Jest jakaś opcja cofnięcia zmian w tym ich MENU które sprezentowali w ostatnim update ? To jakiś k…a żart, spier…ć nawet to …
Oczywiście, że nie. Sam upływ czasu gwarantuje, że wszystko wokół się zmienia, więc gra też ;)
Taaa … Wielu rzeczy żałuje, ale tego że kupiłem premium na 1 msc bo myślałem że jednak coś pogram, żałuje znacznie bardziej :D
Czy dzisiaj tylko u mnie są problemy z połączeniem internetowym? Dwa razy mnie wywaliło z jednej bitwy.
Świetnie Ślimak naprawił śmigłowce- 2 pociski z 2S6, po czym Lynx sobie spokojnie wraca do bazy jakby nic się nie stało.
Otwarcie luku bombowego jednak może spowolnić samolot. Zrobiłem test na locie testowym na B-25J-20. Nie wiem, czy na każdym samolocie. Nie wiem, czy mapa może mieć znaczenie. Czy jest to ściema na locie testowym. W bitwie tego nigdy nie widziałem.
Zauważyłem fajną pierdułkę. hangarze podwozie bombowca mniej lub bardziej opada, w zależności od ciężaru uzbrojenia. Może było to wcześniej, ale zaobserwowałem dopiero po zmianach w interfejsie uzbrojenia.
Popsute po ostatnim update:
- Czołgi. Pomiar odległości potrafi zniknąć ułamek sekundy po wyświetleniu lub nie wyświetlić się. (RB, niskie ery).
- Łódki.
Aktywacja dział pomocniczych działała pod tym samym przyciskiem, który robił, że główne nie strzelały równocześnie. Teraz to nie działa i trzeba klikać dwa razy.
W czasie strzelania w ruchu, działa mogą przestać strzelać, gdy chcę np. skręcić lub zmienić amunicję. Zauważone na pływaniu testowym ruskimi.
Szczynem kupogórki na pierwszej dzisiaj bitwie w kałużach zwanych mapami było dzisiaj, zostać uwalonym przez czitera może chwilę po spawnie a następnie zostać wywalonym z bitwy z blokadą 5 minut.
Często w locie testowym działa coś, co nie działa w bitwie. Na niestandardowej bitwie chyba powinno być OK.
W ostatnim update nie wiem już któryś raz grzebano w komputerach balistycznych F-84F. Tym razem usunięto CCIP dla karabinów. Przy okazji usunięto celownik dla bomb w widoku z kokpitu.
A tego nie było w aktualizacji.
W opcjach → Główne parametry → Ustawienia bitew powietrznych masz nowe ustawienie:
Domyślnie jest na “Tak”.
Mam to aktywowane. W innych samolotach CCRP nadal działa. Tu usunęli za dużo.
Ta opcja służyła do czegoś innego. Jeśli masz to wyłączone, to bomby możesz zrzucić w każdym momencie. Ale jak włączysz, to tylko po dotarciu do celu zrzucisz bomby.
I ta opcja już chyba w poprzedniej aktualizacji była, 3 miesiące temu.
Poza tym, po co są te pokrętła, jeśli nie możesz przełączyć celownika na bomby, rakiety niekierowane, karabiny? ;)
Dobra, drugi raz przeczytałem to zrozumiałem o co chodzi. Faktycznie, zostawili tylko CCRP dla bomb.
Zostawili, ale tylko w widoku z 3 osoby. W kokpicie jest tylko komunikat, że brak komputera balistycznego. Nie da się celownika po prostu na bomby przełączyć. Wcześniej działało to jak np. w Mirage-5F, Milan i chyba w japońskim F-1.
Tym samym w kokpicie możesz przełączać między specyficznymi celownikami.
Ok, nie rozumiesz o co chodzi ;) Jest już późno. Może jutro po pracy wyjaśnię to jeszcze raz.
@Stona_WT czemu TY przed mną ukrywasz?! Co to za spiseg
Czy to ja ślepy jestem czy mnie próbują oszukać
Od wczoraj mam takie coś jak na sc, znaczy ping i PL na czerwono, tylko pierwsza bitwa, później wszystko jest ok. Wczoraj wbiło mnie do bitwy, ale po starcie oczywiście rozwaliłem się, a dzisiaj nawet nie wbiło do bitwy.
Ja tak mam prawie w każdej bitwie symulacyjnej od kilku dni, a może od aktualuzacji “Dance of Dragons”
Najczęściej jednak PL robią się czerwone, a po jakimś czasie napis “Złe połączenie sieciowe”.
Najlepsze, że np. na telefonie mam odpalonego youtuba, telefon połączony z tą samą siecią co PC, ale po wi-fi (telefon, nie PC). Na telefonie wszystko śmiga, a z gry mnie wywala. Raz, czy dwa nawet podczas streama się to wydarzyło. Stream leciał bez problemów, a z gry mnie wywalało.
Nie mam pojęcia, czy to mój internet, czy jakieś problemy na linii mój internet → serwery ślimaka.
sprawdził bym jakość połączenia poleceniem ping, ale nie wiem pod jakim adresem są serwery EU, na których toczą się bitwy
Tu chyba źle nie wygląda:
moze jakies zaklocenia pogodowe obciazenie sieci czy cos, u mnie wsio ok
gram nie tylko EU
Ślimak pewnie nie poda adresu serwerów gry ze względów bezpieczeństwa (chociażby i my nie chcemy aby serwery były ddosowane), ale tutaj znajdziesz yhm… jak sprawdzić ping (post nr 8) ;)
Całkiem możliwe. Pamiętajcie, że użytkownik prywatny nie łączy się do internetu bezpośrednio, a łączy się do dostawcy internetu (a czasem dostawcy-dostawcy), dopiero ten jest wpięty w sieć szkieletową, która prowadzi do centrów dystrybucyjnych itp.
Ściągnij sobie winmtr i wpisz adres jakiejś strony niemieckiej czy coś, zobacz gdzie gubią Ci się pakiety.
Ale fakt faktem, też ostatnio napotykam na gry gdzie PL mi skacze mocno, sporadycznie mnie rozłącza, mimo światłowodu i mieszkania w stolicy.
Sprawdzę winmtr, kiedyś.
Też mam światłowód, do 600 Mbit, ale wysyłanie do 40 Mbit. Wpięty kablem RJ-45 bo miałem kartę Wi-Fi, która nie bardzo chciała w 5 GHz działać a na 2,4 GHz download był za słaby.
adres 104.20.82.98 czyli warthunder.com
WinMTR statistics
Host | % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
192.168.0.1 | 0 | 171 | 171 | 0 | 0 | 1 | 1 |
pl-poz02a-rt1.aorta.net | 5 | 146 | 140 | 11 | 13 | 20 | 12 |
No response from host | 100 | 34 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
pl-waw26b-rc1-ae-63-0.aorta.net | 2 | 163 | 161 | 17 | 38 | 121 | 28 |
pl-waw02a-ri1-ae-0-0.aorta.net | 0 | 171 | 171 | 15 | 33 | 54 | 17 |
No response from host | 100 | 34 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
162.158.100.17 | 1 | 167 | 166 | 15 | 36 | 98 | 16 |
104.20.82.98 | 0 | 171 | 171 | 14 | 32 | 54 | 15 |
A tu jakaś holenderska strona 151.101.37.91