Ciekawe czy będzie nowy sezon przepustki, bo 2 dni do końca i nic nie piszą o tym ?
A to już wiem dlaczego się nie chwalą następnym BP, po prostu nie ma czym. A myślałem że gorzej się nie da.
Jest. Cztery napisy w hieroglifach szatana. Okraszone kopi-pastą.
Great job, jak mawia obecny władca świata.
Super, świetnie że wszystko działa.
Od jakiegoś czasu nie wiem czy to wina tego nowego antishita czy badziewnych serwerów jest bardzo dużo sytuacji w których czołgi przeciwnika nawet na bliski dystans się nie renderują.
Jedziesz i umierasz bo start renderowania czołgu zaczął się w momencie gdy już do Ciebie strzelił.
Po discordach jest pełno różnych filmików tego typu
Oczywiście slimaki maja to głęboko w 4 literach. Tylko wczoraj zauważyłem takie kwiatki kilkanaście razy, dzisiaj z 3x podczas jednej bitwy
Kilka dni temu weszły jakieś zmiany odnośnie “Keen vision”, nie pamiętam, która to łatka.
W symulacjach powietrznych może od tygodnia mam sytuacje, że widzę jedną czarną kropkę-samolot, a po jakimś czasie nagle pojawia się druga obok tej pierwszej. Dzisiaj też miałem taką sytuację, ale na powtórce serwerowej było widać, że te dwa samoloty ze sobą leciały od dłuższego czasu.
Wizja artystyczna T-44 (FM) wygląda jak połączenie skorupy T-44-122 z wieżą fińskiego/niemieckiego KV-1 ze zmienionym frontem. Darmowy kajaczek z działem 138.6 mm jak dla mnie wypada ciekawiej.
Za to pojazdy w WB Shop… Aż mam rozbiegane oczka.
Żadnego nie mam, trzy chciałbym dorwać: legendarna Canon Chaika, Kaczucha, KW II.
Niestety, ostatnie dwa mogą być na 6lvl Sklepu. Nie chce mi się tłuc dodatkowych zadań.
bylo cos grzebane z radarami albo iff mig 23?
radar pokazuje sojusznikow jako |-|
lockowac sie da bez problemu a r24r bija sojusznikow az milo :/
sam ubijam, mnie ubijaja, raz to chyba sojuszniczy bot mnie zestrzelil
no i nastepny problem sim - po skonczonej bitwie z automatu przenosi czasem do nastepnej
Chyba we wczorajszej łatce coś było.
Albo znalazły się dokumenty, że 23ML nie posiadał IFF 😁
nieno ma to ustrojstwo
i wyswietlacz zdolny przekazac info
jakis czas temu nie padalem tak czesto od swoich ani tk tak nie spamilo
pomijam okazyjne f5 co to iff nie ma , ostatnio cos za czesto gine od sojusznikow w mig23 i r24r
Wklejam ze starego forum…po raz kolejny…
“”"hmm
Zerknij parę postów wyżej…
Sam powołałeś się w dyskusji na ten wywiad:
On 05/08/2013 at 11:14, Stona said:
Wg. jednego z DEVów który się wypowiadał na Q&A MM bierze pod uwagę:
poziom samolotu
poziom gracza [nie wiem czy chodzi o lvl w danej nacji, czy o lvl ogólny]
Czy trzeba czegoś więcej?
Czy powoływałeś się na DEVa który mówi o tym co MM bierze pod uwagę ?
Jaki jeszcze argument potrzebujesz ?
Wywiadu nie znajdę bo został usunięty ze strony głównej o czym zapewne pamiętasz.
Pewnie jako admin możesz zobaczyć w historii edycji od kwietnia do 5 sierpnia 2013 usunięty temat Q&A. Ja tego zrobić nie mogę…“”
W sumie to sobie przypomniałem, że w niektórych samolotach, nawet jak masz IFF to jesteś w stanie zalockować radar na sojuszniku. Wystarczy, że wróg i sojusznik są obok siebie lub przełączysz radar w tryb ACM, wtedy jesteś w stanie “zalockować” sojusznika.
latam na src , zadnych innych kropek wokol. cel sie wyswietla jako |-|, lock, strzal … i -100k bo sojusznik :/
nawet jak zdejme locka poyencjalnie wroga kropka pojawia sie jako |-|
dzis dla odmiany oralem troche moduly na lotniskach fantomem, te 2 boty co nad wrazym lotniskiem lataja wyswietlalo jako = i trza bylo z naprowadzanych podczerwienia ubijac
xD
Niektóre samoloty wg. opisu mają IFF, jednak nie we wszystkich trybach radaru. Przykladowo Mirage F1-200 w trybie SRC jest IFF, a w trybie MTI juz nie ma identyfikacji. Co ciekawe randomowo potrafi wyświetlać sojuszników jako wrogów, aczkolwiek nie zawsze, natomiast boty zazwyczaj na odwrot niż jest.
Faktycznie coś w tym zestawieniu jest. Ilekroć bowiem latamy gołym stokiem poziom oponentów jest zgoła inny niż gdy maszyna jest przebadana i załoga na asie - choć to subiektywne odczucie. Jednak Stona zapewne znów zarzuci mi tu wiarę w szamanizm, szowinizm czy co tam sobie ułoży do kontekstu.
Problem w tym, że post napisałem bazując na tym co mi gagen rzuca. Nie chce mi się grzebać po Q&A bo padnie argument że “to stare i już zmieniono to” etc. Jednakowoż jak już wspomniałem jednego dnia wajcha się obróciła i… Nagle mój team umie coś więcej niż wyjechać z respa. Rozumiem że 1-10 bitew z ziemniakami pod rząd to luz. Ale bity tydzień dostawać pacjentów rodem z pola, walnąć 70 bitew przy użyciu min. 3 maszyn i nabić kilka fragów plus samoloty, a nasz team i tak przegra że statystyka 1.0.0.0.0.0 to trochę zastanawiająca prawidłowość.
Albo fizyka czarnej d±++y
Edit:
Tak tylko wrzucam pewna hipokryzja XD:
Powoli mam dość gier typu PvP. O ile w czasie eventu sobie radzę ze zdobywaniem punktów, tak po evencie gra idzie tragicznie.
W miarę rozgrywania kolejnych symulacji widzę pewną rzecz. Gracze z niskim levelem albo z mniejszą ilością rozegranych symulacji, którzy robią takie wyniki:
(kilka przykładów)
vs ja:
Jak widać, szału nie ma.
Wiem, grają kilkoma maszynami, które dobrze opanowali, a ja gram co chwilę czymś innym. Ale ja nie potrafię grać tak długo jednym samolotem, nudzi mi się lub chcę coś innego wybadać.
W zasadzie War Thunder był pierwszą grą PvP z bitwami powietrznymi, w którą gram z przerwami od 2012 roku. Wcześniej był WoT, ale tam wiadomo, tylko czołgi, inna rozgrywka itd.
Zaczynałem od AB, poprzez RB aż oba te tryby mnie znudziły i zacząłem grać symulacje. Na początku na myszce, potem zacząłem kompletować joystick i inny osprzęt. Obecnie mam sprzęt, ale nadal brakuje umiejętności. Nie wiem, czy to kwestia wieku, czy po prostu mam taką wadę od urodzenia, że nie potrafię się nauczyć poprawnego manewrowania samolotem i celnego strzelania, ale na prawdę co raz częściej powoduje to u mnie frustrację.
Najgorzej idzie na tłokowcach, bo te nie są łatwe w lataniu, a dodatkowo mam wrażenie, że pod każdy samolot musiał bym mieć inne ustawienia joysticka. Na jetach jest trochę lepiej bo są stabilniejsze, a te z późniejszego okresu mają stabilizacje. Ale tu też dochodzi element znudzenia. Po prostu po jakimś czasie mam ochotę na coś innego, no i tak w kółko.
Nie wiem, może piszę to zupełnie bez sensu, bo w sumie co Was to obchodzi. Tak “se” chciałem coś napisać.
ale te typki to tak sporo wiecej lataja niz ty…
pogadaj i polataj z kims ogarnietym w sim, mi sporo pomoglo a i tak w aktualnie ulubionym latawcu ledwie 1 kdr ugralem xD
jak nie masz problemow typu “musze orac czolgami zeby zarobic na wager zeby se polatac”
albo nie jestes na minusie bo poslales rakiete nie pod ten ogon co trza lub nie wywalasz wybadanych modyfikacji z latawca zeby to co jestes w stanie nim ugrac wyszlo na zwrot kosztow
to nie jest zle jak masz z tego fun
tam wspominales ze robienie punktow idzie ci spoko, chetnie sie dowiem jakie inni maja patenty
bo jak czasem wleze w jakis mecz na oparach lwow i latam z jednego konca mapy na drugi bo nie jestem w stanie nikogo ubic ani nawet zlokalizowac to sam nerwicy dostaje
Ten pierwszy nie bardzo:
900 wylotow na mustangu ? typ lata tą maszyną więcej niż ja migiem 23 którego mam od ostatniej przeceny - a to dość dawno było - a dość dużo nim latam bo tani i coś ugrywam