a tu o co chodzi? Wyskoczyło zaraz po zalogowaniu.
albo to, nie zagrałem tam nawet jednego meczu, w ogóle kilka lat nie dotykałem statków
a tu o co chodzi? Wyskoczyło zaraz po zalogowaniu.
albo to, nie zagrałem tam nawet jednego meczu, w ogóle kilka lat nie dotykałem statków
Co do OS2U-3 to dziwna sprawa bo je się dało odblokować kupując dwa kajaki drugiej ery. Więc albo czary, fizyka czarnej dziury lub gejin zmienił zasady odblokowania OS2U. Co do niemców też coś pewnie gejin namieszał.
rzucilo mi sie w oczy ze zmienili zasady przyznawania niektorych kamuflazy
niektorych lolkowych samolotow i okretow (jakis widzialem ze wpadl ale nie zarejestrowalem jaki bylem zajety mieleniem) a te znizki co mi blad wywalaly zniknely , problem solved xD
Błąd naprawiony. Jak komuś podobnie wyskakuje to polecam metode:
Restart PC, następnie sprawdzenie spójności plików. Po tym zabiegu gra zaczyna odpalać normalnie.
Update naprawdę odpalony po *ju. Pociski widmo (ghost shell) przechodzące przez samoloty na wylot nie robiące żadnej szkody, pomniejsze bugi (pantery skaczące na zawieszeniu).
Opcja utylizacji wszelkiej maści losowych śmieci w zamian za boosterek czy backup nie jest taka zła
ALE
Przemieliłem prawie 3k śmieci i dobrze że nie wpadłem na pomysł żeby to wszystko hurtem znów otworzyć bo większość boosterów by przepadła. Fajnie że można to sobie gdzieś tam zmagazynowac i po trochę odpalać wedle potrzeb. Jak nigdy coś na plus.
Na minus:
Losowe podwójne użycia które wypadają są na konkretne nacje! Nie mam pojęcia po co takie udziwnienie, o wiele wygodniejsze jest kliknięcie po prostu z głownej puli uniwersalnych. A teraz w trakcie bitwy mam niepotrzebnie do wyboru uniwersalny i ten na daną nację… Kompletnie bez sensu.
Jeżeli ktoś coś źle kliknie i przemieli już tego nie odzyska, przydałaby się opcja cofnięcia ostatniej operacji.
Dodanie opcji zakupu wszystkich części w pojazdach za gold aż prosi się o pomyłki i mam przeczucie że sporo ludzi nawet nie będzie zdawać sobie sprawy że gdzieś przypadkiem roztrwonili gold na części w pojazdach
Jakieś 2 miesiące temu zmieniłem zasilacz, bo podczas grania w WarThunder i włączonym streamowaniu komputer wywalał blues screena i się resetował, po czym samoczynnie restartował się do biosu.
Sprawdzałem spójność plików w grze, sprawdzałem czy nie ma błędów na dysku, problemów ze sprzętem i ze wszystkich opcji wyszło, że prawdopodobnie to będzie zasilacz.
Po wymianie zasilacza problem resetów zniknął. Na jakiś czas.
Gdy pojawił się dev serwera problem powrócił. Tym razem wystarczyło tylko uruchomić WT i zrobić lot testowy Hornetem.
Nastąpił reset kompa. Później kilka dni walczyłem z uruchomieniem dev servera. Za każdym razem gdy pojawiał się hangar, raz gra się wyłączała i wyświetlał się jakiś komunikat, a innym razem następował reset kompa.
Po reinstalacji dev servera, podmianie jakichś tam plików znowu dev servera działał.
W międzyczasie wychodziły różne łatki, może to one coś naprawiły?
Z grzebania w systemie, tym razem wyszło, że to wina karty dźwiękowej (mam drugą zainstalowaną w slocie PCI express).
Napisałem raport o błędzie, który został pominięty (a wlaściwie to o…)
Community Bug Reporting System tu jest po polsku, mój raport.
Ale też jest po angielsku napisany przez innego gracza.
https://community.gaijin.net/issues/p/warthunder/i/3dfVo4qc7v3M
Trochę zmienię wątek otóż chciałbym wyjść z propozycją pewnego scenariusza, który mógłby zostać dodany jako alternatywny tryb dla symulacji.
Mianowicie wartym przemyślenia jest zainspirowane się trybem CTI (Conquer the Island) spotkanym już w sedziwym tytule jakim jest Operation Flashpoint:CWC
Punkt 1: mapa.
Jako że ów tryb w domyśle miałby zaangażować nieco więcej graczy na raz proponuję wykorzystać mniejsze mapy lotnicze (może nawet lekko okrojone)
Punkt 2 Czas
Jako że tryb ten z góry winien byc bardziej rozbudowany tak interwał “kampanii” winien trwać około doby - że swoboda dołączania/wychodzenia graczy do ustalonego limitu
Punkt 3 Tryb
Mechanika bitew symulacyjnych pozwoli na więcej swobody w rozgrywce.
Punkt 4 limit drużyn
Na początek 32 vs 32 (później jak chomiki nie padną nawet 64 vs 64)
Punkt 5 O co qman.
Jak wspomniałem inspiracją dla tego trybu jest rodzaj misji multi zwany CTI. 2 drużyny startujące z przecileglych punktów mapy mają zająć jak największą jej część. Jednak żeby nie było jazdy na pusto proponuję wykorzystać system botów tak by poszczególne elementy mapy (jak punkty do przejęcia) były ufortyfikowane i obronione przez AI (coś w rodzaju 3 strony konfliktu, która gnębi obie drużyny graczy). Po zajęciu np co 3 punktu (3 w linii prostej od spawna) rozpoczyna się budowa przyczułka który w pełni zbudowany i ufortyfikowany pozwoli przesunąć linie spawnu pojazdów naziemnych bliżej areny starć. Początkowe lotnictwo może być dostępne tylko w formie jednostek lotnictwa bazujacych np. Na lotniskowcach.
Dodatkowo w razie zwarcia obu drużyn nastąpi właściwa walka. Ufortyfikowany przyczułek (najbliższy spawn) powinien mieć określone ilości HP (jak lotniska obecnie) tak by po jego zniszczeniu wróg musiał się cofnąć do kolejnego przyczułka. Po 24 h okresie batalii drużyna z większą ilością terenu wygrywa.
Punkt 6 nagrody za bitwę.
Jako że tryb wymaga myślenia więcej niż podczas normalnej bitwy proponuję odpowiednio zwiększyć mnożnik SL i PB, plus losowo: skrzynia/kamuflaż/podwójne uzycie/25 GE.
Co o tym myślicie? Czy taki “nowy tryb” by was zainteresował? To tylko bardzo ogólny zarys, ale noszę się z zamiarem rozpisania tego szerzej i wysłania gagenowi… Proszę o Feedback.
Tylko mapy lotnicze musiały by najpierw zostać przystosowane do poruszania się po nich pojazdami.
W trybie PvE dla śmigłowców widać dokładnie niedoskonałości takich map, jak poruszają się po nich konwoje, które raz jadą w powietrzu, za chwilę po lądzie a po chwili są pod ziemią.
Na symulacyjnych lotniczych zresztą też się to zdarza.
Owszem, jednak już jakąś podstawa pod to jest. Koniec końców to tylko właściwe ustawienie kolizji. A na początek 1-2 mapy, najlepiej pustynne, celem eliminacji problemów z płynnością w grze na starszych komputerach. Myślę nad zaproponowaniem testów tego rozwiązaniach ramach np. Eventu tak by zobaczyć jak przyjmie to społecznosc graczy.
Zrób oddzielny temat, jeśli będziesz chciał, mogę Ci pomóc z tłumaczeniem, tak aby później wrzucić do działu Sugestii.
na nadmiar i rozmiar map w wt nie da sie nie narzekac…
pustynne mapy top tier i mini kampania? jestem za
znajac slimaka bedzie sie toto losowalo z trofeow zeby jeszcze bardziej zmniejszyc szanse na dropniecie czegos konkretnego :/
universal backup nie wpadl wcale z mielonych smieci :/ chyba zostal zastapiony tymi na dana nacje w losowaniu
co do samego mielenia - im wiecej mieli sie na raz tym wieksza szansa zeby wpadla kasa
boosterki nie przepadna, nadmiarowe / konczace sie tez mozna zmielic a zostawic i zuzyc same konkretne ktore i tak sa na jedna bitwe
mi sie tam opcja recyklingu bardzo podoba dawno nie mialem tyle kasy i uzytecznych zakladow na koncie
a odnosnie nadmiaru kasy - to kiedy event ze skrzynkami? :)
otworzyłem dosłownie 1 mielonkę i wypadł 1 mln sl więc to wszystko zwyczajnie random w ustawionej % kolejności
A mi pierwsze co wylosowało to ponowne użycia. Dla Izraela i Niemiec 🤣
Dopiero za 4 czy 5 razem wypadł booster.
u mnie hurtem tak to wygladalo
lacznie jakies 8 M lewkow do przodu od wprowadzenia mielenia uzywajac duzych boosterow i lagierow
jeszcze teraz niech lootboxy za srebro beda i cos fajnego wpadnie…
a przy okazji ktoryms ruskim jetem z topki sie jakos szczegolnie przyjemnie lata czy sie nie zastanawiac i isc w strone su-30? tyle ze od 4 ery mam maszyny do wykupienia wiec na przeceny musze czekac
Miałem teraz dość zabawną sytuację. Odpaliłem PC, włączyłem grę i wyskoczyło okienko z odebraniem nagrody dziennej. Odebrałem, grę zminimalizowałem i przeglądam internety, po chwili widzę że TV zgubił WIFI, jest jakiś problem z połączeniem z internetem. Wyciągnąłem kabel od zasilania routerka, po chwili się załączył no to otwieram stronki i grę ponownie. Wyskakuje losowanko dzienne po raz drugi , odbieram i dostaję to samo co przed 5 minutami :D Czyli booster 50% do SL. Myślałem że nagroda jest w pewnym sensie wypadkową godziny/daty/ itd a tu wygląda po prostu na to że na dany dzień i tyle
Mi za mielone zakłady i rozkazy zebrane przez x lat grania, lecą najczęściej te same które przepalam. Plus zniżki najczęściej 5%-30% na jakieś premki i boostery na expa 20-50%.
Plus za pomysł, ale realnie to takie przepalanie dla przepalania.
Przepaliłem 100+ itemów, srebrne lwy nie poleciały nawet raz, nie mówiąc o złotych zakładach.
Minus, że rozkazów w bitwach już raczej nie uświadczymy, ale przynajmniej więcej będzie możliwości zagrania interesujących nas zakładów. No i nie będzie się walało tyle niepotrzebnego śmiecia w ekwipunku.
Ja przemieliłem około 1000 niepotrzebnych zakładów czy rozkazów (nigdy z nich nie korzystam), zyskałem kilka dobrych zniżek 30-50%, masę ponownych użyć dla różnych nacji (fajnie, ponieważ gram każdą, ale mam 630 uniwersalnych w zapasie i tak) oraz ~4mln SL. Pozbywałem się wszystkich kart bonusowych, ponieważ po prostu ich nie wykorzystam, zostawiałem tylko dobre zniżki oraz ponowne użycia. Ja tam zadowolony jestem :D
Może problem w tym, że ja ich za wiele na raz nie przetwarzam, bo jak trafi się booster, to więcej nie przerabiam. Zużywam booster i dopiero przerabiam następne.
ja tez zadowolony
10 baniek w 3 dni XD
w zyciu tyle na raz na koncie nie mialem. teraz dajcie mi mozliwosc zeby to przepalic… :p
ostaly mi sie tylko destroy 5/10 units bo lubie je robic - ok 30 na 10 i 15 na 5
reszta poszla na przemial
khmm co nieco sie zmienilo
battle passa kup a nie darmo z mielenia zlote zaklady by chcial
ja sie ostatnio postackowalem boosterami, a to 500% rp i sl a to kilka mniejszych zeby bylo 300 lub 150 symka, mig23 i jazda
pare ladnych M lwow i kilkaset K expa do przodu jestem