Denerwująca gra V3

@EuroDoragon2 czy moglibyście zablokować na AAB możliwość wrzucania do jednej bitwy wielu członków tego samego dywizjonu którzy nie są w oddziale? Na toptierze jest jedna wielka patologia.

Wrzuca do bitwy po 4 członków dywizjonu XXX + 4 randomowych graczy vs 8 losowych. I tak niemal cały czas, wszyscy tam wchodzą w kolejkę solo a później koordynują ataki na konkretne osoby.
Jeżeli już mamy grać przeciwko 4 osobowej drużynie to niech walczy z 4 osobową drużyną albo kilkoma mniejszymi.

Jakby tego było mało, potrafi wrzucić ludzi z 2 dywizjonów vs randomy. Istny cyrk. Wchodzę do bitwy i mam grę przeciwko 6 osobą które biorą mnie na cel po XX bitwach a moja drużyna to 1 spawn warriorzy z samolocikiem premium albo dywizjonowym. po 40 sekundach nie mam drużyny a w przeciwnej mam 6 ludzi z całym setem maszyn i załogami na asach które są skupione na mnie. W taki sposób się tego gniota grać nie da. Było wiele postów na ten temat jak sobie pewne dywizjony zmonopolizowały farmę na toptierowym AAB. A robią to tylko dlatego że playerbase na AAB jest małe, a jest małe bo kto się będzie w ten sposób męczył? Po kilku bitwach też mam dość gry solo vs 4…
Można z tym zrobić porządek bardzo szybko i ten tryb ma szansę znów być grywalny

dopiero co napisałem post, wchodzę do bitwy:

1 Like

Do twojego posta Dodałbym jeszcze prośbę o zablokowanie możliwości losowania bitwy na danym BR posiadając tylko jeden pojazd Premium z danej ery i BR. Ukróciłoby to ilość właścicieli czołgów i samolotów Premium wychodzących tylko po to by zginąć. Oczywiście mowa o grach w których możemy odrodzić więcej niż jeden raz taki realistic airbattle niech sobie gra spokojnie z tą pojedynczą maszyną ale na przykład gracze czołgów są znani z tego że kupując Premium przestają myśleć wyjeżdżają giną i wychodzą przez co Czasami a w szczególności podczas eventów drużyny po kilku sekundach przestają istnieć

Nawet nie wiedziałem, że ktokolwiek gra “topki” na AB :)

1 Like

z tego co tam widzialem raczej nie chodzi o to ze nie mogą sie zrespic
im wyzszy br tym szybciej dochodzisz do wniosku ze nie ma sensu grac tej bitwy po szybkim zgonie znikad
raz ze szanse ugrania czegokolwiek minimalne
dwa na topkach jest drogo
trzy za czesto losuje mapy za male zeby wykorzystac jakiekolwiek wlasciwosci tankow po za szybkoscia i 1 shot 1 kill

o ile gra jest dostosowana do tankow z ww2 to nowoczesne zabawki wymagaja reworka gameplayu i nowych duzych map

to pewno tak jak z top sim. mala baza graczy i eventowe zombery

1 Like

Swietny pomysł, najlepiej to stworzyć osobną grę dla premkowiczów, co Ty na to?

Takie pytanko bom się zdziwił ostatnio na symce lotniczej.
Na mapie sycylia.
Spotkał się już ktoś z niezniszczalna baza? Mianowicie chodzi o losowa bazę która dostaje immunitet na bomby, bo ode mnie tylko dostała pełny sort Fab 500 (jakaś 900kg trotylu) potem drugi raz potraktowałem ja napalmem i efektu brak. Asystent w tornado też tam coś dorzucił, ale nie wiem ile… A i nie wchodzi za nią punktacja w tonażu na bazy…

Możliwe, że jakiś nowy błąd. Kiedyś na realistyku na mapie Hiszpania (czy jakoś tak) była baza, która miała znacznik wysoko w powietrzu, a jak się zrzuciło na nią bomby, to nie ulegała zniszczeniu.

A możliwe, że nie trafiasz w bazę? Sprawdzałeś na powtórce jak to wygląda?

Dlatego wspomniałem o towarzyszącym mi drugim graczy w tornadzie. Upierdliwec był z niego bo zrzucał bazę chwilę przede mną. A że lata stokowym su 22um3k no cóż… Był szybszy. Choć tu myślałem jak ty - zwyczajnie nie trafił. Jednak ja korzystając z Ccrp też nie trafiłem. Mimo że pozostałe bazy zdejmowałem ta metoda bez problemu… Po “nawrocie” widać było ogień (za drugim razem napalm) na namiotach, a znacznik HP nawet nie drgnął…

Zazwyczaj nie latam na tej mapie jetami powyżej 5 ery, bo dla mnie to za mała mapa, może dzisiaj to sprawdzę, co tam się dzieje. Sprawdzę CCIP lub bez komputera balistycznego. O ile będzie ta mapa dzisiaj dostępna;)

To może się spotkamy. Tylko nie strzelaj do biednego latającego PANzera ;) bo moje umiejętności lotu na symkach to jak ślimakowi robienie aktualizacji. Czasem coś się uda, ale często jest totalny kataklizm. :P

No cóż nie do końca taki miał być żart ale przypomniałem sobie że grasuje tu jeden taki robaczek co lepi banany i cenzuruje wg własnego widzimisię.

Swoją drogą przekonuje się do symulacji - bo tam naprawdę ludzie ogarniają. Ongiś RB takie było, jednak teraz szczególnie na 7.7+ to i małpa da radę, choć patrząc na typowych użytkowników Turmsa, 2S38, M1 Kvt czy Pzbtl123 to nawet małpa by się czuła urażona w tym porównaniu… :)

Naprawdę zaczynam wierzyć, że najlepsza gra to ta na 3.7 do 7.3… Potem już coraz gorzej. A szkoda, że developer idzie za tymi skill issue za rękę, bo “optymalizacja map” to robienie korytarzy bitewnych, a flankerzy już powoli odchodzą do lamusa… A szkoda.

Spoko, u mnie z walką powietrzną też nie najlepiej. Lepiej wychodzi bombardowanie baz lub lotnisk. No chyba że trafi się gracz gorszy ode mnie, a takich jest co raz mniej 🤣
Ostatnio spotykam konta typu, kilkanaście - kilkaset bitew łącznie w każdym trybie, a na symce wymiata jak zawodowy pilot.

w okolicach 4-4.7

duzo nubkow sobie lata , dzieki temu nawet ja cos ugrywam ;)

a to chyba jeszcze kowan na starym forum narzekal na tory bobslejowe

to ja tam więcej prosów spotykam, takich co mają po kilkaset bitew na jednej maszynie z K/D 5:1 xD

A no tylko napalm używam jeśli mam. Najwięcej pkt daje, ale tylko 2 szt. Bo jak weźmiesz 4, to masz mniej więcej połowę punktów za 1 bazę. To samo dotyczy bomb 500kg, bierz 2.

kto ogarnia to tam siedzi bo tanie maszynki, wysokie zarobki i fajne intensywne mecze na dostosowanych do maszyn mapach

nie chce mi sie liczyc jak bardzo musieliby zmniejszyc koszty naprawy/uzycia i podbic nagrody (o nowych mapach nie wspominajac) zeby oplacalo sie grac wysokie bry

co do mojego grania - glownie mieszane rb 4-4.7 zeby poturlac konserwe zamiast climbfestu air rb i cos zarobic farmiac tanki
a samo latanie tylko sim i to wysoko glownie premkowe jety zeby zaoszczedzic polowe kosztow uzycia maszyny i wpadala jakas kasa i exp
nie chce mi sie placic 12 k za wylot jak ciezko to odrobic na nedznym przeliczniku

Chciałem obejrzeć powtórkę z Twojej bitwy, ale zatrzymała się na 21:37 xD

Sam zniszczyłem 2 bazy, dalej mi się nie chciało latać, bo mnie A-10 zdjęło xD

1 Like

To jest Magia JP2 :)

Dziś już normalnie wchodziły… Tylko z bombami latałem i 10 ton na bazy zrzuciłem… 45k expa wpadło aż miło. Ale z walki w powietrzu to jestem dupa wołowa - Mirage robią mnie jak ślimak ekonomię… :) jakieś porady?
Problem mam z tym że często gonię jakiś cel i mam problem z identyfikacja, czy to aby nie mój… Dziś zaliczyłem kilka TK bo miga po mapie i nikt mi nie odpowiada. Jakiś protip do identyfikacji?
Bo o radarach to przez litość nie wspomnę…

Niestety, brak odpowiedzi od sojusznika to częsta rzecz. Jak nie masz radaru lub nie jesteś pewny, lepiej odpuścić, lub podlecieć na tyle blisko, aby użyć działek. Poniżej 900 metrów pojawi się znacznik, jeśli to sojusznik. Jak latasz Su-17/22 to niestety samolot słabo się kręci, sam mam problemy z Fantomami, a co dopiero zwrotniejsze Migi.
Co do radarów, to sam im nie ufam na 100%. RWR można teraz ustawić, aby wskazywał tylko wrogów, ale dzisiaj miałem sytuację, gdzie leciałem za sojuszniczym J35 (czy jakaś tam jego odmiana) a RWR wskazywał, że przede mną jest Fantom. Tak, RWR wskazuje też radary samolotów, które lecą przed nami w tym samym kierunku i są bardzo blisko nas, ja leciałem na tyle blisko, że rozpoznałem sylwetkę.
Reszta to kwestia praktyki, rozeznania po nacjach, BR-ach jakie występują w bitwie, jaki samolot może mieć przeciwnik.
Ja mam dopiero jakieś 2000 symulacji i nadal nie jestem w stanie zidentyfikować poprawnie każdego samolotu ;)

wybierac mecze gdzie francja jest po twojej stronie…
ubijac z zaskoczenia i nie bawic sie w krecenie

jak to ustawic i gdzie? nie ogarniam uzywania tego ustrojstwa

z zalozenia unikam meczy przeciw francji i szwecji - dzieki temu kdr poszedl troche w gore
i troche nerwow zostalo

z wizualnego id tyle ogarniam ze a-10 wyglada jak krzyz

Ustawienia bitew powietrznych, tam powinna być opcja ustawienia RWR-a.

1 Like