W sekcji „Ustawienia Bitew Powietrznych” w ustawieniach gry dodano opcję „Ignoruj złą pogodę i odrodzenie na lotnisku”. Jeśli opcja ta zostanie włączona, nie będzie wyświetlana ikona ani ostrzeżenie o złej pogodzie, a pojawianie się w powietrzu stanie się domyślnym ustawieniem.
Spieprzyć i tak już spieprzony słabo grywalny tryb też trzeba umieć. Wchodzę na morskie RB, flota przybrzeżna. Spawny przeciwników niemal macają się. Ledwo wszedłem do bitwy a chaos jak na lotniczych AB (kiedyś, nie mam ochoty przekonywać się, jak jest dzisiaj). Zajmowanie pozycji, flankowanie, chowanie się za wysepkami, zapomnij. I tak 2-3 bitwy z rzędu.
Nie wiem, czy to niedziela, czy ukrywanie nazw przeciwników czy jakiś inny błąd powoduje, że na symulacji na czacie pojawiają mi się wiadomości z przeciwnego teamu, ale takie jak “Do mnie” czy “uwaga na wskazany kwadrat” :)
Kiedyś już był taki błąd, że jakiś losowy gracz z mojej drużyny wyświetłał się na czacie jako wróg lub podobna sytuacja ale we wrogiej drużynie.
Przez betonowy strop poisk z arty skasował załogę XD
Ale jak bombą 1000lb nie trafisz w dziurę w zadzie załoganta to nic nie zrobisz… Gajin hyba ma urlopy… na syberii
Edit:
Ale o dymnych do Roikata to już zapomnieli bo po co ech… Kiedy naprawią = nigdy hyhyhy…
A co do zmian, kiedy naprawią kochane chomiki spawny na jeziorze aralskim? Bo to co się tam odjaniepawla to woła o pomstę do nieba… “Spawncamp” można sobie odstawiać z respa na respa… a jak wyjdziesz Plotką to masz murowanego burzaka w ryło… Te statki to chyba ustawiał przedszkolak.
F-104G, choć i na F-4F też mi to tak działa… wydaje mi się, że na 2000m powinno spokojnie działać. Ale to moje gdybanie. Chodzi mi tu bardziej o IFF bo niezbyt lubie gonić oponenta pół mapy by mu czytać z dupska napis czy swój/wróg… ( jutro wrzuce screena z symki)
Swoją drogą, ciekaw jestem kiedy chomiczki zajmą się w.w kwestiami jak
mechanika Overpressure Artylerii (patrz screeny) - gra potraktowała to jak trafienie bezpośrednie,
Roikat MTTD nie ma granatów choć ma wyrzutnie,
Notoryczny spam graczy co na symkach rozbijają się kiedy są na straconej pozycji (dziś chyba co bitwe takich mialem),
mechanika kolizji z wagonami spoko, ale spychacze na kopalni to blokady nie do pokonania, zachacz błotnikiem i 60 tonowy czołg stoi,
mechanika kolizji z wrogiem też fajna, dziś z rana miałem kolizje T-72M1 z wrogim BMP-3 na czołówkę i bewum sobie nic z tego nie zrobił, a że przeładowuje szybciej to efekty znamy…
Mapa Jezioro aralskie i kawałek beleczki z dachu tych chałupek zatrzymuje APFSDS, plus południowy lewy spawn jest dostępny z punktu A (choć i przestrzały są od strony północnego lewego spawna - ten zaś ukryty w dołku)
BR pojazdów jak BMP-3 BMD-4 jest mocno zaniżony i sprawia że są one nagminnym problemem - doskonale sieją spustoszenie na 12.0 więc 11.7 można im spokojnie klepnąć.
dodano KH-38 które sięją spustoszenie (fajnie się to ogląda), ale devsi uparcie nie dodają funkcji top Attack do np. PARS3 czy SPIKE
pojazdy SPAA są w grze do czego? bo jak zobaczyłem jak wygląda nagroda za niszczenie lotnictwa to mnie śmiech zebrał… wozem z 10.3 skasowałem latadło 12.0+ i 180 expa+ 390 SL, Może by niejako kopnąć w D graczy na niszczenie samolotów (których w bitwach nie jest aż tak wiele) i trochę zmienić mnożniki? Mogłoby się to wiązać np. z zabraniem zdolności PPanc…
Wybacz, że tyle - ale to zaledwie czubek góry lodowej.Jest tego masa. Od grafiki i latających pożarów po lotniska z głazami na pasach startowych…
XD tak się paliło całą bitwę XD Bot nie wylądował…
Co do radarów, zbinduj sobie klawisz do resetowania anteny radaru, bo antena często nie wraca na domyślne położenie po odlockowaniu celu.
Dwa, sterowanie anteną radaru też się przyda, czasami ręcznie podnosząc lub opuszczając antenę można zobaczyć cel na radarze.
Tymczasem Jak-4K lata sobie bezkarnie po mapie, bo 5 wierbli zajetych jest lataniem za KW-1… Widząc co gracze w moich teamach robią mam ochotę by Gajin wprowadził cenzus IQ… Glonojady potrafią lepiej myśleć od teamu… Wczoraj obrzuna “Puma” mnie ganiała bo zrobiłem sobie zeń pancerz dodatkowy. Ale to w ramach kary za zasmokowanie na spawnie zaraz na początku bitwy.
No niestety sam byłem świadkiem braku rozumowania. Wystarczy tylko, że punkt do przejęcia nie będzie na wprost od punktu odrodzenia i wszyscy go zignorują. Ostatnio na opuszczonej fabryce mi się właśnie wylosował taki format z punktami odrodzenia po lewej i jeden punkt do przejęcia po prawej stronie mapy i sobie tam sam pojechałem przejąć, a reszta zespołu prosto na spawna wroga żeby zginąć :D
Średnio co bitwa jestem tego świadkiem… Czasem następuje kumulacja IQ i widzę, że populacja stonki ziemniaczanej na polu pod Bydgoszczą ma więcej rozumu…
Bo szukają mitycznego punktu G, albo D. :P
Te “formaty map” to kolejna bolączka tej gry. Na 12.0 mamy CQB dla czołgów. Takie mapy jak Synaj, El ALamein, czy Arktyka (od biedy) pozwalają wykorzystać dalmierz laserowy. I trochę powalczyć w zwariu, ale co taka Szwecja robi w zestawieniu? O Attyce (chyba najgorsza nowa mapa) nawet nie chce mi się rozpisywać. Mapa Tunelowa tyle opiszę.
A ile z tego hmmm “teamu” to ludzie, którzy osiągneli Metę z pojazdami premium Top Tierów? Kiedy swego czasu Dev powiedzieli “nie będzie premek top tier…” byłem mega zadowolony. Zresztą zauważ różnicę w puli graczy GRB… w 2018r GRB skupiało tych co chcieli więcej niż tylko tępe naparzanie GAB. Dziś mamy GRB = GAB, a nawet gorzej… Takie techniki jak obrzucanie KH38 zaraz po wystartowaniu z lotniska, samemu będąc niewidocznym dla radarów pelotek. Taki Su spędza w powietrzu raptem 1 minutę i w większości poza zasięgiem ognia. A OPLOT szybko się wykrusza bo… niszczenie samolotów jest po prostu nieopłacalne. Lepiej atakować tanki. Sorki za te luisty płaczu, ale naprawdę martwi mnie kurs tej gry. W 2016-18 była… lepsza? Zbalansowana? Na pewno lepiej niż dziś… I playerbase był po prostu normalny. Dziś to “stado pędzących imadeł”.