Denerwująca gra V3

Czyli w SB nie znika?

Najwyraźniej nie znika. Ja już chyba ponad miesiąc nie grałem symulacji.

Ufff… Forumowicze nadal żyją! A już się bałem, że zagrali się na amen ;)

2 Likes

To dopiero nastąpi. Urlop zacząłem xD

1 Like

Zauważyłem, że po dzisiejszych łatkach coś się zmieniło w ustawieniach graficznych i obiekty znajdujące się na krawędziach ekranu są rozmyte. Wyostrzony obraz jest tylko w centrum.

Na pierwszym screenie z lewej strony jest rozmyte drzewo, na drugim screenie to samo drzewo już wyostrzone gdy znajduje się w centrum.
Dodatkowo strzałkami oznaczyłem rozmyte tekstury na lewej i prawej krawędzi ekranu
shot 2026.07.14 12.40.25|1000x562

Problem występuje po zagraniu testów Piechoty. Po restarcie gry i wyczyszczeniu ‘cache’ problem zniknął.

Wyskakuje za każdym razem gdy aktywuje się CCRP, lub wyznacza punkt.
Działa to tak jak na filmie.

2 Likes

Własnie mnie wywaliło z bitwy po dosłownie kilku sekundach. Ot tak. I blokada załóg na prawie 10 minut.

mam podobne problemy po zagraniu piechoty, u mnie rozdzielczość jest niższa niż powinna być i restart gry pomaga

1 Like

Anticheat chyba znów świruje…

Są już bug reporty Community Bug Reporting System, niestety jeszcze nikt ich chyba nie widział.

1 Like

Dzięki wielkie za wasze screenshoty i link do błędu, przekazałem info dalej.

1 Like

Dzięki za podesłanie filmiku :) Jeszcze tylko dla ścisłości, działa to tak tylko w SB, czy aktywowanie CCRP lub punktu da taki sam efekt w realistykach?

Tego nie wiem, tylko symki gram. Po prostu chodzi mi tylko o opcję by dało się tego typu podpowiedzi wyłączyć. Czasami też gdy już sie włączy, to nawet po wyjściu z trybu ccrp/wyboru konkretnego uzbrojenia, czy nawet już po zrzucie calego ladunku ta podpowiedź się wyświetla nonstop. Raczej bug, bo skoro można to wywolać trybem ccrp, to dlaczego wyswietlają się też podpowiedzi dotyczace flar/dipoli? Nomen omen, nawet źle te podpowiedź wyświetla, bo flary/dipole mam ustawione pod przycisk na joyu, a tu wyświetla " - "

1 Like

Ja wiem że nie wolno nic zarzucać twórcom, ale właśnie nabrałem takiej werwy że aż chce mi się wyć i zająć ulubionym sportem Vlada Palownika .

Powiedz mi jakim cudem twórcy gry zaimplementowali bugi nie czytania klawiszy z klawiatury? Musiałem restartować grę bo nie widziała klawiszy funkcyjnych jak shift itp … xD dopiero po drugim resecie gra ogarnęła że mam shift… XD

Znowu problem ze skaczącym celownikiem.
Albo po najechaniu na przeszkodę, albo w kontakcie z innym czołgiem.

To on kiedykolwiek był naprawiony!? Z zasady unikam sytuacji generujących występowanie tego błędu, więc może przegapiłem okres po “naprawie” (a raczej: no-prawie ;)

1 Like