krzaczki i drzewka sa, nawet dym jest w co niektorzy kiedys watpili
ulq dla ziemniaczanych kompow niech zostanie chocby mieli sprite’y powstawiac
sie tam Bambiego pytaj jak grafike poustawiac z ulq aa i innymi bajerami zeby wiecej bylo widac :p
a jak siedzi w nashornie to samolot goscia ktory go ubil przeszkadza mu we wbijaniu kdr 10:1 czy cos kolo tego
Mieszane bitywy naziemno-powietrzne to cały urok tej gry. To jeden z powodów dlaczego ludzie przechodzą z WoT do WT. Co prawda ciężko porównywać ze sobą te dwie pozycje, ale tak jest. Gdyby był jedynie tryb czołgi vs czołgi, WT wypadł by gorzej w tym zestawieniu, chociażby ze względu na kiepskie mapy. Warto też pamiętać, że to czołgi zostały dodane do WT z czasem, na początku były tylko samoloty. Tak więc jedynie entuzjaści lotnictwa mają dobry powód by narzekać, bo przez dodanie trybów naziemnych i morskich tryb symulacji lotniczej został zapomniany przez twórców.
Czyli okazałoby się, że gracze nie wiedzą czego chcą. Są ludzie którzy chcieliby walki mechów, inni polatać piechota z eventu. Są tacy co chcieliby tylko czołgi grać mimo, że już mają grę tylko o czołgach.
Ja bym chciał by powstał specjalny tryb gdzie tryb gore jest na full. Taki mix Dooma z WT. Zapewne też znajdzie się kilku fanów tego rozwiązania. Albo lepiej - kampania fabularna w War Thunder, osadzona na przestrzelił konfliktu IIWŚ i Wojny w Korei…
Jak już wspomniano - war thunder ma takie a nie inne podejście do wirtualnego pola walki. Nie podoba się? Zaproponuj Gagenowi stworzenie kompatybilnego z grą serwera “ONLY Tonks” zrób ankietę by podeprzeć swoje racje i śmiało. Przestań już za to okupować forum - bo ani to śmieszne ani interesujące by tłuc ten sam temat co 3-4 miesiące. Ja przeszedłem z Wota (gdzie grałem od bety) do WT bo monotonia zabijała frajdę z gry. Chciałbym wręcz by WT rozwijało się odwrotnie do Twoich postulatów. By dołączono bitwy morskie i stworzono olbrzymie operacje, tryb podboju wyspy/mapy by móc stworzyć piękna arenę walk wszystkich rodzajów sił. I czekam wtedy na Twoje "żądam wycofania okrętów z gry bo pocisk z USS Missouri przebił mi Sdkfz 234…
Możliwe że każdy ma rację w tej kwestii, każdy oczekuje czegoś innego i ślimak poniekąd daje te możliwość. Inną sprawą że robi to w swoim stylu, czyli byle jak. Dodanie kolejnego trybu tylko pogorszy kondycje tych już istniejących. Absurdalna ilość bugów co łatke i fakt że gracze są w stanie zrobić patologię ze wszystkiego na pewno nie poprawi rozgrywki.
Graliśćie szturm lotniczy w ostatnim czasie? Pomijając już glupotę że maszyny z br. 6.7 konkurują o fragi z maszynami br. 13, to wiecie co jest metą do niszczenia nadlatujacych fal samolotów?
Su25 z pociskami powietrze-ziemia i F-16 z AGM XD
Ciekawy układ drużyn, u nas 90% drużyny to 11.7 Mig-23ML , jeden Mig-29 na 12.7 i ja na 12.0, w drużynie przeciwnej to same F-14A, F-4S, F-20A oraz F/A-18A. Tam w powtórce przeglądając składy drużyn, to u przeciwników nie znalazłem żadnego samolotu z BR 11.7
Tak. Problem polega że nie ma absolutnie balansu. Obecnie, im wyższy BR tym mniej. Na topce balans oveniłbym na -1 / 10. Tam już nie liczy się skill, umiejętności czy taktyka, tylko ile masz samolotów w lineupie i jak szybko dolecisz skapować punkt by w ten samolot przeskoczyć xD
Same samoloty i ich uzbrojenie też już nie ma nic wspólnego z realizmem, czy umiejętnościami.