Może były załadowane te słynne “ghost shells”? 😁
Slimak wlazl do tigera przez rure wydechową i podpalił ammo… poza powtorkami gdzie picisk rykoszetuje 7razy potem jakby nic przebija pancerz pod absurdalnym kątem to juz nic mnie nie zdziwi…
EDIT:
Fajne te bugi…
Gąsiennica naprawiona, czołg jedzie jak po fentatylu… Może wecej takich poproszę… żeby za łatwo się nie grało
Powie mi ktoś jak włączyć radar na okręcie?
Nie znalazłem tego w ustawieniach, a jak próbuję włączyć tak jak w samolocie to nic się nie dzieje.
Pod Y w menu szukałeś?
Dzięki, jest ok. Zapomniałem o tym.
No dobrze. Wzbijam sie powoli na szczyty masochizmu i zakupilem wlasnue Tornado ASSTA 1. Lotnicze gram glownie na symkach i tu jest pytanie. Jak to sie sprawdza w grze, jak tym latac. O ile np. JAGUAR Gr1A to mega fajna maszyna - tyle ze ma mocne 10.7 - tornado zas ma 11.7 (Gdzie 12.3 mig-29 latalem troche i smierdzialo tak hornetami, ze co druga bitwa to byl start - amram w dupe 500m od konca pasa, zmiana lotniska i od nowa to samo).
Ktos poleci jakies porady jak tym latac?
Gram sobie merkavami bo jakieś zadanko w pb jest które robię z nudy i zaskakuje mnie jak papierowe są to czołgi, dosłownie 90% zgonów to jest oneshot, cokolwiek dotnie wieży wchodzi w masło jakby w jakiegoś lekkiego smietnika strzelali, podczas gdy jedyna “niefaworyzowana” nacja zjada pociski jak głupia, od boku, od przodu, to tylko kierowca umiera i Ci oddaje, wszystko w tych fantastycnzych czołgach jest tak epickie że ja się w ogóle dziwię że oni po 2-3 strzale umierają, tak nie powinno być.
Wariant pierwszy - lataj szturmowo/bombowo.
- Ogarnij sobie sterowanie i sposób działania CCIP/CCRP. O ile jeszcze tego nie zrobiłeś. Komputer pokładowy to mocna strona tej maszyny.
- Wybieraj rotację kiedy będziesz na szczycie BR, granie nim przeciwko 12+ to masochizm.
- Wyłącz radar.
- Wybieraj sesje z francuzami i szwedami po swojej stronie. Viggeny widzą wszystko…
- Lataj nisko do 100m, lub wysoko pomiędzy 8 a 9 tyś. metrów. Bedąc na wysokości przy pomocy CCRP umieścisz bomby w celu. Generalnie gracze po red, w MiGach23 mają tendencję do skanowania przestrzeni poniżej 1500m, jeśli nie będziesz latał oczywistymi dla nich szlakami na mapie, to jest spora szansa że będziesz mógł latać niezauważony.
- Wybieraj sesje z dużym zschmurzeniem, lataj w chmurach lub powyżej nich - CCRP jak powyżej, no i oczywiście też będziesz mniej widoczny. No chyba że Viggen…
- Latając wyżej, latasz dłużej. Przy ziemi, na pelnym dopalaczu Tornado ma zużycie na poziomie 700kg na minute. Bez dodatkowych zbiorników na tej maszynie masz tylko około 5000kg paliwa.
- Masz rewers i zmienną geometrię skrzydeł - przydaje się przy lądowaniu.
- Latając nisko nie wchodz na mapy typu Synaj czy Tunezja. To że bazy są lepiej widoczne na tle jasnego terenu jest złudne. To Ty będziesz lepiej widoczny dla przeciwnika. I tak masz CCIP i komputer i selektor celu i świetny HUD i generalnie nie potrzebujesz wzrokowo niczego szukać na ziemi. Klikasz na mapie i masz na to HUDzie.
- Nie strzelaj rakiet do A-10, Su24 czy F-111, a przede wszystkim nie włączaj radaru w sektorach gdzie operują szturmówki kiedy lecisz na bombienie baz czy okrętów czy lotnisk.
- Nie kręć z niczym, a szczególnie wtedy gdy masz podczepione bomby
- Rób 500-600 pkt w ciągu 15 minut i wracaj na lotnisko. Lądowanie się bardziej opłaca niż kilka wylotów kamikadze
Symki to juz nie kompletna nowosc dla mnie. Jednak na 12.3 to juz ewidentnie paranoja co się dzieje… start z litniska, radar rakieta i powrot. Jesli w ogole wystartujesz bo np. Niemcy zgrupowani z Ruskimi czesto dostaja w przyslowiowy zad od spamu Hornetów i innych murika latadeł.
Ccrp Ccip juz uzywam na jaguarach, harrierach i F4.
U niemca na su-22 to jest bieda bo hud srednio czytelny. O 23BN przez litosc nie wspomne. A10 i inne leczy sie dzialkiem - bo to jedyna opcja na to dziadostwo. Tyle że to latadlo zwane tornadem to troche bieda biorac pid uwage konfrontacje z 12.7 zas jak F14 zlapie cie na lock to szanse na unikniecie rakuety sa znikome.