Czyli gubi pakiety gdzieś po drodze, nie jest to wina WT :p
Czy to jest bug czy co? Bo jak zrobię Kaisera i kupię resztę to i tak nie będę mógł pominąć Derfflingera?
https://pingtestlive.com/war-thunder ja tutaj sprawdzałem kiedyś, nie wiem czy mają wszystkie serwery.
edit/ chyba nie mają bo nie widzę ruskich w Petersburgu a wiem że na bank tam jest bo znam gościa co tam mieszka i ma z 15 pingu w grze dlatego się pytałem jakim cudem
Generalnie pingowanie głównej strony WT mija się z sensem. Dopiero jak MM stworzy bitwę to nas do niej dołącza i właśnie wyłapiesz to z nowych połączeń sieciowych. Dopiero po uzyskaniu ipka serwera można tracertować
Wymogiem odblokowania VI ery jest posiadanie (wykupienie) 5 okrętów V ery. W to wlicza się maszyny premium, eventowe i dywizjonowe.
Zatem jeśli chcesz ominąć Derfflingera, to musisz nabyć Nassau lub Ostfriesland. Jednakże, jeśli nie kupisz Scharnhorsta w ciągu ok. 3 najbliższych tygodni (termin mija dokładnie 28 dni od momentu wyjścia patcha), to i tak będziesz musiał zbadać i kupić Derfflingera, by odblokować możliwość badania i kupna Schanrhorsta.
Kolega SzmelcPL nie kupił jeszcze żadnego okrętu V ery, więc nie musi kupować niczego z bocznej linii premium, tylko zrobić jeszcze Von der Tann i po kłopocie. No i oczywiście wykupić to co ma za SL, plus to, co farmi i wyfarmi.
Jeśli kupi te okręty, które zbadał i SMS Kaiser to i tak będzie brakowało jednego okrętu, aby badać kolejną erę, dlatego wyżej wspomniano o premce, która będzie się liczyć w postępie ery V
Czekaj jak dodadzą bonus zostaniesz 10k na minusie.
Myślałem, że będzie poprawa po “It’s not fixed” a jeszcze bardziej popsuli powtórki.
Od “Dance of Dragons” znika pomiar odległości na czołgach. Na czołgu z rangefinder tak samo, tyle, że szybciej mierzy niż bez rangefinder.
Określenie kierunku dźwięku też zaczyna się pierdzielić. Włoskie Breda 501, Breda 90/53 słychać za górami, za lasami… niemal dosłownie z połowy lub końca mapy. Czasami mam wrażenie, że w niektórych czołgach, którymi jadę, dźwięk jest dużo głośniejszy lub cichszy niż w innych. Jak na razie SU-122-54 to najgłośniejszy TD, którym jechałem
Instaluję WT od zera przy prawie każdej “dużej” aktualizacji. Sprawdzanie plików robię min. raz dziennie. Nie jest to sprawa plików.
Powtórki robią się coraz mniej użyteczne. Jeszcze przed “Dance of Dragons”;
- Killcam czasami się wyświetla a czasami nie.
- Aktywność graczy coraz częściej nie pokrywa się z kropkami na minimapie.
- Słaba widoczność znaczników graczy.
Po “It’s not fixed”:
- Strzelam do niewidzialnych czołgów i statków + znikające budynki + położenie przeciwników inne niż w bitwie.
- Znaczniki graczy na większych odległościach prawie niewidoczne.
Oprócz tego nie widzę np. wysokości samolotu, wskaźnika klap/hamulców, ilości bomb/pocisków, miniatury pojazdu i jeszcze czegoś tam.
X-ray też gdzieś zaginął przez lata (chyba, że mi się pomyliło i nigdy go nie było w powtórkach).
Powtórki nie nadążają za nowościami w grze. Tak braki w HUD, jak i coraz więcej błędów.
Nie sprawdzałem serwerowych, bo szkoda czasu. Serwerowe powielały część błędów z lokalnych a kilka miesięcy temu chyba nawet te same.
Nagrywam, by utrwalić fajną bitwę (dla mnie, dla innego pewnie beznadziejną). Jaka jest wartość powtórki w celu zgłoszenia anti-cheat?
o ile pamietam serwerowa to podstawa zgloszenia
btw, ty tam tankista jestes… co jest z wielkiej trojki jest przyjemne do grania w tanki na 6.7 +? burgerowe T34 mi nawet podeszlo, bitwe jestem w stanie przezyc ale kokosow nie ugrywam
Ostatnio mielę radzieckie TDki. Zrobiłem sobie czelendża: Odkryj darmowe kamuflaże na wszystkie ruskie niszczyciele.
Nie wyżej niż BR 8.0, bo około 7.3 bierze mnie wkurw. :-) Prawdopodobnie rozszerzę na inne nacje. Staram się wyjść poza Rank 3-4, gdzie gram najwięcej.
Rzadko gram US. Niestety nie doradzę. T34/T29 jak dla mnie są za wysokie, przeładowanie można wytrzymać. Premkowy T29 kurzy się w garażu. Kiedyś M26 uważałem za lepszy odpowiednik T-44. Nie wiem, jak jest obecnie.
Najczęściej gram z częstotliwością mniej więcej: Rosja, Wielka Brytania, Chiny, Niemcy, Włochy.
Nie wiem czemu, ale niszczyciele czołgów są dla mnie bardziej fascynujące od innych pojazdów. Spokojnie mogę polecić:
- RU: SU-85, SU-85M, SU-100, SU-122P (premium).
- DE: Jagdpanzer IV, Jagdpanther, Panzer IV/70(V), Panzer IV/70(A) (premium)
- IT: płaszczaki z Rank 2-3, zwłaszcza ostatnie. Bez niemieckiego wypełniacza.
- Wszystkie M36. Włoski bazuje na Shermanie. M36 to mój ulubiony TD w US.
- Shermany, które nie są US: Firefly, M4A4 (SA50), M-51
Wracam do dawno nie ogrywanych pojazdów, stąd lista jest jaka jest. Odświeżenie to w pewnym sensie odkrywanie WT na nowo.
cos w tym jest, mnie ruszylo zeby odbic od przedzialu 4-5 BR bo rp jest znikome na wyzsze ery i dawno nic nie wybadalem
kurde pamietam jeszcze jak jumbo bylo na 4.7
na 7 szkopami zbieram taki lomot ze mi sie odechciewa, za to burgery vs niemcy w tych okolicach to zupelnie inna gra… i ledwie kilka zgonow na caly team
z makaroniarzy mi sie dobrze gra bredka i zrinyi, z shermanow rusek i szwed, a pejsaty jak dla mnie dramat, nie umiem nim nic ugrac
z td pare dobrych lat temu bardzo lubilem flakbusa
a po za tym chce dobic czolgami do latawcy no i nuka chce
za dlugo siedzialem na finskim kawulcu i sie irytuje jak mi czolg pada na strzal
rusami w okolicach t54 udawalo mi sie cos jedynie na symce ugrac
w sumie szukam sobie bra i zestawy jako daily rb driver
12 bomb 500 lb
vs
16 bomb 500lb
Znajdź różnicę:
spoiler
Więcej bomb zadaje mniej obrażeń xD
I na koniec bonus:
I w Su-17/Su-22 też:
Raport: Community Bug Reporting System
Jeśli chodzi o znikający wskaźnik CCRP, to znalazłem co najmniej 2 raporty:
Oczywiście obu jeszcze nikt z moderatorów nie zauważył.
Niezły bałagan jest w powtórkach z serwera.
Przy okazji, to dodanie szumu powietrza po otwarciu kokpitu w czasie lotu chyba niewiele daje, skoro niektórzy nadal latają z otwartym kokpitem i nasłuchują wrogich rakiet lub samolotów.
spoiler
A to jak wczoraj rozmawialiśmy, pewnie w modach dźwiękowych idzie to wyciszyć. Szkoda trochę. Trzeba by przetestować i zgłosić.
Widzę, że brak zrzutu bomb w bitwach symulacyjnych z użyciem komputera balistycznego w trybie CCRP przerzucił się na samoloty ZSRR.
Dzisiaj badam Su-24M no i w jednej bitwie chyba 2 razy bomby zrzuciło normalnie, każde kolejne podejście musiałem powtarzać kilkukrotnie, resetując wybrany cel. W kolejnej bitwie już za pierwszym razem nie byłem w stanie zrzucić bomb. Pomimo komunikatu “Pozwolenie na zrzut” bomby nie spadają.
Bomby z GPS KAB-500S też nie trafiają w cele na ziemi.
Wydaje mi się, że to jest jakiś błąd graficzny. Od kilku tygodni gram symulacje tylko na odrzutowcach 6-7 ery, dotąd 2 lub 3 razy trafiła mi się mapa z chmurami tak gęstymi, że w kokpicie przygasa światło xD
jakim cudem skrzynia biegow w tankach sama przelacza sie na manual?