Bazujesz na wersji angielskiej - a na angielskim forum jest masa opisów podobnego problemu co mój. Ponadto już uzupełniłem post o min wymogach i wychodzi na to że w większości jest od win7sp1 do 10, tylko angielska jest min win 10
No ja mam Win11. W październiku czy listopadzie system postawiony od zera.
Czasami, gdy pierwszy raz uruchomię grę, następuje zamrożenie gry. A czasami gram pół dnia i nagle po alt+TAB następuje zamrożenie gry.
Minimalne wymagania = takie, na których gra musi ruszyć i działać.
To, że na gorszym sprzęcie gra u Ciebie działa nic nie znaczy (poza elegancką optymalizacją kodu gry :D ). Fajnie, że komuś uda się odpalić grę na “kalkulatorze”, ale to nie znaczy, że uda się to każdemu i że gra będzie działać tak, jak powinna (patrz Doom odpalany na sokowirówce).
Wracają do problemu - nie jest to problem globalny, dlatego zawsze proszę o wrzucenie raportu tutaj: Community Bug Reporting System
Gram codziennie, alt+tab minimum kilka razy na bitwę. Zero crashy, freezów i opisywanych przez Was problemów. I nie jestem odosobniony, bo gdyby było inaczej, to zamiast tych kilkunastu użytkowników zgłaszających to na forum, byłyby dziesiątki tysięcy.
jak na moim ziemniaczanym kompie przestanie dzialac to koniec swiata bedzie
ciekawe za to ze problemy wystepuja na sensowniejszych konfiguracjach niz u mnie
musi sie cos zrec
…ale do tego dooma na sokowirowce to dej linka :)
Tego nie kojarzę, ale bardzo wrył mi się w pamięć ten na teście ciążowym :P https://www.reddit.com/r/gaming/comments/ncmegl/doom_running_on_a_pregnancy_test/
Tak. System raportów.
Raportów o tym problemie jest kilka, są nawet takie trochę starsze, ale te pomijam.
https://community.gaijin.net/issues/p/warthunder/i/JqccbZiS6mWz
Community Bug Reporting System - ten jest nawet w Hot topics.
Community Bug Reporting System
Czy ktoś się temu przyjrzał? Dlaczego przyjrzenie się raportom zajmuje tyle czasu? Dlaczego trzeba pisać do moderatora w każdej sprawie? Kilka razy pisałem i byłem odsyłany do kogoś innego, z 2-3 razy uzyskałem pomoc lub ledwie odpowiedź, że ktoś się tym zajmie.
Po tym jak podesłałem kilka raportów jednemu z moderatorów, ten przestał odpisywać a ja też nie chcę być postrzegany jako ten, który ciągle komuś gitarę zawraca. Jak ktoś nie odpisuje, to ja też odpuszczam.
Chciałbym, aby w grze było jak najmniej błędów. Chciałbym zgłaszać wszystkie, jakie zauważam, ale gdy przez kilka tygodni, miesięcy nie widzę żadnej reakcji ze strony moderatora - odpuszczam sobie na jakiś czas, z nadzieją, że może za miesiąc, dwa coś się zmieni.
A propos zmian, może czas coś zmienić w “systemie”? Może zachęcać moderatorów jakimiś nagrodami za dużą aktywność w przekazywaniu raportów deweloperom? Może chociaż zrobić jakiś podział, tak abym wysyłając wiadomość prywatną do moderatora, wiedział jakim problemem ten może się zająć?
A może dodać na stronie z raportami informację, że raport został chociaż przejrzany lub odebrany przez moderatora?
PS. Nie traktuj tego jako atak na kogokolwiek z zespołu. To jest chęć zwrócenia uwagi na problem, jaki widzę nie tylko w systemie raportowania błędów, ale też innych raportów.
Dzięki. Teraz widziałem już wszystko. Koniec internetów na dziś.
ten akurat znam ;)
sokowirowka mnie ciekawi bo tez nie znam
to zaledwie czubek gory lodowej XD
W ramach optymalizacji:
Czy MM mógłby łaskawie mieszać graczy po równo jeśli chodzi o poziom? Bo od ostatniego patcha mam kwintesencję gry z graczami o tak wątpliwej jakości, że słownik języka polskiego w dziale wulgaryzmy mi się skończył po godzinie. Rozgrywka z tym typem “graczy” to scenariusz na film *******.
wrogi team jakoś gra, a ja po 30s zostaje z 4 graczami z czego 2 stoi na spawnie…
Nie. Gracze w bitwie dobierani są na podstawie BR maszyn. MM nie bierze pod uwagę poziomu graczy i z tego co kojarzę w planach nie ma implementacji takiego systemu do bitew losowych.
korzystaj i lap fragi jak nie ma konkurencji - to sie oplaca ;)
a jak nie to zgadaj jeszcze 3 do oddzialu
fajne ceny za pestki :/
Nom, wyważenie panie dzieju wszystkie wczorajsze bitwy zawsze uptier.
Co jeszcze zabawniejsze - nawet grając w 4osobowym składzie zostawialiśmy sami po 2-3 minutach. Wrogie drużyny opuściło w tym czasie 1-3 graczy.
Ciekawe co mówisz, bo jakos to koliduje z tym co widzę podczas losowań… Na drużynę często przypada “element losowości” czyli 3-4 graczy z wysokim lvl, a dokoptowywani są gracze “balansujacy” rozgrywkę:
- jednostrzalowi premkowicze.
- gracze niskolvl
- halsbaladżala point-caperzy/samobójcy.
Problem polega na tym, że mieszanki te nie są równe i widać jak obecność 4 ogarniętych lvl więcej doprowadza do “*************” drugiej/słabszej drużyny.
Te stwierdzenie o korzystaniu z mniejszej konkurencji we fragach - ciekawie, jak masz zamiar łapać fragi jak chwilę po rozpoczęciu bitwy jesteś last Man standing i szukają cie wszystkie bomby na mapie. Bo to jedyne co mi się udawaje - miałem mniejsza konkurencję do wyłapania bomby na ryj.
Edit:
Co ciekawsze co do MM - zauważyłem ciekawą zależność w tym zakresie. Mianowicie chodzi o dobór graczy i BR powiazaną z pewną zależnością której oczywiście zapewne zaprzeczycie.
- “Urlop WT” - po okresie nieobecności w grze podczas pierwszych x bitew dostaje losowanie z bardziej “zbalansowanym” (patrz poprzednia cześć posta) teamem wroga.
- Zaczynając grę na top tierach po “zejściu niżej” prawdopodobnie częściej dostaniesz uptier
I nie, nie jest to obserwacja z ostatnich dni, a długoterminowa. 2 pkt może być spowodowany większą ilością graczy na br wyższym niż nasz. Jednak polecam 5.3-5.7 by ocenić ilość gier vs 4.7 a vs 6.3…
Statystyka układa się w pewną zależność.
Pisałem o tym zjawisku jeszcze na starym Forum w dniu 9 września 2019 r. w wątku Denerwująca gra v 2.0
Przytłaczająca ilość gier kończy się zdruzgotaniem przeciwnika. To nie przewaga w BR ma decydujące znaczenie tylko lvl graczy.
no tych 4 na szczycie tabeli po obu stronach tabeli gra a reszta to jeszcze nie zlapane fragi tudziez tlo
zobacz se na screenach co 2ogarnietych z wrazego teamu potrafi XD oddzial nr 1
przewaznie jakims broken tankiem na topie
jak nie jestem na top to cap n fly robie i bombie
jak mi ubija uber tanka to bombie i latawce stracam
zwykle 10+ fragow na lapie i jestem zadowolony
dodalbym pkt 3 jak wysoko zbierzesz lomot to nizsze br dadza przyjemniejsze losowania
no i im wiecej lagierow robisz pod rzad tym trudniej
Wiem, nawiązywałem właśnie do Twojego posta. Wystarczy popatrzeć jaki lvl mają poszczególni gracze w teamie by “z góry” obstawić losy bitwy, kiedy ta się jeszcze nie zaczęła. Taka bitwa to zwyczjane marnowanie czasu. 2-3 fragi zrobisz i zostałeś sam bo wszyscy “twoi” magicznie odparowali. A w tabeli 1.0.0.0.0.0.0 ma 3/4 teamu i ikonki left match. I to niezależne od BR, bo na takich topkach dostajesz ludzi z 1 premka i leci toto jakgłupie na spawn wroga w linii prostej, a efekt już opisałem…
MM daje czasem tak ciała, że ewidentnie odechciewa się grać. Grasz 4 fun a tu widzisz 7 ludzi na spawnie onanizujących się KMami (mechanika wykrywania dźwięków się kłania). Albo przyczepi się taki i jedzie za tobą i naparza z KM ile ma ammo przez pół mapy. Najbardziej upośledzeni są gracze US bo M2 na dachu i “tratatatatatatatatatatata” pół mapy. Niemcom też niewiele tu brakuje.
Najpiękniejszym jest zaś obrona AA. Od razu widać też kogo mamy ze sobą. Jak widzisz SPAAG radośnie popier"A"Ce jak zając na punkt to wiem że na 100% ziemniak za kierownicą. Konsekwencja jest banalna- wróg robi co chce w powietrzu, a twoje pelotki to statyści… Dziwnym trafem 2 ogarniętych graczy wyczyści niebo, ale 7 ziemniaków nie umie podnieść łba wyżej niż ponad rozporek. Tak jest ze wszystkim. Teamy zwyczajnie dobierane są na zasadzie 1-3 dobrych + ziemniaczana zgraja. Zaś w teamach oponentów dziwnym trafem 100lvl to ponad 6 graczy plus zazwyczaj dużo premek.
Teoria tak samo prawdziwa, jak ta o płaskiej ziemi.
Od ponad 10 lat to samo. A dowodów jak zwykle brak, bo cudaczni reptilianie (mam nadzieję, że nie zgładzą mnie za szydzenie z ich kosmicznej rasy) zabijają każdego, kto choć zbiiży się do ujawnienia tej najprawdziwszej prawdy.
Wiesz, co innego wiara w reptilian (w potwora spagetti też wierzysz?) co innego statystyka.
Statystycznie prawda jest taka, że wiele meczy da się przewidzieć już przy starcie. Nie wmówisz mi, że czynnik lvl (doświadczenie w grze) nie ma na to wpływu.
Grając dziś nawet widzę jak bitwa się potoczy i statystyka tu działa na korzyść.
Ongis u konkurencji był mod pokazujący z kim gramy - nicki w tabeli wyświetlaly się kolorowo. Im czerwiensza drużyna tym większe prawdopodobieństwo porażki. Tu jest to samo. Jaka frajdę sprawia gra, gdzie na 90% wyrwiesz po dupie będąc last Man standing po 2-3 minutach meczu kiedy wróg lampi na spanie, a ty broniąc się na punkcie masz 4 samoloty i 3 czołgi przed sobą? Nie ma nic ciekawego w takiej rozgrywce. Prostowałem już tu screeny nie raz i wystarczy popatrzeć ilu jest graczy którzy robią tylko za tło. To praktycznie boty, które ponoć usuwane są z gry. Problem w tym że jest ich taka masa, że naprawdę to jest uciążliwe. Rozumiem że nowi gracze itp. Jednak to co teraz się dzieje to czysty masochizm. Dynamiczna rozgrywka… Tak dynamiczna, że zanim zdążysz doczlapac się leopardem 2a4 na 300m od respa wróg już siedzi na punktach, a twój team dłubię sobie w nosie siedząc na spawnie. Po czym następuje “egon ma plan” i wszyscy giną wyjeżdżając pod lufy wroga. I nie pomaga tu zmiana nacji, bo grając też brytolami dostajemy podobny mc zestaw ziemniaków. Co mi po fakcie że ja jestem na środku mapy jak sojusznicy nie robią absolutnie nic.
Ale to Ty sobie wymyślasz teorie, nie ja.
Wymyśliłeś sobie, że MM dopasowuje graczy pod względem levelu i brniesz w to, powołując się na jakąś statystykę (danych, których oczywiście tutaj nam nie zaprezentujesz, bo ta statystyka opiera się na liczbach ze zbioru “wydaje mi się, zauważyłem”).
Przez +10 lat nikt nie zdołał zebrać danych do dowodu. Ale one tam gdzieś są, tylko uwierzcie. Bo na tym polega wiara, c’nie?
Statystycznie prawda jest taka, że wiele meczy da się przewidzieć już przy starcie. Nie wmówisz mi, że czynnik lvl (doświadczenie w grze) nie ma na to wpływu.
I Ty rozumiem parasz się takim przewidywaniem? Jaki masz poziom trafień tych przepowiedni? 50%?
Level gracza świadczy o tym, jak długo gra w grę. Nie o tym, czy jest dobry czy nie (patrz - ja :D ).
Oczywiście, że jest większe prawdopodobieństwo, że gracz lvl 100 będzie lepszy od gracza lvl 10. Ale po raz kolejny - ten level nie ma wpływu na MM.
Coś jest na temacie. U mnie np po dłuższym męczeniu ARB 14.0 na czołgach dostaje downtiery, dwie osoby w teamie 70% szansy na uptier.
Kiedyś stwierdziłeś, ze odpalając booster 500% nie odpalasz komuś uptiera (czy jakoś tak pisałeś o jakiejś dziurze na Syberii) ale jaki to problem napisać skrypt, który częściej uptieruje jeśli masz lepsze KD albo wręcz zmusza MM do uptieru w przypdadku boostera 500%.
Podsumowując: jeśli dostaje baty przez dwa tygodnie, wracam do łaski i rzuca mnie przez kilka dni na lamy :)
dorzuc 4 slonie i zolwia to mniej wiecej bedzie dorownywac poziomem abstrakcji jaki sie odwala w niektorych meczach xD
co do statstyk to sobie gdzies tam grzecznie leza na slimaczych serwerach i jako gracze nie mamy do nich dostepu mozemy sobie tylko obserwowac pewne prawidlowosci ;)
co ciekawe tematy odnosnie MM tez pojawiaja sie od lat:P
kiedys na takich byla kontrolna pigula w tyl wiezy
ale…
w sumie czasem warto zabawic sie grupowo w defoliacje kmami jak przygowujesz se
teren pod snajpienie…
ciesz sie ze nic nie robia zamiasy przeszkadzac, widac dawno ci sie nie zdarzylo zosyac zepchnietym z miejscowki snajpersko kamperskiej:P
w sumie ten lvl gracza od 1 do 100 najmniejszego sensu nie ma jak co niektorym powinien sie w tysiacach liczyc xd
@WinstonWolfe
mam podobnie, 500 % wole odpalac po sprawdzeniu meczu - sim <3