Czy da się jakoś wyłączyć automatyczne wybieranie przeciwnika podczas strzelania? Strasznie to wnerwiające. Ostrzeliwuję jakiś okręt, ale gdzieś za nim pojawia się kolejny i działa automatycznie celują w nowy cel.
Dawajcie znać o takich błędach, będę poprawiał je na bieżąco. Niektóre linijki są bardzo stare i zapomniane. Będę wdzięczny za wychwycenie takich baboli.
Ten wspomniany już poprawiłem, przy następnej aktualizacji tłumaczeń będzie wyświetlana wymagana ilość zniszczonych maszyn w opisie.
No i super, na starym forum był taki dział/temat do tego, bo pewnie takie sprawy będą się pojawiać wraz z nową zawartością.
Myślę, że wystarczy temat :) przy dodaniu kolejnych odpowiedzi do niego będzie się przesuwał na górę
Nie wiem czy zauważyliście, dobra wiadomość dla purystów symulacji lotniczych.
Na devserwerze otwarty kokpit już nie będzie pomagał w usłyszeniu nadlatujących pocisków.
raczej nie zmniejszy to liczby latajacych w ten sposob bo otwarta owiewka to nie tylko dzwiek ale odrobine zwiekszone pole widzenia
w dalszym ciagu bedziemy ogladac latawce rozdziawione jak pacman w krotkim widoku po zestrzeleniu
Nie wiem co tam na symce, ale czy coś takiego nie powinno powodować zmniejszenia prędkości, zachwiania stabilności lotu oraz urwania owiewki (jak skrzydeł i klap)? Może też zranienia pilota jej elementami? Nie jest to kontrolowane wybuchnięcie owiewki w czasie katapultowania.
Gdy latam bombowcami na RB, zawsze zastanawiało mnie, czy otwarty luk bombowy zwalnia samolot. Efekt mojej obserwacji można podsumować słowem: kompromitacja lub bardziej dosadnie “o k… kupa”.
A przy okazji. Chciałbym mieć możliwość wzięcia bombowca bez ładunku.
Większość owiewek się odrywa. Czasami trzeba się mocno rozpędzić tłokowcem, żeby się urwała. Na jetach większość urywa się przy starcie lub chwilę po.
Podejrzewam, że otwarta owiewka lub jej brak ma jakiś wpływ na zachowanie samolotu, ale tu sobie mogę gdybać bo nigdy nie byłem pilotem w realu.
Tak! To jest to, a ja szukałem tego w opcjach sterowania. Dzięki!
Moje obserwacje są z goła odwrotne - otwarcie luku bombowego zwiększa opór powietrza (co więcej, gdy luk jest otwarty, to i pociski, tudzież szrapnele mają większą szansę na zdetonowanie bomb w luku, a co za tym idzie, również destrukcję samolotu), co spowalnia samolot. Działa to też w drugą stronę - pozbycie się wszelkich podwieszek i zawartości luków bombowych odciąża samoloty, co prowadzi do wzrostu prędkości.
Trochę bomberami latałem i nie zauważyłem aby otwarcie luku bombowego wplÿwało na osiągi samolotu.
za to asymetryczne podwieszki - jak najbardziej :)
Otwórz luk bombowy w czasie lotu i zobaczysz że prędkość zacznie spadać, sama manewrowność też się trochę zmienia.
Jeśli możesz, nagraj proszę ten efekt i zarzuć linka.
Huh? Co tu się stało?
Jak co? Niewidzialna rynka rynku… Ceny ustalane odgórnie XD
Przenieśli się na Węgry, ale mentalnie nadal gospodarka centralnie planowana… XD