powinien być w piątek, ale pewnie jeszcze nie wiedzą jaki pojazd przekopiować
dzieki za przypomnienie, jakis punktow grosze mi brakowaly i trza dogrindowac na szybko do szwabskiego ilka
magic 2 zostały znerfione? lecą na flary nawet przy pełnym afterburnerze -.-
Bawię trochę kalkulatorem rakiet na statshark.net i po wzięciu pod lupę R73/R73E wychodzi mi że w każdym scenariuszu jest lepsza pod względem balistycznym niż chińska PL-8B, wydawało mi się że na dalsze strzały niewymagające dużej manewrowości lepiej wybierać wariant chiński, a według tego kalkulatora nawet w takich scenariuszach lepiej postawić (jeśli mamy wybór) na R73/R73E, ten kalkulator jest jako tako wiarygodny?
To że R73/R73E dzięki wektorowemu ciągowi skręca znacznie lepiej od startu to wiem, ale że na dalsze strzały również będzie sobie lepiej radziła niż PL-8B z teoretycznie większą maksymalną prędkością jest już dla mnie zaskoczeniem, na plus dla PL’ki mocniejsza głowica bojowa, ale co po niej jeśli rakieta chybi przy bardziej wymagającym strzale… Ciekawe jak się prezentuje porównanie IRCCM w tych kijkach zagłady.
miałem tak samo z japońskimi rakietami aam-3 i aim-9M niby najpierw odblokowujesz 9M a dopiero potem aam3 ale kalkulator pokazuje że 9m jest znacznie lepsze lol nie wiem czemu tak to jest zrobione z odblokowywaniem
Yep, dziwna sprawa, AAM-3 ma zdecydowanie lepszą opinię niż eMka.
Co do PL-8B oraz legendarnej już R-73/R-73E, z moich obserwacji wynika że chińczyk jest lepszy do ataku na większe dystanse, zwłaszcza top-down na 5-7km potrafi na luzie dolecieć i pacnąć gościa, R-73 nastomiast wyraźnie lepiej się sprawdzi w typowej walce na bardzo bliskie odległości, zwłaszcza przy strzałach pod bardzo dużym kątem do przeciwnika, wektorowany ciąg silnika potrafi zdziałać cuda, ale tak do ~4km R-73 również powinna dać radę zlikwidować kogoś przy cichym ataku z góry.
Chyba coś z tym kalkulatorem jest nie tak skoro nie widać w nim większej szybkości PL-8B którą gołym okiem widać podczas walki.
PS: IRCCM zdaje się działać lepiej na R-73, PL-8B łatwiej jest zgubić przeciwnikowi salwą flar, ale tutaj nie mam do końca pewności, ot, częściej gubili mi PeLkę aniżeli ruską eRkę.
idk ale słyszałem że ogl ta strona jest całkiem szemrana więc staram się nie używać jeśli nie muszę (jest cały film na yt o jej twórcach i tp ale nie wiem na ile prawdziwy więc polecam samemu sprawdzić)