Denerwująca gra V3

Ale zapomniałeś o naszym:
F-4E „Phantom” – Nowy eksponat w Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie! | nowaturystyka.pl

2 Likes

ja tylko skopiowałem listę z jakiejś strony ;)

Ech, bez najważniejszego eksponatu… ;-)

Hmm ciekawie widzę się robi. Niekompletny HUD w F-4? Mi bardziej przeszkadza odcięcie paliwa podczas ujemnego G.

Ee, podobno naprawione :)

no wlasnie nie wiem, durnego kóleczka mi brakuje więc szukam czy faktycznie było…

No cóż, w F-4 F niemieckim jeszcze tydzień temu takie przerwy były. Jutro sobie luknę. Co do kółeczka to od radaru czy od jakiego ustrojstwa?
Bawi mnie natomiast brak połączenia HUD z wskazaniem radaru. Przy MiG 23 to fajnie hula, ale F4 ma wręcz ubogi HUD. Zaznaczasz cel i w sumie nie bardzo widać co dalej… Ani pozycji a odległość mierzona “na oko”… Jak na wersję F to bardzo ubogo.

Btw - jakiś protip na AGMy w tych F? Bo maveriki trafiają jak chcą, mimo rzekomego zasięgu 10 km (prędzej metrów) mają problem trafić w Szylke czy Geparda… Ktoś podpowie jak tym skutecznie walić? Strzelam z lotu koszacego…

Wydaje mi się, że MiG-23 nie ma ekranu radaru więc może dlatego tak to rozwiązali. F-4 ma z tyłu WSO, który w zasadzie zajmuje się radarem, pilot ma podgląd u siebie, ale też sam może tym radarem sterować.

Co do AGM, to chyba zależy od pogody. Jak jest brzydka pogoda to ich skuteczność może być mniejsza, bo tam chyba są kierowane telewizyjnie. A te kierowane podczerwienią to mam złe wspomnienia z czasów gdy latałem na A-10A i A-10C, tam na 6 czasem trafiał 1, a czasem żaden. Niedawno coś tam chyba poprawiano, ale już nie sprawdzałem.
Podobne problemy miałem z pociskami PGM w brytyjskim Tornado. Kierowane TV, puszczam w okręty, raz trafiają, raz nie. Ale w lotnisko czy bazę zawsze trafiały.

no, mig 23 ma to koleczko co pokazuje namierzony radarem cel, super sprawa
w f4s jest zielony nowoczesny hud a tego koleczka brak/albo nie ogarnalem czegos
no i szukam czy bylo i co jest w stanie wyswietlic prawdziwe urzadzonko
a jak na zlosc znalezc nie moge

1 Like

Może tym się da podeprzeć -

To oficjalne i publiczne archiwum więc myślę że nie ma Sekrit Dokumints.

2 Likes

nie ma tego co potrzebuje.
niby to czego jestem ciekawy co do helmu jest w Navy’s F-4B Phantom tech manual tylko diabli wiedza ktora wersja
ale ma strone z takim rysunkiem

do kompletu przydaloby sie cos wiecej niz wzmianki o
AN/AWG-10B further digitized version of AN/AWG-10/10A

AWG-10B
Final “all-digital” version of F-4S

a zwlaszcza co to ustrojstwo potrafilo wyswietlkic
Imgur

McDonnell Douglas F-4S Phantom II discussion and questions - #9 by David_Salaz75786 no i cos tego typu tyle ze dlaF-4S

no i to

1 Like

Po dzisziejszym updacie, nie dziala mi prawidlowo free cam. Ktos ma podobnie?

Chyba okres urlopowy u devsów, albo jeszcze świętują wydanie update Leviatans, bo na supporcie zgłoszeń jak migrantów na granicy, a obsługi brak.

Bugreportow o lotniskowcach jest masa. Może niech choć ten jeden stażysta kliknie że przeczytali XD

2 Likes

zamaist kulturalnie wyjsc z bitwy do hangaru po kliklnieciu menu , z automatu przenosi do nastepnej EC i komp mi sie dlawi (przed update i na devie tego nie bylo

To bywało sporadycznie przed Leviatans. Ot misja EC się kończy i zamiast dostać ekran podsumowania z Lobby zaczyna load do następnej bitwy. Teraz to praktycznie norma. O ile u mnie nie muli, o tyle kolejny bug do kolekcji.

Czekam też kiedy w EC na symkach presety które ustawimy np. W trakcie trwania bitwy będą dostępne do wzięcia. Bo symki trwają swoje, a czasem nam wpadniecie “międzyczasie” np. Wybadana bomba ale jej nie użyjemy.

nawet jak se jakis samolot do setupu dodasz to nie uzyjesz w tej samej misji albo schemat uzbrojenia zmienisz, tez nie zadziala

1 Like

Cóż to akurat trochę frustrowalo mnie z początku (motyw z samolotami). Bo pierwotnie grając bombowcem - tak zaczynałem od zombera- i lecąc sobie Ił-28 mimo że coś czasem udało się zrobić, to jednak z czasem zaczęło mi doskwierać brak mysliwca. Zależy od Bitwy, ale często mamy only zombers EC wiec taki Mysliwiec spokojnie by się przydał (bo bazy znikają szybciutko jak lata 10 bomberow) . Lub odwrotnie, bitwa gdzie wylot bombowcem to pewny zgon. Przed wejściem do bitwy nie widać kto i czym lata (a przydałoby się choćby tylko sojuszników), więc kiedy doswiadczymy jyz co tam się dzieje to jeśli np. Mamy maszynę do lineupy to w tej bitwie już jej nie wprowadzimy. Miałem tak z MiG-15 bis. Po 5 bułce od jakiegoś randoma chciałem się poodgryzać, ale gra mi powiedziała nope. Z drugiej strony to jednak po coś jest. Ale co do presetow uzbrojenia akurat to mocno wkurza. Wszedłem Harrier GR3 do EC i cóż, brakowało AIM by się obronić, a że PD do AIM brakło mi 150 to na jednej naziemnej wybadalem. I po powrocie do EC AIM-9G jak był zablokowany tak pozostał. A dodam, że były tylko wtedy 2 bitwy w tym BR…