Denerwująca gra V3

Odkąd wybadałem Foxa i Scimitara, tylko jeżdżę po mapie jak szalony i niszczę te “idealne TD” xD

Nie każdy pojazd jest równie dobrze wyposażony, dlatego też masz różnice w KB - PzH siedzi na 7.7, K9 na 8.0 (ponieważ ma termo), a staruszek Paladyn na 6.0. Poza tym, w realu dzieli je jakieś 30-40 lat różnicy…

Z kolei G6 to taki odpowiednik DANA lub CEASAR, tzn armato-haubicy na podwoziu ciężarówki. Wątpię aby montowali w nich dalmierze laserowe.

Który to numer łatki?

2.43.0.60

1 Like

Dzięki!

1 Like

Cóż, mam inne odczucia co do tego. Bo taki wóz z 6.7 czy 7.0 w UK raczej nie ma podejścia do PZH. To podobna kwestia co narzekanie na obecność leoparda 1 na 7.0 - wszyscy wiemy jak to się skończyło.

Co do G6 masz tu obszerny artykul:

w którym jest masa informacji o systemach zawartych w pojeździe. Dalmierz laserowy też tam jest, podobnie jak przelicznik balistyczny - czytaj system znany nam choćby z leoparda 1a1.
I niech by dostał te 7.3 (czas ładowania plus pancerza brak i kiepska mobilność).

I uprzedzam wyrywnych “nadszyszkowników” - te dane są jawne, powszechnie dostępne i nie podlegają pod “sekrit dokumints lik”. Niejawne są np. Instrukcje obsługi pojazdu (crew manual) , instrukcje fabryczne serwisu (service manual) - to zaś artykuł więc nie podlega pod regulamin.

Jak znajdzie się dokumentacja do niego, to niezła podstawa pod historyczny bug report. Póki co znalazłem tylko opisy, ale żadnych instrukcji itp…

http://www.denellandsystems.co.za zapytajcie u zrodla o serwisowke i autoryzacje

chyba ze wlasciwy departament stwierdzi inaczej. superbuster wrzucal maila odnosnie f-111 o ile pamietam

2 Likes

Wszystko spoko, tylko skoro jakimś cudem mając dostęp do specyfikacji technicznej PZH 2000 (konstrukcji względnie nowoczesnej) nagle nie ma dostepu do danych pojazdów 50 letnich…

Takie G6 jest tylko wierzcholkiem góry lodowej.
Seria czołgów Chieftain też mocno jest odchodzona. O ile rozumiem że nie wpakowali wszystkich mk - to niezbyt już kumam czemu Mk5 jest pozbawiona rangefindera, gdzie brązowo w Mk3/3 już te urządzenie było. Oba te wozy są wysoko bo na 8.7 zaś 8.3 biją je wyposażeniem na głowę. Mk10 na 9.0 zrozumiem bo stillbrew, apfsds, rangefinder. Ale takie Mk3 na 8.7 to czysta paranoja gdzie na 8.3 Olifant Mk1 Warior, Vickers mają już dalmierz.
Zaś prucz nie wyczuwalne wręcz różnicy w silniku Mk3 i Mk5 to troglodyci.

1 Like

Zależnie od regionu niektóre dane są szybciej lub później ujawniane. Niektóre regiony mają również ograniczenia regionalne jeśli chodzi o publikację danych. Podejrzewam, że wniesienie zmian w grze na podstawie bugreportu wymaga aby takich ograniczeń nie było.

Jest nawet na to bug report, został zaakceptowany, więc trzeba cierpliwie czekać na zmianę lub odpowiedź devów. Co do samego dalmierza laserowego, z tego co na szybko poczytałem (+ to co było w innych zgłoszeniach) główne wersje rozbijają się na podwersje (Mk. 3/1 /2 /3 itp) i nie każda posiadała to samo wyposażenie.

Pamiętaj, jeśli widzisz jakieś niezgodności ze stanem w grze, zawsze możesz zrobić bug report podparty jakimiś historycznymi danymi. Mi się udało, głównie dzięki pomocy @LuftMaus oraz @superbuster11 i poprawiono czas chowania podwozia w Ił-28 z ~50 sekund na ~15.

1 Like

Eeee tam… te pary to pikuś. Lepsze na Arcade są duety Me 163 B i Me 163 B-0 z BRami 8.0 i 9.3 (cztery poziomy różnicy) oraz zupełny number one: para Ar 234 B-2 i Ar 234 C-3 z BRami odpowiednio 6.3 i… 8.0 (pięć poziomów) Pierwszą parę różni kaliber działek pokładowych, a drugą prędkość maksymalna i dwie dwudziestki jako uzbrojenie “ofensywne”. Wspaniale tym ostatnim walczy się z MiG-21 z ich rakietami z grupy R-3. Immersyjnie…

Pełna zgoda, jednak jeśli idzie o te konstrukcje wątpię by akurat chieftain był uber restrikted sekrit… Tym bardziej że są dostępne oficjalne publikacje:

Nie sądzę by w przypadku dokumentów poufnych po wpisaniu w Google wyskakiwało pierwsze co to instrukcja techniczna dostępna w księgarni… Tu po prostu dowód na drobne lenistwo teamu zajmującego się researchem.
Te bug reporty leżą czasem długo na biurku (jak z zasobnikiem flar dla MiG 23BN). Coby było zabawniej w Google są fotki z czasów DDR gdzie owe BNki miały zamontowane flary, a nawet w muzeum Peenemunde (obok bylo lotnisko wojskowe) ma tablice z rozpiska mozliwosci BNki… I tam ten zasobnik jest… A jedyna forma obrony przed przyjęciem bugreportu jest “podniesienie br” - to i niech podniosą br A4, A6, i innym Su 25,A10 i innych. Bo skoro na 9.7 mamy szturmowiec który nic nie może (spam chaparrali, rolandow, i innych rakiet aa) to po co zmieniać coś co jest dobre nie?

Edit:
A co powiesz np o Swift F. 7:

Ilość rakiet coś się nie zgadza…

mod od reportow zobaczy ten napis “restricted” i bugreport leci… :/

A propos “tajnych” dokumentów:

1 Like

This Post is Restricted - any mods are not allowed to read this content.

Nie chcę popełnić komentarza za 3 punkt, ale ewidentnie dział research mógłby zacząć w końcu pracować w oparciu o inne dokumenty niż tylko te z Kubinki.

2 Likes

Podpowie ktoś jak włączyć/wyłączyć automatyczne wystrzeliwanie flar/dipoli w wysokoerowych samolotach.

Spróbuj w ustawieniach bitew powietrznych->Aktywuj środki zakłócające zaraz po odrodzeniu->Nie, lub
przypisz klawisz do opcji Środki zakłócające kontrolowane przez system ostrzegawczy.

1 Like

• po kliknieciu odpala az sie nie skoncza albo az klikniesz 2 raz
  • odpala samo bez klikania jak wykryje pocisk

ktory automat potrzebujesz wylaczyc to sobie zbinduj

@EuroDoragon2 a kiedy ktoś zajmie się znikającym XP? Ile lat jeszcze te specjalisty będą to naprawiać? Rozgrywam serię gier w której niektóre bitwy trwają dużo dłużej bo się trafi jakiś kwiatek co sobie rezerwami będzie respił i przepada mi xp za kilku rund. Mam siedzieć i patrzeć się w ścianę do końca każdej bitwy bo inaczej ktoś mnie wyfrendzli z kolejnych bitew i całego XP jakie tam zarobię…

Ilości XP jakie “znikają” są kolosalne w perspektywie czasu…

Myślę że punkty badań nie znikają tylko są “zawieszone”. Czemu tak uważam? Ostatnio rozegrałem mecz jakąś maszyną której dawno nie ruszałem, dostałem znacznie więcej PB do modyfikacji niż w bitwie zdobyłem lub ile by wypadało z poprzedniej bitwy (circa ~20k+).

No tak, tylko rozumiesz że jakas aktualizacja tych zarobionych XP po jakiś tam czasie jak już skończysz badać części nie ma dla Ciebie żadnego znaczenia nie? jak zamawiasz obiad w restaruacji i za niego płacisz to oczekujesz że go dostaniesz zanim Cię zakopią w ziemi zią