRDL. Jak tu normalnie expić panie ślimaku?
Sesja nr 5236302002c783b. Błąd ładowania pliku client cośtamcośtam. Spoko, tylko wszedłem do bitwy z Boosterem 300%, start, zniszczenie jednego kajaka i instatnt kick bo anti szmata ma problemy ze spójnością plików. Wejście do bitwy ponownie- brak opcji. Booster przepada (fajna bitwa bez spoconych małp też). Dziękuję bardzo - po co mam kupować premki jak mnie kickuje randomowo bo Gajin ma niedopracowany anticheat?
Przez ostatni miesiąc po wprowadzeniu aktualizacji, miałem więcej crashy niż przez ostatni rok. Podpinam się pod to co kolega wyżej o boosterach napisał, w podobny sposob straciłem z 10sztuk po 300%
No i jeszcze jeden temat zwiazany z symkami, co prawda walcowany już na anglojezycznym forum, czyli zmiana widocznośći/wyswietlania kontaktów, zarowno samych “kropek” jak i modelu samolotów z bliskiego dystansu. To jakis dramat, jeśli tworcom zależy na tym, by gracze się w ogole nie widzieli, to może nocny wariant map na symulkach wprowadzić?
Mnie dzisiaj gra się wysypała podczas odbierania nagrody na wykonanie zadania bojowego. :-((
Wczoraj wbiłem decal dla Chińczyków i nie wiedziałem, że trzeba go odebrać, próbuję dzisiaj to zrobić, ale niestety nie jest to możliwe.
Dragon - mam pewną propozycję… Ostatnio grywam trochę topki GRB (czytaj uczestniczę w zbiorowej orgii masochistow) i myślę, że od 10.3 mapy to… Klaustrofgobiczne gnioty.
Pomijając mapy skazujące nas na CQB ( Szwecja ehuehu) mamy istny paradoks małych map w dodatku mocno stunelowanych pod względem rozgrywki. Attyka to chyba największy gniot w tym zestawieniu. Bitwa na nich skupia się na przepychaniu mięsa i często MM już dokonuje rozgrywki za nas. Przykładowo mamy 2 teamy: USA+ZSRR vs Niemcy+UK. Team nr 1 na Attyce dysponuje z założenia pojazdami, których szybkość gwarantuje dotarcie na rejon gdzie Blokuje skutecznie przejazd dla teamu nr 2 (Gdzie liczmy że 40-60% to wozy UK, które dojadą ze sporym opóźnieniem). Innymi słowy- te 6-9 Leopardów podzielone na 3-4 tunele ma przeciwko sobie 15 pojazdów o podobnych parametrach. Druga część teamu nr 2 dojedzie z tym 30s opóźnieniem, co zazwyczaj kończy się 2 falą fragów. Dodatkowo w przypadku 2 nacji z teamu 1 mamy dostęp do porządnego CAS, które zazwyczaj lata już po 1-2 minutach meczu. Nowe zestawy SAM choć częściowo ratują sprawę, zazwyczaj padają szybko ofiarą Spawn Camp. I choć poddaję tu jako przykład PatoAttykę to problem jest szerszy. Zauważalnie lepiej się ma tu mapa “Synaj” gdzie jednak dystane są o wiele większe, a zróżnicowanie terenu nie tworzy “Korytarzy Spier$$$$$$$” Na niższych Erach efekt ten jest mniej odczuwalny, prze bogaty wybór rodzaju pojazdów. Na topce mamy głównie Czołgi Średnie, kilka Lekkich, SAM i tyle.
Proponuję rozważyć kilka opcji:
Zwiększenie map na BR 10.0+
Wywalenie Map rodem z Counterstrike czy Call of Druty na topkach
Przesunięcie lotnisk dla samolotów z AGM tak by zasięg AGM był mniejszy niż odległość od lotniska
Wporwadzenie Nowego trybu rozgrywki dla 10.3 - linia frontu. Zwiększona mapa = więcej jazdy. Spawny na krańcach dostępne tylko dla SAM + Na krańcowych spawnach Fortyfikacje z “AI ATGM” by zabezpieczyć SAM czasowo przed stulejarzami jadącymi od razu na Spawn.
1 punkt “D” po środku mapy, którego okupacja przed np. 2 minuty przesuwa linie frontu głębiej w terytorium wroga. po przesunięciu następuje cofnięcie spawnów obu drużyn zgodnie z przesunięciem pkt “D” Dajmy na to 4 przesunięcia gwarantują dojście do “Krańcowego spawna” (tego od SAM z początku) który dodatkowo ufortyfikowany będzie stanowił utrudnienie. Warto takie coś rozważyć.
Do przetestowania trybu można też wykorzystać tryb czołgowych PVE :)
Cóż- SAM to jednak dalej pojazd z kategorii GF. Spawn takiego pojazdu poza obszarem działań GF może być problemem (trzebaby stworzyć 3 wersje blokad na mapie- 1 dla Lotnictwa, jedna dla SAM, jedna dla Czołgów)- wersja z ufortyfikowanym krańcowym spawnem, która zapewne odstrzeli tego “Stulejarza” lub po prostu da teamowi czas na reakcję (będzie widać, że ktoś niszczy AI).
Oh my god, przez pół roku nie tknę już low tierowych lotniczych RB. Chciałem wymaksować wszystkie japońskie heavyfightery na I i II erze i przy okazji się pobawić, ale to jest jakaś porażka. Na 10 bitew 8 przegranych. Low tier jest tak przezajebiście niezbalansowany, że to woła o pomstę do nieba. Do tego ułomny matchmaker, który notorycznie wrzucał mi do drużynki samych newbie, a w przeciwnej zawsze po 3-4 sealclubberów w Bf109E-1, Jak-2 KABB i innych patologiach.
W ogóle to dziś notorycznie miałem dziwne sytuacje polegające na tym, że na tych low-tierach spotykałem gości co mieli lvl <10 i KD około 0.5, którzy wymiatali na tych samolocikach jak proplejerzy. Widać grałem przeciwko ludziom z osobowością wieloraką.
Aha, taka kurna ciekawostka. Wiecie, że ten dwupłat USA F3F-1 wytrzymuje w nurku ponad 800 kph i ciągnie 13G bez problemu? No to już wiecie. I to nigdy nie zostanie naprawione. Za to bez żadnych raportów poprawiono tekstury tych poduszek z anime dziewczynkami - takie info mignęło mi kilka dni temu przy odpaleniu hangaru. No to było kureeewa krytyczne dla gejmpleju nie powiem że nie.