Ale co do helek, to napisałem że uważam iż w pewnym momencie zostało to w miarę zbalansowane. Maszyny naziemne dawały radę (a w pewnym momencie nawet tylko UHT był coś wart).
CAS - obecnie topka to parada dziwactw. Mavericki wystrzeliwane przy 700+ km/h 100 metrów nad ziemią itp, gdzie pojazd AA ma szanse tylko wtedy gdy CASowieć w niego wleci xD Czy pociski spuszczane na granicy zasięgu, które zawsze dolecą do celu. To jest problem. Niezależnie od maszyny, wszystko co nosi pociski kierowane, robi na ziemi sieczke. Absolutnie każdy mecz na topce jest ktoś, który zrobił wynik jako CAS.
A tak btw, jak to jest, jak oni to robią, że rzucają sobie dym, gdzieś w pizdu kilometr od innego gracza, w tym dymie będąc wywalą bułe jedną albo dwie, i grzecznie sobie odjeżdżają. Dla ułatwienia dodam że absolutnie każdy taki ewenement ma nick składający z chińskich znaczków xD
Cas wykryjesz radarem zaraz kiedy się zespawni. Nawej jak zejdzie z pułap to masz mniej więcej kierunek. Rzadko kto robi oblot wokół mapy.
A jak on Cie widzi to i ty jego też powinieneś. Ponadto przy agm przydaje się smoke screen.
Co do dymów na daleko to nie bardzo kumam o co Ci chodzi. Masz amunicję dymna, która walisz we wroga a następnie macasz go w tym dymie. (jeśli cie dobrze zrozumiałem). Na daleko metoda raczej średnio skuteczna no chyba że grasz vs ziemniak to wtedy cud miód i orzeszki. Dobre do trollowania Ob 292 czy ufotanka. Warunkiem jest szczęście.
Pociski dymne. Termowizja widzi przez dym generowany przez pociski dymne, tak jak i przez dym generowany przez silnik. Dopiero współczesne granaty dymne również ukrywają pojazd w termowizji. A to że widzisz inny alfabet znaczy tylko tyle że ci gracze poświęcili wystarczająco dużo czasu aby nauczyć się tych systemów i wykorzystywać ich mocne i słabe strony.
Jak wcześniej gdzieś pisałem, mavericki można zestrzelić większością topowych pelotek. Można również wypuścić granaty dymne które ukrywają Cię w spektrum widzialnym jak i podczerwonym, maverick albo wybuchnie w powietrzu po utracie namiaru, albo (jeśli ma IOG) uderzy w miejsce gdzie ostatnio Cię widział.
No ta, tylko z góry ma przewage. Lecąc “nie wysoko” musisz być na naprawdę otwartej przestrzeni żeby go złapać.
Musisz wiedzieć że ten pocisk w Ciebie leci, a przy mechanice WT mavericka wywalasz praktycznie na kontakcie, zostawiając oponentowi 2-3 sekundy na reakcje. Reakcje w postaci ogarnięcia że stał się celem ataku, zadymienia / zmiany pozycji. Dlatego CAS jest tak potężny i najczęściej to on zmienia przebieg bitwy.
Jaki jest tajnik że stoje kilometr od Ciebie, rzucam granat dymny, w tym dymie zmieniam pozycje nieco i zaczynam w Was ładować bez pudła (nawet w ruchome cele) ? Chętnie go poznam. Chyba że to kwestia czasu, to gdzie mogę zmienić nick ? (Bo moge wykupić se czas za 9.99 dolara miesięcznie xD)
Teraz tego jest jakiś wysyp, jak nigdy przedtem - typy normalnie stoją za budynkami, patrzą z lornetki , rzucają dym na siebie, wychylają w tym dymie i przez dym ładują do tanków xD
Niby nadal jest ale tak to zrobili, ze watki same padaja. I tygodniu dwóch temat sie sam rozwiazuje. Poprostu ginie w gaszczu innych. A jak nie ma tematu, to nie ma problemu!
Gajin sukcesywnie osiąga nowe poziomy udziwnienia. Dziś na podglądzie trafienia w PZH2000 widziałem jak Apfsds z roikata przeszedl przez zamek, zażułcił go potem poleciał przez amunicję i wyszedł na spacer. Ten bagaży amunicji w PZH to jakiś uber jest. Trafienie amunicji jej nie detonuje.
Żeby nie było że nie na temat: DENERWUJE MNIE… ;) automatyczny zapis filmików z okolic ustrzelenia kogoś/śmierci/zniszczenia bazy - kiedyś samemu się decydowało co zapisać a teraz zapycha mi dysk…
Da się to jakoś wyłączyć albo odznaczyć co ma być zapisywane?
Czy ktoś coś wie może dlaczego są problemy z WTRAssistant?
Najpierw mi się w ogóle nie aktualizował, a po przeinstalowaniu w ogóle nie mogę się zalogować, na fejsie ludzie piszą o podobnych problemach.
Zgłaszane wielokrotnie problemy na takich mapach, gdzie poziom gruntu jest dużo wyżej od poziomu morza, Afganistan, chyba Wietnam i chyba jeszcze jakaś mapa.
Niestety zanim jakikolwiek moderator zauważy raport, błąd samoistnie znika na jakiś czas.
Ale z tymi mapami to podobno już wiedzą że jest problem.
Ja na Afganistanie mam problem nawet z bombami GNSS. Pierwszy przelot nad lotniskiem i z 6 zrzuconych może 1 trafia w cel.
PS. Na Synaju są jeszcze problemy, teraz sobie przypomniałem.
synaj mi dziala zwykle bez problemu, pamietam ze kilka razy o afganie wpominales
zwykle nie latalem tej mapy ale ze nie bylo innych map granych to sie skusilem
(nowe su trza bylo oblatac) zamiast funu bugi, tk i straty
dzis mam jakis dzien na stracanie przez sojusznikow chyba a nie sorry jednak na plusie
wychodzi ze jak dlamnie zeby by na plus to nie latac niepremkami :/
Nagroda znana też po naszemu jako “Zwiadowca” jest przyznawana, gdy sojusznik zniszczy rozpoznany przez nas pojazd. Zauważyłeś jakieś odstępstwa od reguły?