Jest wiele rzeczy które mnie wkurza w WT ale chyba najbardziej boli mnie to że mając grafikę ustawioną na wysokim poziomie, w grze widzę mniej niż mój przeciwnik. Bitwa w którą grałem przed minutą. Zaczaiłem się na panterę która broniła punktu. Patrzyłem na nią przesuwając kamerę w bok zza budynku i czekałem na moment by bezpiecznie wyjechać i mu palnąć. I jest! zaczął walczyć z sojusznikiem do tego zaczęła na niego spadać moja artyleria. Wybuchy, dym, kurz i efekty cząsteczkowe. Wyjechałem więc zza wrogu wiedząc że nie zdąży mnie zauważyć zanim to opadnie. No ale się przeliczyłem i daj mi z liścia w pysk przez ten cały majdan. Czy oszukiwał? Nie. Po prostu miał ustawioną grafikę na niskim poziomie więc żaden z tych efektów mu nie przeszkadzał. W każdej innej grze jak się ustawia grafikę na minimum to nie jest plus tylko minus. Piksele kłują w oczy, wszystko się zlewa w jedno, drzewa są kwadratowe a efekty cząsteczkowe to gigantyczne trójkąty latające po ekranie. Ale nie tutaj. Czemu?
Dlatego właśnie w każdej grze PVP są konkretne ustawienia graficzne które w pewien sposób dają przewagę… ale nie, to musi być tylko w WT!
Nie, na pewno nie tylko w WT. Zakładam że w naszych czasach istnieje sporo gier które chcąc przyciągnąć gracza pozwolą mu nawet z przewagę taką jak tak grać na kalesonach dziadka. Ale czy jest to sprawiedliwe? Nie. Czy jest irytujące dla osób takich jak ja które, długo pracowały i odkładały kasę na zakup kompa z górnej półki? Jak najbardziej.
Póki każdy może używać tego samego, to nie ma tu nigdzie niczego złego.
To tak jak iść na zawody pływania gdzie dozwolone są płetwy, nie użyć ich i mieć o to problem.
problemy pierwszego swiata…
setki ludzi graja na ziemniaczanych kompach w orientacyjnej cenie 2 flaszek wiec jak na razie ulq zostaje bo sie gracze wnerwia - a jest ich znaczaco wiecej niz tych z kompami z gornej polki
widok arty gratis
Spoko kolego. Ale koniec końców czy ten temat nie istnieje od tego by wylać swoje żale i iść dalej? Wylałem swój problem nic z tym zrobię poczułem się lepiej i idę dalej w grać. Czy naprawdę jest jakiś powód do ciśnień? Gdybym miał wylać każdy swój żal co do WT za każdym razem to mógłbym osobny temat założyć i napisać esej a mi tylko chodziło by po x bitwach gdzie spotykam gracza na ziemniaku się chociaż słownie przez minutę wyżyć. A ty jak widzę wszystko do serca bierzesz. Wychilluj.
XD.
Widzę nie można już po prostu komuś odpisać na komentarz.
tam na redditach sie pojawila plotka o jakims kanciatym samolocie jako maszyna dywizjonowa , jest cos wiecej o tym?
Najnowszy przeciek wygląda tak:
Spoiler
- Ray Tracing, ale wszyscy mają to gdzieś jak zwykle.
Tez tak macie na “normalnych” monitorach?
Kiedys zrobilem bug report z AH1G i zostalo to poprawione ale chyba po 3 latach :).
Hmm, lepiej zapytać zawczasu niż później nadmiernie się denerwować ….
Powiedzcie proszę chłopaki jak radzi sobie obecnie Leoś 1 (8.0) na RGB ? Jest to prawdziwa orka na ugorze, praktycznie free frag czy jednak daje radę? Spodziewam się że do w miarę dobrych rezultatów wymagany jest dość wysoki poziom gracza, doskonała znajomość map, pojazdów przeciwnika itd. (powiedzmy że prezentuję poziom średni w wymienionych aspektach), ale jak mielibyście ocenić to jaką szkolną notę wystawilibyście na chwilę obecną Leopardowi ? 2/5 czy może jednak 4/5 ?
Z tego co widzę, to na tym BR (oczywiście uwzględniając pewnie notoryczny uptier) raczej termowizja jest jeszcze rzadkością, dalmierz laserowy już mniej ale ze względu na genialną prędkość APDSow chyba nie będzie to jakimś mega problemem. Co będzie stanowiło największy problem w tym papierowym lineupie (tj chodzi o najczęstszy powóz zgonu)? (w zestawie pewnie znalazłby się DF105 oraz może BMP, Marder, te 2 TDki mnie trochę nie przekonują). Chociaż w sumie odpowiedź chyba może być tylko jedna – absolutnie wszystko będzie śmiertelnym zagrożeniem ;-)
Termowizja czy dalmierz laserowy nie są Ci niezbędne, aczkolwiek przydatne.
Co do Leoparda 1, daje radę, wybadaj HEAT-FS i w odpowiednich warunkach będziesz na strzała ściągał przeciwników, z APDS jest różne szczęście. Największą wadą Leo 1 jest brak stabilizacji działa, w przypadku uptieru chyba tylko francuskie maszyny jej nie posiadają, na Twoim BR jest miks.
Pamiętaj, że Leo 1 jest szybkim i mało opancerzonym czołgiem (BMP-2 może Cię frontalnie penetrować z lepszą amunicją). Ah no i bierzesz nie więcej niż 15 sztuk amunicji (14 gotowych + 1 załadowana), aby przedni magazyn amunicyjny (po lewej od kierowcy) był pusty. To Ci zwiększy mocno szanse na przeżycie.
Mi wszystko działa, właśnie w bitwie jestem
To było nieplanowane ;)
no i bedzie kanciaty samolot :)
zrobi mi ktos skrina kokpitu i hud tego latawca z niemieckiego drzewka? ◄F-4F KWS LV
slimak nie przewiduje lotu testowego dla zaznaczonych na czerwono w drzewku
Dzięki! Zastanawialem sie właśnie czy by niemieckiego drzewka nie ruszyć… w dalszym ciągu jedyny fantom z HUD to amerykanski premkowy?