Przez te pieprzone chmury, część samolotów jest bezużyteczna na symulacji jako bombowce. F-4E, F-4J, F-105D, F-111 zostały pozbawione markera celu w CCRP, a gdy mamy bazy czy lotniska zasłonięte chmurami, nie ma możliwości zbombardowania takich celów.
W ruskim drzewku nie ma takiego problemu!
paskudnie sie gra jak sa na mapie od poziomu gruntu do 2km
pal diabli bombardowanie, ustrzelic cos ciezko bo cel zalicza glebe jak mu nagle spod chmur grunt wyskoczy
albo samemu przychaczysz na zakrecie :/
Zauważyłem, że niektórzy lgną do artylerii jak dzieci do księdza albo jeszcze gorzej. Zrozumiałbym, gdybym spuścił się im na łeb, ale nie. Ostatnio co kilka bitew mam teamkilla od artylerii.
Jeżeli głąby walą do każdego na spawnie lub robią zasłonę dymną na moście, żeby sojusznicy pospadali lub taranują SPAA mierzące do samolotów lub strzelają do sojusznika bez powodu w trakcie bitwy, widocznie, widocznie taki jest fetysz w tej grze.
I nie, nie przepraszam za teamakilla.
Wróciłem do gry po kilku tygodniach przerwy. I od razu dostaje mindfucka. PTSD odżył i mam flashbacki z wietnamu, ale po kolei:
- Nowy update i jego słabe i mocne strony:
Na plus:
- poprawa oprawy graficznej (u mnie zauważalna zmiana barw i kontrastu)
- nowy content
- próba zbalansowania map (o tym za chwilę)
Na minus:
- pogłębienie dysfunkcji balansu w grze poprzez dodanie złego zaszeregowania br nowego contentu.
- optymalizacja leży i gnije już
Mapy… Ach te mapy. Jak się Gajin za coś weźmie to może być tylko gorzej. Ja wiem, że nie dogodzi się wszystkim, ale obecne mapy to kpina. To jawny rzut w twarz dla nazwy bitwy realistyczne. Równie dobrze mogę oczekiwać dodania mapy De_dust 2 z Cs. Ale z oczywistym usunięciem miejsc pozwalających na strzał z odległości większej niż 50m. Czy planowana jest zmiana nazwy gry na Counter Thunder?
@EuroDoragon2 Możesz w jakiś sensowny sposób wytłumaczyć fakt, że grając 10 bitew losowało mi cały czas te same mapy a dokładnie te dwie?
Kiedy zbanowałem śnieżna dolinę musiałem grać Iberyjski zamek i tak w kółko.
Jest tyle map do wyboru ale gra postanowiła losować jedna i tą sama mapę. Mam nadzieje, że znacie już ten błąd i jak najszybciej go naprawicie? Bo to już nawet śmieszne nie jest a wręcz zniechęca do grania w tę produkcję.
Ja osobiście używałem rezerwy do robienia C&F, więc nie dostawałem crew locka wychodząc z bitwy, ale mój rekord to około 20 gier pod rząd na tej samej mapie.
Clash royal
Też wróciłem po kilku tygodniach. A, wymaxuję sobie Ratela.
Pierwsze parę bitew jako tako. Potem - co bitwa zgon lub dwa od samolotu; masa cwaniaków z lepszych klanów wycinających wszystko latawcem.
Czas na kolejną przerwę, może dłuższą. Już na drugi dzień mnie wkurw łapie od tego crapu.
Bardzo Cię przepraszam, ale nie umiałem się powstrzymać ;)
Ach br jedyne które były dobrze zrobione czyli ww2 od 1.0 do 6.7, zostały zepsute i to o dziwo tylko u Niemców ciekawe, a Rosja aaaaaaa no tak is-2 też dostały uptier, ale dostały mocniejszy pancerz dolnej płyty i już Pantera nie przebija, a na jakiej podstawie już tłumaczę, kiedyś ktoś w gaijn poszedł do kremlowskiej toalety i w niej znalazł karteczek, ę a na niej napis zrobiony z g, opowiadający o tym jak wspaniały był ZSRR i dlaczego is-2 musi mieć tak a nie inaczej, a serio to po prostu kiedyś niby jakaś fabryka, spróbowała dać grubszy pancerz, i na 50/50 był to jej błąd w odlwaniu i gaijn uznał to za wiarygodne i po prostu to dodał, bo tak, dobrze możemy dodać panterę z turbiną gt-101-103, gdzie pogłoski krążą że też były testowana i dużo raportów o tym mówi, ale no tak nie można bo to tylko pogłoski xd, i gaijn by chyba nie wytrzymał pantery z 1200km silnikiem, ja nie mówię tu o żywotności tej turbiny bo ona była żałośnie mała oczywiście, ale sam fakt działała więcej można do wt dodać, bo jakby ktoś użył argumentu że nie, to ja mogę się zapytać dlaczego is-2 nie obniża lufy podczas prześladowania, dlaczego t34 powyżej 25km nie wpada w drgania i nie można nim kierować itp itp każdy wie do czego zmierzam albo o tym nowym s2 coś ta premka na 10.0 w Rosji, pojazd co przeszedł jedne albo dwa testy i jest w grze i nic o nim nie wiadomo xd, to tak samo jak z tą Pantera tg-101 coś tam jest ale nie wiadomo xd.
Sorki to jest gt-101-103
E, to nie Ty. Ale coraz rzadziej do WT wracam i coraz szybciej mnie od gry odrzuca.
Ty niegrzeczny… A ja się opon w tym gównie dorobić nie mogę…
ry przynajmniej sniezna doline dostawales mi sie ash river w okrojonej wersji trafil
ale co wam te latawce tak przeszkadzaja? tez mi sie czasem zdarza ze od bombki zgine ale jakos nie narzekam tylko wsiadam w latadło lub pelote i sie odgryzam
Ja osobiście uwielbiam CAS, i latać nim i go niszczyć. Ale ale…
Jak dla mnie wszystkie SPAAG nie powinny mieć amunicji ppanc, o penetracji większej niż 42 mm.
I w taśmie max co 4/5 pocisk AP.
Bo jak widze kolesi w kugelblitzu polujących na czołgi, albo M53/59 w tej samej roli podczas gdy na niebie wrogie samoloty robią sobie gangbang zaczynam w duchu składać modlitwe do Gajina. Modlitwe od której wszyscy devsi, aż po sprzątaczkę dostaną czkawki…
Naprawdę niech ktoś to w końcu ogarnie, bo teamy w których AA działa jako AA a nie osłona spawnu/ przyczajony frag, ukryty onekill …
Sam czasem na początku wychodzę SPAA szczególnie na topkach bo wiem że nikt inny tego nie zrobi, a KA50 spamują od samego startu.
dosc tego ze wroblowi hvapty znerfili i podbili cene
z tychtam wielkokalibrowych pelot to na tanki faktycznie latwiej polowac
wyzej to striele mecze czasem vulcana
Głupoty gadasz i tyle co żeś książek nie czytał jak ZUS-57 rozwala sam batalion abramsów, jakbym mógł to bym cofnął się w czasie i Panu AH kazałabym tylko robić pelotki, wojna skoczyła by się w rok, a tak serio to masz rację to jest po prostu absurd co robią AA, można by było jeszcze zrobić tak że AA za zabicie samolotu dostają 100% expa więcej niż to co teraz, a za zniszczenie czołgu o 90% mniej niż teraz, ale jak gaijn sam zachęca ludzi do zabijania czołgów AA, dając zadania czy nagrody to nie ma co się dziwić że tak to wygląda, że lata w powietrzu 5-6 samolotów a pelotki se mapę zwiedzają, to samo z pojazdami ja bym zablokował dobieranie na podstawie er jedna w dół i jedna w górze i tyle takie pojazdy możesz mieć razem w decku, i usunął bym tą głupią nagrodę za zabicie rezerwą top br.
to akurat jedna z najlepszych nagrod
zeby polowanie aa na samoloty bylo jakkolwiek oplacalne musialyby dostawac bazowo tyle samo co samolot za zestrzelenie innego latawca sorry ale zarobki na pelotkach sa…