Trzeba przełączyć tryb na Realistyczne Bitwy Powietrzne
Nie trzeba. Chyba po rozegraniu bitwy i powrocie do hangaru znowu się pojawiło. Wcześniej brakowało w kilku nacjach tych danych, a w pozostałych były.
przełączając nacje może się przełączać tryb
Co mnie denerwuje:
ARB:
- drzewa przed pasem startowym.
- celownik nahelmowy łapie rakiete ale 3 samolotow za ta rakieta nie widzi.
- crew lock gdy unikam rakiety i wale w drzewo, nawet po 4 minutach lotu.
- FW190 na 14.0
GRB:
- upierdliwe uptiery gdzie czolgi ciezkie traca wszystkie atuty.
- bida pojazdy z lat 60-70 na br. 4.0
- mapy gdzie na poczatku bitwy (po przejechaniu max 100m) dostaje gonga z drugiego respa.
Market:
- ceny w sklepie zalezne od regionu powoduja zaniżanie cen na markecie.
Dev:
- Nerfy pojazdow premium
- Ogolnie nerfienie wszystkiego jak leci (ostatnio widocznosc, dzwiek).
- dlugi i mozolny exp zalogi.
- gring ktory juz nie powinien rosnac z nowymi pojazdami, a byc ustawiony na max 400 000exp za top tier.
A szkoda gadać. Marzy mi się rozdzielenie pojazdów z Zimnej Wojny i tych drugowojennych w formacie jak to zrobiono z marynarką. Oddzielne drzewka, nowe bry, tylko żeby nie mogły się spotkać. Dla ludzi takich jak ja same plusy (brak podróżników w czasie), dla osób chcących grać top tier zmniejsza to grind (pomijają całą Drugą Wojnę, zaczęliby gdzieś po Wojnie Koreańskiej, mniej pojazdów do odblokowania, żeby wejść na szczyt.) Odkąd zacząłem grać męczy mnie obecność asu-57 czy pt-76b na BRach przeznaczonych głównie dla pojazdów drugowojennych do tego stopnia, że nigdy ich nie odblokowałem. Tylko że gaijin zamiast zmniejszać problem, to tylko go powiększa, dodając coraz więcej tego typu pojazdów (włoski samochód-pelotka na 3.3, pbv 301 na drugiej erze, spora część szwedzkiego drzewka) i szczerze mówiąc nie mam już wiary, że kiedyś coś takiego nastąpi.
Dodałbym do tego jeszcze powrót do historycznego mm. Mierzi mnie granie Japonią, kiedy na zmianę strzelam do Niemców i Amerykanów.
na niektorych nawet tyle nie ujedziesz jak przeciwnik ogarnia mlrs
az czasem by sie chcialo z jakiegos trofeum dropnac caliope
Czy to normalna długość blokady??
Wszystkie maszyny z Przepustki odblokowują się do sprzedaży po 3 miesiącach od ulepszenia kuponu
Wróciłem do WT po dłuższej przerwie. I widzę już nie tyle pewne hmm “niedociągnięcia” co długa listę problemów.
Prucz wspomnianych wyżej:
ARB
- chaos i notoryczny spam graczy, którzy kupując 1-2 premki z 10.3 kończą swój lot gubią podwozie, klapy i po 1.5 minucie szorują jajkami pilota o pas startowy
- błędy z wyświetleniem drzew “duchów” (tekstura i model fizyczny mijają się)
Lotn. Symulki - po nowym update musiałem 2x przeleciec nad baza by ta mi się… Zrenderowala
GRB
- świeża dostawa ziemniaków/graczy którzy jedyne co ogarniają to Press W. Dziwnym trafem po zakupie konta premium MM stwierdził mi: “będziesz cierpiał i to bardzo”. Gra z botami przynosi więcej współpracy.
- Falcon dalej na 8.3 (mimo że nie ma radaru a pestki ppanc mu znerfili)
- ale już PZH2000 z laserowym dalmierzem, automatem i mobilnością ma 7.7
- mighty Vidar 8.3
- 2s38 zamiast na 10.7 razem z turmsem siedzą na 10.3, a Bhischna ma 10.7, czemu?
Fizyka i kolizja w tej grze to złoto. Zapytam tylko czemu 50 cm od modelu dalej występuje kolizja obiektu.
Na tej nowej mapie, Attyka zauważyłem u kogoś na streamie, że występują hitboxy większe niż skały, za którymi gość stał. I to w kilku miejscach było widoczne.
Nawet na starych mapach, co jawnie powinno być wstydem dla deva bo na Renie czy Polsce występuje kolizja z budynkami i drzewami. Taki Challenger (5.3) potrafi gwałtownie zahamować mimo, że drzewo jest raczej daleko od boku wozu. O tym jak cudownie jest muskać samolotem o wierzchołki drzew wszyscy wiemy…
Na Japonii zaś przepięknie się człowiek bawi z wyjazdem z respa (tylko z jednej strony) bo jakiś rolnik poukładał głazy. Zresztą Finlandia też usiana głazami pod śniegiem. I spoko - fajny design, tylko problem w tym że mapy są tendencyjne. Zazwyczaj jedna strona ma easy Mode. 3-4 tunele i tyle z bitwy. Miejsca dla glassTD są ograniczane, bo taki steuer Emil wytrzyma tyle co IS4…
Najzabawniejsze że całość tych cukierków, które są tak gorzkie i wykonane z anyżu połączonego z olejkiem rycynowym to w gruncie rzeczy realizacja woli graczy, którzy sami nie wiedzą czego chcą jeśli chodzi o dalszy rozwój tej gry. Ile razy spotykam się z opinią że należałoby wywalić samoloty, że jest to zbyt op bo ktoś ma lotnictwo na realistycznych naziemnych. Tylko że 90% jajczących zapomina o fakcie że sam może wziąć samolot i ewentualnie spaag i stworzyć sobie sytuację Easy win. Tak samo jak 3/4 graczy zapomina, że mapy są od tego żeby jeździć po nich i znać coś więcej niż drogę do poszczególnych punktów.
fajnie to widac na mapach z 1 capem umieszczonym asymetrycznie wzgledem spawnow.
wystarczy pojechac prosto (a nie w strone capa) i pakowac free fragi do wora xD
Czołem.
GDZIE JEST M-51 premka ? xDDD
Czy ja dobrze widzę, dostałem bonusik 1k “złotych orłów” za zakup paczki z M-51 ? xD
Kupiłeś pakiet z M-51 ze sklepu i nie masz jeszcze pojazdu a złote orły otrzymałeś? Zrestartuj grę. Później sprawdź Izraelskie drzewko.
Kupiłem go dawno temu.
Ale go fizycznie nie ma już w grze. W zamian “zwrócili” mi orły xD
Myślę, że to jakiś błąd techniczny ;) Też go posiadam, jest i w lineupie jak i w drzewku.
Poza tym, chyba żadna maszyna do tej pory nie została usunięta, jedynie niektóre są poukrywane.
Jak Ci nie wróci, skontaktuj się z supportem.
M-51 został wycofany przy ostatniej wyprzedaży świątecznej. Jeśli go wcześniej kupiłeś to musisz go mieć, maszyny nie są usuwane z kont, gdy są wycofywane ze sklepu
Czytając dziś zmiany w łatce serwera zobaczyłem o taki zapis: * Zadania bitewne, które wymagają interakcji z wrogimi graczami (na przykład zniszczenia lub uszkodzenia), mogą być teraz wykonywane również przeciwko botom systemowym. Więc mam rozumieć że chodzi o te dzienne zadania? I też mam rozumieć że jak mam zadanie typu zniszczyć 30 samolotów to normalnie będzie mi zaliczać boty do tego zadania?.
Na okrętach (pancerniki 7.0) działa.
Tylko jestem ciekaw o jakie boty chodzi. Czy te co pojawiają się na mapie czy o te co gra je uzupełnia zamiast żywych graczy