Gdy MM wlosuje Cię do grupy przegrywów, to takie “okoliczności śmierci” są na porządku dziennym. Rykoszety, trafienia tam, gdzie nie celujesz, znikające pociski z jednej strony, a z drugiej trafienia w lufę powodujące pożar silnika za wieżą, ujemne rykoszety zasysane do wnętrza, a nawet unoszące się pociski z odwrotnym wektorem opadu. Ale nie ma się co denerwować, bo to łatwo poznać już przed walką, czy jesteśmy w grupie nieogarów. Otóż jeżeli losuje drużyny z dużej grupy chętnych i widzimy, jak ubywa czekających o kilkunastu i po chwili wrzuca nas, to znaczy, że już mamy utworzoną grupę gierojów. A my… cóż, jesteśmy w tej drugiej ;)
Edit: brawa dla moderatora - najlepiej usunąć wpis interlokutora, bo to takie skuteczne i zarazem tradycyjne.
Jak jakiś czas temu, grając ISU 122 S przywaliłem we front ruskiego T28 i pocisk rozpadł się zaczerniając jakieś nieistotne pierdoły na jego bocznych wieżach to już wiedziałem że tej bitwy nie wygramy. I nie wygraliśmy… XD
Tak, niezniszczalność jednostrzałowych celów jest wyraźnym znakiem przyszłej przegranej. Odwrócenie losów takich bitew jest bardzo trudne do uzyskania i w zasadzie możliwe tylko na niskich erach. A to dlatego, bo MM nie ma wpływu (lub ma ograniczony) na tzw. spóźnialskich, a ci mogą być bardzo doświadczonymi graczami.
Nie wiem czy to dobry dział ale co tam, jest jakiś błąd w specjalnej ofercie jaką co jakiś czas się otrzymuje od ślimaka. Wyjście z gry przed zakończeniem czasu i wejście później jak już ten czas minie powoduje, że dostajemy ponownie tą samą ofertę na 3 godziny jak wcześniej i tak w koło Macieju.
Nie mam kursora, kiedyś go wyłączyłem i nie wiem gdzie jest ta opcja.
Mogę jedynie wejść na mapę M w pełnym ekranie i tam sobie oddalić i przybliżyć, ale minimapka pozostaje i tak tylko fragmentem całej mapy.
Niektóre mapy są wyświetlane w całości w minimapce, głównie te starsze mapy.
Jak zaliczane są wyniki bitew do wyzwań przepustki:
zagrałem dwie bitwy morskie japońskim niszczycielem Hatsuzuki III era 4.7 i nie zaliczyło mi ani jednego punktu do wyzwania 0/10000
Taka sama sytuacja z bombami do wyzwania 3 graczy za pomocą bomby nie mniejszej niż 999kg, zrzucam 4x1000 z Do217E-2, zabijam 2 i nic nie zaliczone…
No tak ale wtedy bardzo zawęża wybór samolotu do tej misji i wątpię żeby komuś się chciało latać bombowcami typu Pe-8 lub Ił-28 gdzie taka foka w wersji F-8 mając jednotonową pigułę lepiej się do tego nadaje.