Taka zagadka czego brakuje?
Nie grałem w bitwy morskie przez kilka lat…
Chciałem wrócić ze względu na nowy update ale nie potrafię grać w obecnej sytuacji. Aby trafić w zbliżający się okręt przeciwnika muszę tak obniżyć celownik, że znika mi z pola widzenia (analogicznie w przypadku oddalania się). Można to jakoś zmienić? Dodam, że gram tylko bitwy realistyczne.
masz ustawione distance correction* na scrollu?
Dokładnie to co powiedział mój przedmówca jest rozwiązaniem na ten problem. Gdybyś nie mógł znaleźć takiej opcji to wrzucam screenshota. Ta opcja pozwala na korektę odległości za pomocą kółka myszki, jest to chyba najwygodniejsze rozwiązanie.
tak, a to coś zmienia? Wcześniej nie miałem z tym problemu ale spróbuję.
Właśnie wszystko sprawdziłem i wszystko działa. Bardzo dziękuję za pomoc!!!
@EuroDoragon2
Da radę zerknąć co się dzieje na symulacjach powietrznych, że gdy wyjdę z bitwy automatycznie jestem dołączany do tej samej sesji? Szczególnie denerwujące gdy mam jakiś booster na więcej niż 1 bitwę.
Wychodzę do hangaru i widzę ekran ładowania do tej samej bitwy z której wyszedłem.
jest nawet raport: Community Bug Reporting System
Przetestowałem i mam ten sam błąd, przekażę info dalej, dzięki :)
Ok, dzięki.
Lepiej późno niż wcale :P
Od Le’Viatans problem jest co bitwa.
BTW, ktoś zna sposób na “magicznie irytujące krzaki”? Jadę sobie kulturnie 50 km/h czołgiem o masie +/- 45 t i przejeżdżając przez krzaczek ten sobie stwierdza, że wyruszy we wspaniałą podróż z Gandalfem, Frodo i moją optyką. Holuje potem ten krzaczor przez pół mapy bo nijak nie chce się odczepić…
Ciężko mi nadążyć za wszystkim, ale się staram :D
wrzuc wsteczny,
mi pomaga na odkrzaczanie celownika
Bitewka po 6 graczy na stronę. Od lat nadużywają tego że z jednego dywizjonu potrafi wrzucić 4 na drużynę, dlatego wszyscy kręcą solo. A jak masz szczęście to trafisz na 2 takie squady w jednej druzynie a Tobie zostaje 7 randomowych placków w samolociku premium albo dywizjonowym. Po prostu tracisz czas na dołączenie do bitwy i powrót do hangaru. Wiele razy dziennie. No ale kto by się takimi rzeczami przejmował …
Nigdy czegoś takiego nie widziałem, wyświetla się zawsze?
No właśnie nie- dziś po odpaleniu wszystko gra. Nadmienie, że kwadrat był widoczny tylko w meczu. W lobby wszystko spoko.
BTW- chyba coś nie bangla z T-72M XD:
WG WT ten rejon ma raptem 33 mm pancerza…
Wanna ma 2.5 cm… Faktycznie pancerz toto ni ma… Już wiem jak będe trollował TURMSY… hihi błoiii
Ten czerwony kwadrat mi się też czasami pojawia. Nie mogę sobie tylko przypomnieć czym był on spowodowany.
Tak, ponieważ koła są wykonane z innego materiału niż pancerz. Chyba każdy z tej rodziny czołgów ma 80 mm tylko w górnej części, dolna część tego pancerza od boku ma tylko 20 mm, więc można czasem pod szalonymi kątami przebić celując odpowiednio nisko :D
Jeszcze tylko dodam, że aby najłatwiej tak kogoś przebić jeśli stoi pod kątem to wystarczy celować w widoczne ogniwo gąsienicy z przodu zaraz pod błotnikiem
Proszę o odpowiedź, czy zniszczenie Automatu Ładującego pozwoli na załadowanie Pocisku i oddanie strzału? Bo :
Teciak wyrwał w automat kiedy przeładowywał - dostałem info o krytyku.
NAPRAWCIE W KOŃCU TO FORUM PLS!!! 30 razy trzeba klikać by dodać post.
EDIT:
Czy są planowanie zmiany pojazdów serii BMP-3 BMD3 BMD4? 9.3 to stanowczo za mało… Nie dość, że wozy te są wyposażone w środki PPanc gwarantujące zniszczenie każdego wroga na strzał od 8.0 (BMP-3 ma 9.0) po 10.3, dodatkowo ich zdolności wystrzału PPK nie są ograniczone poprzez ruch pojazdu. BMD i BMP strzela PPK w ruchu (czego nie mają nawet niektóre pojazdy zakwalifikowane na 10.0 jak Desert Warior), ma dobrej jakości termowizję i są to wozy bardzo mobilne (kosztem przeżywalności). W efekcie mamy na okolicach 9.3 Rat-spam. Skoro zauważalnie słuchacie głosu graczy i podnosicie takim OP pojazdom BR (przypadek: FOX, Eland, Begleitpanzer, XM800), gdzie pojazdy te służą głównie to flankowania to w przypadku BMP/BMD jest to również uzasadnione.
Miałem ten kwadrat przed dużą aktualizacją na sterownikach nvidi z 19 mają i cały czas mi crashował sterownik graficzny