Denerwująca gra V3

Na weekend był błąd gdzie w pewnych przypadkach w ogóle nie naliczało punktów za fraga. Naprawili to, ale nadal losowo nie przyznaje punktów za trafienia.
Co ciekawe wczoraj wziąłem włoskiego Thunderbolta z 3.7 do bitwy w zakresie 4.3-5.3 i to na nim punktowało tylko zabicie, po 450 pkt. Na samolotach z 4.7 i 5.3 już punktowało trafienia.

Jak widać bugi żyją swoim życiem. I tak ostatnimi czasy widzę to np po bombach i piciskach he.
Co do bomb to latam czasem CAS na takim 7.0 i po “naprawach” bomba trafiając w cel robi mniejsze uszkodzenia niż ta zrzucona 3m od niego- dziwne ale to logika Ślimaka
Podobnie jest np. z HE kiedy to plomba 155mm z G6 trafiając POD M26 z dodatkowym pancerzem (chyba E3) gwarantuje oneshota. Zaś trafienie tym samym pociskiem metr od otwartej plotki nie robi nic (co zabawne bo 15 kg TNT widać nie robi wrażenia na załodze BTR z 23mm)

Wszyscy kochają @Stona_WT

2 Likes

u mnie zwykle trafienie jest pojedyncze, aam
czesciej sparrow niz sidewinder
600 pkt za gracza, 777 za zrzut rakiet w modul jak wszystkie trafia
jakis bonus ze 1k+ wchodzi za base destrojed jak modul sie zaczerni
ciekawe czy do konca eventu wybadam topowego harriera…

W większości przypadków też dostaję po 600 pkt za fraga, ale gram na 4 erze.
Wczoraj thunderboltem jednak 4 x 450 pkt za 4 zniszczone samoloty. No i to nie były jednostrzałowe fragi.
Później wziąłem do bitwy Re2005 i G.55 serie 1 i na nich już dostawałem po 600 pkt.

Przejrzałem powtórkę i okazuje się, że jednak większość fragów to były oneshoty xD. I na Re2005 też dostawałem po 450 punktów za fraga, nawet gdy samolot został wcześniej poważnie uszkodzony. W jednym przypadku gdy uszkodziłem poważnie samolot, wpadło najpierw 360 pkt, a po tym jak gość walnął w glebę, dodało mi tylko 90 pkt. czyli w sumie 450 punktów.
Thunderboltem grałem na uptierze, więc nie rozumiem skąd mniejsza liczba punktów. Wydaje mi się, że niedawno było 600 pkt za fraga na tłokowcach, a nie 450.
Jak zmontuję nagranie to wstawię. Biorę się za wcześniejsze powtórki, może tam wpadało po 600 pkt za fraga?

Czemu w dzisiejszym rozstawieniu SIM, na wyższym nie ma np. Japońskiego Typ16 z drzewka, jednocześnie premkowy oczywiście jest ? :D

obraz
jak nie ma jak jest?

Fakt, nie zaznaczyłem że chodzi o tego 9.3, to wersja (P). Jego odpowiednik czyli FPS jest (premka), drzewkowego nie ma, jest dopiero wersja z wyższym BRem.

I tutaj się mylisz, prototyp to nie to samo co pierwsza seria produkcyjna. Prototyp nie ma dodatkowego opancerzenia, a pierwsza seria produkcyjna od późniejszego Typa 16 różni się tylko gorszą strzałką.

Domniemam że prototyp pojawia się w innej liście.

Nie twierdze że to ta sama maszyna. Chociaż w grze nie ma absolutnie to znaczenia. W grze definiuje to BR, i były dostępne maszyny z mniejszym i większym BRem. I to mnie zastanawia, dlaczego ta jedna maszyna nie pasowała. Nie ma nic takiego w tym pojeździe, co by go wyróżniało jakoś pozytywnie (bo jakby było to by przecież i tak dostał wyższy BR).
Ale jestem tu od lat, nic mnie nie dziwi już w świecie ślimaka.

Tak, tylko zauważ, że dla pancernych bitew symulacyjnych masz określone listy maszyn, BR nie ma tutaj żadnego znaczenia (prócz punktów w samej rozgrywce).
Wychodzi na to, że prototyp Typu 16 nie pasuje do danej listy i tyle :p pewnie pojawia się w innej.

Według listy z WTLineup Typ 16 proto będzie w jutrzejszej liście.

obraz

No ale te listy są na jakiejś podstawie. Zapewne na podstawie fantazji “developerów”, no ale cóż.
Nie pasuje bo bardziej pasuje ten za którego gracz powinien zapłacić. Nie pasuje po prostu biznesowo. Nie pierwszy z resztą raz w świecie ślimaczym :)

1 Like

Chyba nie bardzo rozumiem. Masz obie drzewkowe wersje objęte dwiema listami (oddzielnie). Premkowa wersja nie jest ekskluzywna dla żadnej listy, na jakiej podstawie uważasz, że…

W dodatku wersja premkowa ma gorsze uzbrojenie w stosunku do drzewkowego odpowiednika w liście w której się znajduje, więc plasuje się niżej niż wersja drzewkowa…

No właśnie na tej że na jednej jest drzewkowa, na drugiej nie. Premkowa jest na obu

Nooo, chyba że jest premką, pieniądze, doświadczenie te sprawy :)
Nie chce mi się wchodzić w zbędną dyskusje, bo po latach masochizmu czyli grania w WT, człowiek ma już swoje wyrobione zdanie. Nie musisz go podzielać :)

1 Like

Pokaż mi proszę, na podstawie tych dwóch screenshotów, który Typ 16 jest premkowy i się powtarza na obu listach.

Twoje wyrobione zdanie akurat nie ma żadnego odniesienia, ani sensu, bo wersja premium znajduje się tylko na jednej liście. Wrzucam obrazek z zaznaczoną na żółto wersją premium na liście

I w prostszej formie
image (1)

1 Like

Ja wiem, że nie ma dla Was sensu towarzysze :D
Nic nowego nie odkryliśmy tą dyskusją.

Ok, my bad. Nie powtarza się - chociaż i tak nie ufam póki nie zobacze IC. Więc prawdopodobnie dzisiaj się okaże.
Nie mniej, mój błąd tylko obnaża to co pisałem, czyli bezsens tych losowań jeśli BR potraktować poważnie.

Inne pytanie - co się wydarzyło że tylu chińskich graczy teraz na serwerach EU ?

czy takie farmienie punktów kiedyś się skończy?
Zapewne napalm w akcji:

biorac pod uwage czas i efektywnosc farmienia na sim raczej watpie…
chyba ze znerfia wszystko do stanu nieoplacalnosci
farmerow tez mozna farmic, wczoraj typa co 25 zestrzelen zaliczyl widzialem… alez byl kwik

Farmić farmerów, na tych BR-ach tak to wygląda
Zabijasz i sam giniesz, albo nawet nie zdążysz zabić