Nie wiem, gdzie swój wątek wrzucić, więc wrzucę do tego tematu, w miarę pasuje.
Bardzo proszę graczy o jakąś niewielką garść porad, co robię nie tak.
Zacząłem sobie z miesiac temu grać w WT. A tak mnie naszło, żeby w coś popykać wieczorami.
Pytanie jest takie - czy drzewko czołgowe USA nadaje się do Zręcznościówek? Ale tak dla casual gracza, nie dla weterana, co gra w tą grę od 10 lat, zna kazdego weakspota kazdego czołgu i ma nieco zaburzony obraz rzeczywistości.
Obecnie jestem na BR 6.7. Od kiedy zacząłęm grać mam wrażenie, że czołgi USA to kartonowe gówna bez pancerza (nie licząc jedynie Jumbo ale za to Jumbo ma gówniane działo). Kombinuję, czytam poradniki, flankuję. I co z tego? A g…o bo w arcade flankowanie członka daje z uwagi na to, ze w tyrakcie tego manewru przez 1/10 sekundy 1cm mojego czołgu był w polu widzenia kogoś z wrażej drużyny więc jestem zaznaczony na minimapie i próby flankowania kończą się wyjechaniem na czekającego już przeciwnika.
Zdaję sobie sprawę z zalet - dobra depresja działa, dośc szybki reload, dość dobra mobilnośc. Tylko co z tego jak większość spotykanych przeze mnie wrogów po prostu wali w obrys wieży i czołg uroczo wybucha. A przez tą mechanikę bycia widocznym strzelanie z ukrycia jest niemożliwe.
Dodatkowo - mam wrażenie, że 6.7 to jakiś BR przeklęty graniem na 7.7. Na okrągło IS-3, BWP i inne sprzęty z kosmosu. IS-3 to po prostu jedzie. Jedzie i 1 shotuje każdą amerykańską konserwę, którą posiadam. Z drugiej strony, jeśli jestem najwyzszym BR to i tak nizsze o 1, szczególnie made in Russia zazwyczaj konczą mój żywot jednym strzałem. Juz nie wspominam o tym, ze zazwyczaj mecze polegają na tym, ze jest z 6-8 ludzi z kilkunastoma tysiącami gier za pasem, wszystko w erze max 4, którzy znają każdy kamień na mapie i kończą mając 10+ fragów. Reszta robi za tło.
Czy ch…o wybrałem i powinieniem grać czołgami rosyjskimi lub niemieckimi? W sumie tak z 80% graczy na tym BR gra właśnie tymi.
Tylko bardzo proszę o odpowiedzi dostosowane do mojego stażu w grze, ja wiem, że skill isuue, git gut, i inne takie. Zdaję sobie z tego sprawę. Mam tylko wrazenie, że drzewko czołgów USA błyszczy chyba w innych trybach, nie w Arcade, przez takie a nie inne mechaniki tego trybu.