Denerwująca gra V3

Ja to chyba też miałem na nvidii, teraz mam radeona od ponad roku i w sumie nie pamiętam, żeby mi się wyświetlał. Ale chyba na starym forum o tym pisałem.

1 Like

Uszkodzenie automatu pozwala na wystrzelenie już załadowanego wcześniej pocisku

Nie zapomnij opisać tego przy najbliższych zmianach w Klasyfikacji Bitewnej ;)

1 Like

To może w takim razie jest to problem z Nvidia overlay?

Kurcze te przewracane i przyklejane do pojazdów drzewa może i fajnie wyglądały w 2014 roku…teraz to jest mem i jakaś turbo słaba opcja…zreszta co to za mechanika że drzewo Ci jak łoś na maske wpada

ciekawostka: film ma 1900 polubień i 1600 łapek w dół.

5 Likes

Problem ze uszkodziłem mu automat po jego wystrzale. Odstrzelił mi teammate’a po czym 1s dostał pod wieże moja plombę. Widzę komunikat trafienie krytyczne “automat ładowania”, po czym grzecznie czekam na reload mojej 105-ątki. Efekt jak na screenie.

Nie pierwszy raz zresztą. Ten konkretny wychwicilem w chwili uniesienia (wiesz o czym mówię) i po życzliwych pozdrowieniach w kierunku pewnych zawodów napisałem tegoż posta.

Obaj wiemy, że nic to nie da… Przykład Vidara i PZH2000.

Co do kwadracika to ja mam ATI - wiec bardziej kwestia buga/braku kompatybilności ze sterownikiem… Ponadto Anti Cheat też ma swoje problemy. Ale to już kwestia OS…

1 Like

kurcze szkoda że sie nie “przykleiło”

Wiesz - 2 lata jeździłem czołgiem i problem było przymocować cokolwiek by nie spadło (nawet przymocowane na śruby zdarzało się urwać) niżeli “wyskakujące na pancerz” elementy flory.

Nawet w starym Operation Flashpoint krzaki były rozjeżdżane przez pojazdy a to był 2003r. Tu w 2025 dalej brzoza 1.5m radośnie wyskakuje na kadłub i jedzie zwiedzać mapę. Efekt toczenia się po pancerzu rodem z oglądania delirium u pana żula też mnie powala. Kolizja obiektów (często dalej mających zabudowany model fizyczny niezgodny z teksturą) to już w tej grze standard. Walenie że 155mm HE w chałupy z drewna na takim Wietnamie daje ten sam efekt co ostrzał z 7.62mm km. Modele fizyczne są tak biedne, że płot z siatki zachowuje się jak przęsło, przez litość nie wspomnę o dziwnym zachowaniu się armaty gdy patrzymy z widoku 3 osoby… Ostatnio patrząc na cel przez ażurowe ogrodzenie lufa podniosła się do max konta elewacji bo “tak każe obyczaj” lub po prostu przeciwnik był tak atrakcyjny że leopard dostał wzwodu…

2 Likes

Również w WT krzaki były niszczone przez pojazdy. Pamiętam, że na szturmach na poprzedniej mapie Kursk (tej bez linni kolejowej) krzaki gniotło się na przedpolu południowym, aby nie utrudniały ostrzału z flanki. Ale oczywiście zmieniono to (informując oficjalnie w którejś tam poprawce czy nowym kontencie), aby już zawsze utrudniały grę. Taka filozofia Gadzinów…

1 Like

Z najnowszego rejestru zmian: Łatka 2.47.0.55 - Aktualizacje - Gra - War Thunder

“Naprawiono błąd, który powodował automatyczne ponowne dołączenie do gry po opuszczeniu sesji symulacyjnych bitew powietrznych.”

“Już Naprawione!” :)

3 Likes

Super :)

1 Like

A ja mam do ciebie dwie sprawy. Po pierwsze czemu gagen wprowadził automatyczny spawn dla bombowców i dla szturmowców gdy są złe warunki atmosferyczne na mapie? Czasem się człowiek zapomina i nie zmieni spawnu, to nie lepiej było dać jakiś komunikat albo wogóle tego nie wprowadzać? Druga sprawa, czy dało by radę dać info w kartach samolotu że ten posiada system Schräge Musik?

1 Like

ktoś już wcześniej wspominał o odradzaniu przy złej pogodzie, już przekazałem o tym feedback dalej.
Co do Schrage Musik to przekażę również taką sugestię

2 Likes

Super mistrzu. :) A czy mogę cię poprosic o pchnięcie mego Bugreportu o dziórawym pancerzu M4 Firefly? Bo bez Twego impetu raczej będzie wisiał jak pewna cześć ciała u 80-latka… To samo w kwestii Lotniskowcow SB i krzaczków. Naprawdę, mogę podesłać filmik jak zachowują się krzaki i drzewka w kontakcie z Leopardem 2A4.

Poza tym mogę podrzucić wiele usprawnienie mechaniki SKO (nie tajnych bo zaimpkementowanych np. w grze Steel Beasts - wczesne lata 2000). Bo to jak działa SKO w tej grze wola o pomstę do nieba. Do 50 kmh (tyle zapier… W polu, a pewnie i więcej wytrzymuje) strzały są wyliczanie z poprawkami katowymi, wektorem ruchu pojazdu, temp. Wiatrem, itp itd. Czyli reasumując SKO w tym wozie tak jak w M1 bierze poprawki na wiele czynników.

2 Likes

Możesz podrzucić link do raportu :) Zobaczę co da się zrobić, ale niczego też nie obiecuję

Z raportami często jest tak, że nawet jak są zaakceptowane, to poprawek nie ma.
Np. błąd z torpedami, które znikają po zrzuceniu
https://community.gaijin.net/issues/p/warthunder/i/jWDESF3iWt64

Błąd z ukrywaniem nazwy gracza w bitwach symulacyjnych - w tej sprawie otrzymałem wiadomość od technicznego, że błąd jest “naprawiany”.
https://community.gaijin.net/issues/p/warthunder/i/mqNWeABkjNNm

Brak wskaźnika celu w trybie CCRP dla F-111, prawie rok temu zaakceptowane
https://community.gaijin.net/issues/p/warthunder/i/ZYhEu48TGTWL

No i taki mój zapomniany raport, nawet żaden moderator się tym nie zainteresował
https://community.gaijin.net/issues/p/warthunder/i/oXpfB5QGQ6Ml