Jeszcze F-4EJ Kai ma HUD i nim gra mi się zdecydowanie najprzyjemniej ze wszystkich Phantomów :)
No to coś mi się zdaje że trza ruszyć japońskie latawce
Osobiście je uwielbiam, zwłaszcza T-2 i F-1, ale tego pierwszego Phantoma japońskiego na 11.0 to nie potrafię używać :D Moje zdanie może być biased, bo ogólnie uwielbiam grać Japonią
to jest wlasnie to czego mi w fantomach tych co mam brakuje, dzieki wielkie
bedzie wprawka przed dorwaniem amerykanskiego premkowego (jak w koncu wygrinduje slimakomonety)
ps Japonia ma najladniejszy model Bf-109
Witam po dłuższej przerwie.
Wróciłem na chwilę do gry i…
Coś mi tu pozabierali. Tempest (ten na 5.7) nagle stracił efss za to attackerowi go dostał. Pokićkali BR na topkach (tu tragedii nie ma - ale lineup zepsuty) za to zauważyłem kilka rzeczy. Wymanewrowanie zachodnich rakiet aa (typu fim 92k) takim F4 jest easy, za to ZSU 23 M4 kosi i nijak tego nie zgubisz - fajne te rakiety, takie AI Mode…
Kuriozum precjozum za to jest dobór map. Taka normandia (wybrzeże) czy Szwecja są spoko na 5.7-8.3, ale na 10.0 + są męczące. CS dla czołgów.
Ale gagen pcha do przodu jak hmm… (sami wiecie co i gdzie)
Wreszcie pada jedno pytanie a nawet i dwa:
Grając na realistykach F4F i latając z Agm 65 kamera ma problem z renderowaniem obiektów (jaka opcja do zmiany?)
I drugie, czemu nie działa mi wyłączenie punktu trasy CCRP?
Zasięg generowania drzew, jakość terenu. Jeśli masz to na maksa, to już nic chyba nie pomoże ;)
co do ccrp i trase chodzi ci o select mission target czy activate target point?
jedno kasujesz zmiana celownika drugie deaktywujac target point - oba potrzebuja osobnych bindow
zobacz czy ci ich nie skasowalo
jesli o to sie rozchodzi
a z rzeczy denerwujacych - radar an/apq-159 w tajskim f-5
imho przedpotopowy złom ale …
royal thai airforce bardzo intensywnie modyfikowalo swoje f-5, zastanawia mnie historia i datowanie modernizacji
szczegolnie w przypadku tego egzemplarza
ogarnia ktos temat na tyle zeby mnie pokierowac gdzie szukac podkladki pod bugreporta i zmiane radaru na nowoczesniejszy i czy jest sens sie w to pchac?nie zaraz najnowsze elbitowskie wynalazki typy helm z hud( strony elbitu i tak mi na razie nie dzialaja ale sa linki do artykulow w google) ale pomiedzy przedpotopowym zlomem a najnowszym upgradem cos powinno byc…
edit:
no i z powodu braku pewnej istotnej funkcjonalnosci zamiast latac i grindowac japonskie drzewko trza isc na tanki kase odrabiac …
Chyba kogoś w gajinie wzrok szwankuje… BMP-2M dywizjonowy z Termo, APFSDS, 4x 1200mm ATGM na 10.3?! Leopard2A4, M1, na 10.7, a tego upierdliwego pierda wraz z 2s38 i turmsem spamuje 10.3.
Co zabawne Turms ma 10.3 a bhishna 10.7! Gagen, do roboty! Bo puki co zaczyna to żałośnie wyglądać…
- USA 10.3 Biedabradley M3 + 120s (bieda M60 z łbem od Abramsa) + peloty+ M60 AMBT
- France 10.3 non exist
*UK przyzwoicuie Challenger 1 + TTD + Desert warior
*Niemcy Leopard 2 prot + spaa + biedaPUMA + papierowy radwagen i TAM
Meanwhile: - Russia T72B x2 + 2s25 + BMP-2M + 2s38 + TURMS + T80 UD
słowem 7 pojazdów (2S25 też ma omyłkowe 0.3 za mało)
tymczasem francja: merde
Turms jak i reszta spamu 2s38 na 10.7
Sety i ich brak na poszczególnych erach to temat rzeka.
W ostatniej aktualizacji dodali lekkiego brytola na 7.7, który jest 3 pojazdem tego typu na tym BR, a łącznie jest ich tam chyba już z 6. W tym samym czasie na 7.3 jest 1 pojazd i to samo zdaje się na 7.0, do tego w huk sytuacyjny.
U szwabów, okroili jakiś czas temu set 7.7, gdzie na 8.0 jest już nadwyżka pojazdów.
U ruskich po BR 6.7, pierwszy pełnoprawny set jest dopiero na 8.0. Tak to się kleci na kolanie sety z pojazdów z różnych BR, pół biedy jak coś jest użyteczne w losowaniach w górę, a ile jest przecież pojazdów, które i na top potrafią być sytuacyjne.
Generalnie nie podoba mi się ten trend setów z wylewającym się dobrodziejstwem inwentarza, a zaraz obok jakieś pojedyncze pojazdy i pustynia wyboru.
Tak to powinni dobierać, żeby dało się bez większej straty potencjału zbudować sety chociaż z 3 pojazdów na jednym BR. Ktoś powie, że może nie być tylu pojazdów. No tak tylko, że jak na jednym BR masz 2 pojazdy, a na +0,3 czy 0,7 jest ich tam 6, to myślę, że istnieje jakieś pole manewru, żeby to trochę lepiej poukładać.
zawsze mozna set czolgowy uzupelnic latawcami ;)
jest tez sporo pojazdow ktore lepiej sobie radza na uptierach
przy obecnym mixie jednak brakuje trybu z podzialem jednostek na czas, nacje i miejsce zarowno odnosnie pojazdow jak i map
Owszem. Rozgrywka na RB jest teraz mocno zaburzona. Szczególnie daje się we znaki ilość klonów. I tak grając obecnie np brytolami mamy przeciwko sobie wozy brytyjskie pod inna flagą robiące za zapchaj dziury. Rozumiem że eksport T-72 czy leoparda lub Pattona był spory, ale po co mi rozpoczynać dana nacje skoro mam już w innej te same czołgi?
Na SB owe klony są już ogólnie bez sensu bo BHISHNA czy francuska Panterka dają frajdę z gry, tylko często obrywasz FF.
Mapy to już oficjalnie fuckup. Pakowanie linearnych map z usuwaniem spotów dla lekkich snajperow to już norma. Flankowanie wroga (który umie patrzeć tylko do przodu) jest mocno ograniczane. Takim rakjagdpanzer hot można było spokojnie obstawić flankę, teraz jest to wykastrowane z potencjału. O ile spawnkamp jest dla mnie dyskusyjny, to np. Strzelanie się na pustyni Synaj (obecnie wyłączone) już jest krokiem wstecz. Z RB robi się point n click.
Ponadto dalej jest problem z automatycznym celowaniem z konsol - bo tylko tak wyjaśniam sytuację kiedy wróg nie patrzy na ciebie, jedzie sobie przed siebie po czym 2s po wyjeździe już jest wcelowany w weak spota z precyzją lasera (czołg 2 wojenny bez stabilizacji)… Mój widok z celownika był taki ze wieża “przeskoczyła” w zwrotnym tempie o 30’ i padł strzał prosto w weakspota.
mapy tez przypominaja klony, seversk 13 jest do ktorejs fest podobny chcialem nazwe sprawdzic ale wtwiki zdechlo bo dali cos nowego no i nie umiem map tam znalezc
mapy mnie wnerwiaja o tyle ze sa male albo podobne do toru bobslejowego no i jest ich mala roznorodnosc
point and click to na 6.7+ na poludniku czy jak tam sie ta mapa nazywa, normalna strzelnica
co do konsolowego aimbota to fajnie na redditach bylo pokazane jak stracaja helki
kpnsolowcy tez jakos dziwnym trafem na hiya ubijaja mi broken kawulca
o ile lolkami mozna sie poganiac na malych mapach to im wyzej tym gorzej
Onegdsj mapy zróżnicowane były hejtowane przez graczy o IQ złotej rybki. Bo ktoś na wyschnięte rzece wjechał za płot, bo na Stalingradzie pomykal po zamarznięte rzece itp.
Ograniczenia umysłowe niektorych graczy powodują takie głupoty.
Grając takim Tiger 1 / 2 z dystansu nawet Centurion mk3 z APDS ma już problemy z penetracją. Tymczasem takie mastodonty kiszą się na miejskich mapach. Pięknym przykładem skopana jest Arktyka - po mojemu “sraka Yetti”.
Mapa wygląda bez polotu, 3 liniowy ring na mordobicie. Stara karelia, łuk kurski czy Twierdza były wręcz zarąbiste na midtiery. Teraz jadąc tigerem po Wietnamie, trochę dziwnie się gra. Leopardem 2 na Kursku już niby mniej, ale jednak tam źle rozwiazano spawny… (blisko i płasko.
Hej jakiś babol pojawił się w grze, gdy rozłożyłem skrzynkę z zaopoatrzeniem dla pelotki to zniknął mi cały interfejs.
Przewiduje że masz taki sam bind przycisków pod znikanie interfejsu co rozkładanie ammo
No właśnie nie, może to jakiś chwilowy błąd, zniknął również celownik. Pograłem jeszcze trochę i się nie powtórzył.
domyslnie na znikanie intetrfejsy bylo alt z o ile pamietam moze sie kliknelo przypadkiem
U mnie za to na poczatku RT fajnie dzialalo, ale po ostatnich latkach wszystkie ustawienia po uruchomieniu byly wymaxowane. Bylem zmuszony zmienic DX’a na 11…
Na DX12 (bez RT bo mam Radeona) gra mi się zawieszała w momencie, gdy kilka razy przełączałem się na drugi ekran alt+tab. Na DX11 tego nie ma.
Tu jest raport, jeśli ktoś ma podobnie z DX12 Community Bug Reporting System