Raczej przemapowanie wszystkiego z użyciem modifiera (jakiś dodatkowy przycisk jak alt czy coś, ale na przepustnicy). Tylko muszę się zastanowić nad jednolitym schematem dla śmigieł, samolotów i czołgów.
ja mam wbudowane fajne 3 pozycyjne pokretlo x55
ale nie udalo mi sie go zmusic do dzialania ;/
Nie jestem fanem top tieru ARB ale lubie miec wybadane topowe jety. Zawsze to szlo jak krew z nosa, ale po ostatnim patchu w nic nie trafiaja moje 120/R77-1. Ktos ma podobnie? Czy poprostu lamię?
Spróbuj Luftmaus przypisać do tego pokrętła funkcje Alt i Shift, a potem sobie w grze mapować nic/alt/shift + coś - może w ten sposób pójdzie. Przykład Fire pod palec wskazujący + nic(Pokrętło na “0”) to strzał z karabinów lub działek, z altem(pokrętło na “1”) to z rakiet, a z shiftem(pokrętło na “2”) to zrzut bomby.
Rownież odniosłem takie wrażenie, jakby skuteczność fox3 zmalała. Jednak mi się to podoba, fakt marnuje się wiecej rakiet, ale za to przyżywalność większa.
nie za bardzo mam jak cokolwiek przypisac do pokretla w sofcie od x55 niby sie zmienia ale wior nie chce tego zaakceptowac
Hmmm tego typu sprzęty z tego co kojarzę mają tryb udawania klawiatury, może w taki sposób zmusisz go do działania?
Chomiki zdechły?
Ech… Gajin…
Naprawdę, czy tak ciężko zamiast serwować “świeże eventy” skupić się na optymalizacji i kompatybilności swego produktu? Pisze to z chłodna głową, bo wczoraj mnie zalała wrząca krew. Do rzeczy zatem.
Świadomy już iż Battleeye Anticheat to szrot prima sort, że Alt + Tab generuje crash itp. Po odpaleniu pieca z miejsca uruchomiłem wszystkie potrzebne programy czyli w sumie tylko Discord.
Następnie laucher, szybkie sprawdzenie czy nie na update i wio…
W garażu widzę, że przedwczorajszy booster 75% do ekspa ma jeszcze ważność na 2 bitewki odpaliłem kolejny 75% co go wyrzuciło po dziennym logowaniu i tak uzbrojony w +115% expa ruszyłem do zakładki symulki niczym dzik po żołędzie…
O, nawet moja (od jakiegoś czasu) ulubiona mapa - Dania. Biere panie.jpg…
Po wejściu do bitwy, doborze loadout, odpalam silnik i wznoszę się… Czuję jak mi wiatr rozwiewa włosy i przyjemnie łaskocze w łysine… Pokonuje w tym przyjemnym stanie pół mapy kierując się na okręty wroga i… Lekki lag. Potem drugi, potem znów… Myślę sobie - ot chomiki wołają o zamiłowanie, ale mój cel już w zasięgu…
Wtem GAGEN MAGIC zostaje wyrzucony do garażu…
Ponawiam dołączenie i sytuacja się powtarza. Więc… Co począć resetuje grę. (oczywiście po wyjściu okienko z Battleeye wita mnie coś tam że nie ma ścieżki… Dealer nie dowiózł czy co?
Po restarcie bitwa która grałem (to był jej początek) zniknęła z puli.
Myślę sobie luz, szkoda tej szansy na bosterach ale cóż… Po chwili znów napawam się widokiem zbliżającej się bazy… Na synaju tym razem… I znów… Crash…
Wtf???
Dopięro po 2 resecie gra zaczęła żyć… Ponadto co zabawne w garażu pokazało mi 50 plików do pobrania bo coś tam coś tam…
Oczywiście booster ślimakowi w skorupę…
a sproboj na fulscreen wondow przelaczyc mpze yo zlikwiduje problemy z alt tab
jak bitwa zniknela zobacz czy jest w replayach screenshot i mecz support
jakis czas temu byl taki lagspike ze pare samolotow se pospadalo samo z siebie
ostatnio tez mi czasem gra przycina jak latam takie totalnie poklatkowe lagi
Ja tak mam i nie pomaga.
alt tab, crashe i zawieszanie to akurat jedna z niewielu rzeczy z ktorymi nie mam problemu
moze to magia, moze to
E nie, ja mam filmowe, i mogę alt-tabować do upojenia.
Albo fizyka czarnej d++y.
Bardziej sądzę że to kwestia kompatybilności Battleye Anti Cheat. Poprzedni ACh miał długo problemy z Discord. Do tego stopnia że musiałem odpalać DC z przeglądarki. A potem update i wszystko działało. Fakt, mam dosyć archaiczny OS, czyli win 7 x64, jednak prucz WT żadna inna aplikacja nie ma problemu. Wiesiek 3 chodzi płynnie na wysokich. Zaś WT mam na średnich i cóż… Anticheat mnie nie lubi, bo nie cheatuje… Bezrobocie mu się daje we znaki…
Ja miałem przez moment kłopoty jak wszedł DirectX12, więc przełączyłem na 11 i już nie miałem problemów. Warto spróbować, czy może to coś pomoże.
War Thunder wymaga min. Win 10.
Może tutaj tkwi Twój problem?
nope, u mnie dziala, tez mam 7 (sp1 instalowane 5 lat temu)
a tego gtx z posta wyzej mozna na 650 poprawic… betatestowane od kilku lat
co prawda discord swego czasu zdechl i wywalilem…
z minimalna rozdzialka tez mozna podyskutowac, faktycznie jest mozliwe i 320x240 xD (przynajmniej jak sprawdzalem jakis czas temu)
edit: dalej dziala
Hmm, zaraz sprawdzę