Denerwująca gra V3

U mnie przy przechodzeniu alt+tab też czasem gra się wywalała, z tego co pamiętam to zawsze tak było. Ostatnio naprawdę rzadko się to zdarza, mam wrażenie że to jakoś poprawili. Zauważyłem że teraz jak wracam do gry to widzę przez ułamek sekundy obraz 2D czyli np. ekran ładowania mapy, zanim wyświetli się obraz 3D. Może to powoduje że mam w grze mniej resetów w czasie przeskakiwania na pulpit ?

U mnie wystepuje tez bug gdzie po alt-tab tak jakby polowa klawiatury nie dzialala.

1 Like

Kachany Gagenie… Wasz nowy Trailer przedstawia istne wodotryski graficzne. Powiew świeżości niczym gaz musztardowy pod Verdun…

Tylko czemu w devblogach nic nie powiedzieliście o dodaniu Funkcji Latania do Leopardów 2A5?

Ponadto dodajecie funkcje radaru w samolotach bez niego?

Cóż za bogate feature… Wiem, że German Suffer, ale to już przesada… Zaraz T-72 będą wchodziły w nadświetlną, a BF109 dostanie AIM-120A XD Modernizm znaczy się pełną gębą…

Miałem ustawione wystrzeliwanie serii flar po wciśnięciu kółka od myszki.
Gram sobie chcę wystrzelić flary a tu nic nie leci, tylko rakieta w moją dupę.
Sprawdzam ustawienia na locie testowym, no i nie działa, jak chcę ustawić na nowo, to nie mogę.
Ktoś wie dlaczego?
Edit: Nie było tematu, coś mi windows namieszał i kółko myszki nie działał po naciśnięciu.
Ja pierdzielę…

Orientuje się ktoś czy SK60B szwedzkie z tymi rakietami Rb będzie zaliczało fragi do Battlepassa aby zniszczyć 10 graczy przy pomocy pocisków kierowanych?

Co się dzieje z USA na br 3.3-3.7 w lądowych rb?! Odblokowałem T77 maszynami 3.3 przegrałem praktycznie każdą bitwę. Z jakiegoś powodu jest wysyp graczy USA którzy do bitwy na tym br przynieśli totalny szrot. Odblokowałem T77 zacząłem go elitaryzować i to samo! Patrzę na wrogą drużynę Panzer IV, Stugi jakieś KW i teciaki więc br ewidentnie jest mniej więcej równy. Ale gracze Amerykanami mają maszyny 2.0 do 2.7 często nawet niższy i jedyne co się zgadza na br to samoloty jakie mają. Przegapiłem coś? Jest jakiś dziwny event czy coś? Czy jakiś jutuber zrobił jakiś dziwny materiał i teraz chcą go kopiować. Tak jak kiedyś było z czołgami BT i Phlydaily. Zrobił materiał że BT to super flanker na Tygrysy i przez chyba 2 tygodnie na 5.3 do 5.7 był ogrom graczy z BT.

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Masz w drużynie niespełnionych lotników, niezainteresowanych bitwą czołgową, a same czołgi to tylko środek do osiągnięcia właściwego celu jakim jest samolot.
Na 2.0-2.7 są Locusty czy inne Stuarty, które są szybkie, małe i kosztują mało punktów odrodzeń.
Praktyka znana od lat.

1 Like

bt sie swietnie nadaje do polowania na duze koty, szkoda tylko ze godmode zalicza raz na mecz :/

Zrobiłem sobie ostatnio strong na wypasie seta na 4.3 z dwóch Churchilli III. Jak się już dokulałem do pola bitwy, to wraz zabił mnie dwa razy ten sam Chaffee z 3.7, kosząc od frontu jak złoto. Kiedyś miałem w innej grze taki pojazd; Churchill ‘znowu nic nie zrobiłem’ VII. Tutaj jest to też aktualne, tylko trochę wcześniej. Nawet sobie jednego radośnie udekorowałem, co by oddać w pełni przepych i rozmach gameplayu tych zacnych pojazdów.

obraz

1 Like

Przecież Churchill 3 dostaje lepe w wieże i pozamiatane. Sam kadłub od frontu trzyma ale ta wieża to magnes na pociski. Wiem bo sam się napaliłem na zdobywczego Churchilla i szybko pożałowałem zakupu.

To zabawne bo Churchille kiedyś wymiatały. Ich jedyną wadą było to że były wolne. Churchill III był na 3.7 i br maszyn z którymi walczyliśmy też były inne. Niemiecki zdobyczny był też popularną premką. teraz sam wiesz jak jest. Każdy powinien dostać downtier o 0.3

Nie no Churchill VII przy dobrym losowaniu daje radę, a braci niżej skutecznie ograniczają jeszcze koszty napraw, zupełnie nieadekwatne do ich bojowego potencjału. Tego zdobycznego fakt kiedyś często widywałem, teraz to raczej biały kruk.

Elitaryzowałem VII kiedy Tygrysy były na 5.3. Tak że przyznaję że z odległości mieli problem by mnie zabić, no ale ja miałem problem by ich zabić nawet z bliska a non stop byłem wciągany na znacznie popularniejszy uptier. Więc raczej średnio go wspominam. Przyznaję że obecnie mogło się wiele zmienić.

Ktoś u ślimaka miał “pałę” z matmy. Moduł za 21 tyś RP.
W sumie dostałem na ten moduł 41234 RP. Tylko 5526 RP wpadło na następny moduł.

reszta screenów

Kulawy interfejs, właśnie kupowałem sobie śnieżne kule gdy raptem wyskoczyła informacja o zbadaniu moduł pojazdu. No i klops nie da się z tego wyjść z powrotem do gry :-)

Faktycznie 6 punktów przepadło 19038+1968=21006). Pozostałe zdobyte RP poszły na odkrywanie kolejnego SAABa

6 ? Na trzecim screenie masz znowu punkty na pociski RB24 przyznane i to 20228 punktów

1 Like

Chodziło mi o to, że to się już nie sumuje na dwóch pierwszych walkach. Ta trzecia to oczywisty dowód na błąd (tzn. niby tylko zwiększa skalę, ale za to niebotycznie).

Te wartości naprawy w przeliczeniu na czas są absurdalne.

obraz

Swoją drogą, kiedyś było dużo łatwiej zdobyć w szkoleniu załogi te paski na szybkość i erę naprawy.
A i tak realnie rzecz biorąc użyteczne są powiedzmy do 3 ery włącznie. 4 era w górę czasy napraw są już tak absurdalnie długie, ze jak ktoś będzie tym chciał grać to i tak je naprawi, bo czy będzie czekał 4 dni czy 10 to już na jedno w sumie wychodzi.
Tak jak pod kątem rozwijania dużej ilości drzewek i różnych jednostek to jeszcze rozumiem takie rozwiązanie, tak pod kątem efektywnego rozwoju konkretnych drzewek jest to proste rozwiązanie do zastoju danej frakcji.
W dawnych czasach np. Tigera II H wyszpachlowałem raz dwa, a taki np. Ferdinand już się załapał na te nowsze czasy i już przy nowym modelu grania jakieś 3 lata mi idzie maksowanie go na 100%, a jeszcze sporo przede mną. Wydaje mi się, że ten model chyba nie do końca jest właściwy, zwłaszcza że 4 era to jest połowa drzewka, a nie jej koniec. Same koszty napraw powiedzmy są ok, ale już czas jaki pojazdy potrzebują żeby je zrealizować na 100%, jest po prostu absurdalny.
Na szczęście gra broni się rozgrywką na niższych erach i można w to grać z satysfakcją i tam, a może zwłaszcza. Tylko czy dokładnie o to chodziło twórcom tej gry.

1 Like

tak w okolicach 4.0 i 3 ery balans kosztow napraw wylotow i zarobkow (poza paroma wyjatkami typu amunicja hvapt do wrobla) ma jakis sens

im wyzej tym gorzej przynajmniej na latadlach typu jet - parenascie k za wylot i -100k za tk szarpia budzet
naziemne rzadko gram, jak dla mnie nie ma dobrych map dla nowoczesnych tankow

btw rozwiazaniem wiekszosci twoich problemow jest konto premium - wtedy kasa i exp sie zgadza…

btw 2- mimo premki drzewkowy latawiec ktory ma koszty naprawy ok 15k i raczej srednie zarobki nie ma porownania do premkowego latadla ktore kosztuje 6k

btw 3 - kefir i pakistanski tank zdobyte, jeszcze tylko upgrade kuponow i nadzieja ze na slimakowym ryneczku beda w cenie 50-70 slimakomonet do czasu nastepnej 50% obnizki w sklepie cztli chyba maj?