Denerwująca gra V3

E, to nie Ty. Ale coraz rzadziej do WT wracam i coraz szybciej mnie od gry odrzuca.

1 Like

To byłem ja :D

Spoiler

Ty niegrzeczny… A ja się opon w tym gównie dorobić nie mogę…

ry przynajmniej sniezna doline dostawales mi sie ash river w okrojonej wersji trafil

ale co wam te latawce tak przeszkadzaja? tez mi sie czasem zdarza ze od bombki zgine ale jakos nie narzekam tylko wsiadam w latadło lub pelote i sie odgryzam

1 Like

Ja osobiście uwielbiam CAS, i latać nim i go niszczyć. Ale ale…
Jak dla mnie wszystkie SPAAG nie powinny mieć amunicji ppanc, o penetracji większej niż 42 mm.
I w taśmie max co 4/5 pocisk AP.
Bo jak widze kolesi w kugelblitzu polujących na czołgi, albo M53/59 w tej samej roli podczas gdy na niebie wrogie samoloty robią sobie gangbang zaczynam w duchu składać modlitwe do Gajina. Modlitwe od której wszyscy devsi, aż po sprzątaczkę dostaną czkawki…
Naprawdę niech ktoś to w końcu ogarnie, bo teamy w których AA działa jako AA a nie osłona spawnu/ przyczajony frag, ukryty onekill …

Sam czasem na początku wychodzę SPAA szczególnie na topkach bo wiem że nikt inny tego nie zrobi, a KA50 spamują od samego startu.

1 Like

dosc tego ze wroblowi hvapty znerfili i podbili cene
z tychtam wielkokalibrowych pelot to na tanki faktycznie latwiej polowac
wyzej to striele mecze czasem vulcana

Głupoty gadasz i tyle co żeś książek nie czytał jak ZUS-57 rozwala sam batalion abramsów, jakbym mógł to bym cofnął się w czasie i Panu AH kazałabym tylko robić pelotki, wojna skoczyła by się w rok, a tak serio to masz rację to jest po prostu absurd co robią AA, można by było jeszcze zrobić tak że AA za zabicie samolotu dostają 100% expa więcej niż to co teraz, a za zniszczenie czołgu o 90% mniej niż teraz, ale jak gaijn sam zachęca ludzi do zabijania czołgów AA, dając zadania czy nagrody to nie ma co się dziwić że tak to wygląda, że lata w powietrzu 5-6 samolotów a pelotki se mapę zwiedzają, to samo z pojazdami ja bym zablokował dobieranie na podstawie er jedna w dół i jedna w górze i tyle takie pojazdy możesz mieć razem w decku, i usunął bym tą głupią nagrodę za zabicie rezerwą top br.

to akurat jedna z najlepszych nagrod

zeby polowanie aa na samoloty bylo jakkolwiek oplacalne musialyby dostawac bazowo tyle samo co samolot za zestrzelenie innego latawca sorry ale zarobki na pelotkach sa…

…żałosne. Za to koszty napraw są wyraźnie elitarnie drogie…

Koszty napraw drogie? Czym Ty grasz?

image

2 Likes

Te ciężarówki pifpaf to są tak użyteczne, że jak ktoś chce polować na samoloty to bierze samolot.
Oni to wprowadzili na zasadzie, żeby na ziemi była odpowiedź na fruwadła, że taka różnorodność gameplayowa. W praktyce jest jak jest.
Jest kilka perełek (jak na ogólną skuteczność tych wynalazków) ale są też takie, które prowadząc zastanawiasz się nad sensem swojej egzystencji, nie mogąc pozbyć się wrażenia że tylko marnujesz swój czas.
W grze jest dużo użytecznych szybkich papierowych pojazdów. No nie jest to obecnie era Jagdtigerów, czy innych Mausów, więc wartość bojowa na ziemi ciężarówek pifpaf jest też większa.

2 Likes

Ja gram SPAA dla samej satysfakcji z uprzykrzania życia latającym piździkom, które wcześniej pędziły na pałę, żeby zająć bazę i zrespić samolot. Często też wisi bezkarny helikopter, którym nikt się nie interesuje, a wybija pół drużyny. Dla mnie najbardziej irytującą przypadłością naziemek jest absurdalnie długi czas naprawy. Biorąc pod uwagę prędkość bitwy i yolo graczy, stanie te 40 sek+ jest denerwujące. Jeden piździk strzeli ci w działo, drugi piździk strzeli w gąsienice, a bitwa się kończy zanim się naprawisz.

2 Likes

ja tam pamietam jak ruskimi ciezarowkami pifpaf sie polowalo na pantery i tygrysy a drzwi potrafily odbic pocisk z 88
spora czesc tych aa z wiekszym kalibrem lepiej sie nadaje do polowan na czolgi

spaa lubie grac zeby farmic latawce , szkoda ze zysku to nie przynosi

zwlaszcza na wyzszych br

Powiem tylko tyle, Gajin psuje tą rozgrywkę jak tylko umie, ale to co robią gracze, mam wrażenie, że przechodzi ludzkie pojęcie.
Nerfienie APDS co update jest normą w tej grze- bo tw orcy znaleśli nowe wzory napisane na starej “Trybunie ludowej” w sławojce w Zapizdzielowicach Dolnych i wdrażają to do gry.
Podgląd uszkodzeń pojazdu całkowicie nie jest zbieżny z grą. Taki IS3 jest w stanie przyjąc czysty strzał w bok z 70m od Conquerora i pojechać dalej - bo Rozpędzona masa metalu znika magicznie. Za to jak grasz czymś lekkim to artyleria zabije cie odłamkiem który przeleci przez skały/żelbetonowy strop. Ciekawa mechanika nie przeczę.

Za to gracze to jak jest każdy widzi. Spam jednostrzałowców jest wręcz żałosny. Są nawet gorsi od botów. I tak mając rozegrane 3 min bitwy mamy już last man standing- gdzie statystyki graczy w twoim teamie to: 1.0.0.0.0 i ikonka że wyszedł. Rb to dziś plac zabaw dla niedorajdów z AB którzy po zapłaceniu ślimakowi za 1 premkę myślą że wygrają wszystko. podstawy myślenia czy choćby obsługa mini mapy to jest ponad ich wysiłek umysłowy…

1 Like

tak to sie mozesz bawic jak wydasz 78 slimakowych szekli na ryneczku lidla i przez przypadek rzuci cie jako top BR na 4.0
(nieee wcale szwabskiego kawulca nie kryptoreklamuje)

dostosowuja sie do slimaczych wymyslow. niekorzystne losowanie? rng dokazuje? nielubiana mapa? rozsmarowana druzyna/ duzo 1kill quitters/ spam lotnictwa /spawncampa/ steamroll?
wystarczy przeskoczyc do nowego meczu.
w gre grasz dla przyjemnosci, a najcenniejszym zasobem jest twoj czas i nerwy. szkoda tracic jedno i drugie na nieudane bitwy

1 Like

Eee, nie te czasy. Dużo tanków na 4,0 rozłupie kawulca od frontu, a i ludzie wiedzą, gdzie walić.

1 Like

Teraz owszem potanili koszty napraw, ale nie było to spowodowane przemyśleniami ślimoków, tylko buntem graczy. Lecz nadal na tych samych BRach pelotki są najdroższe w naprawie lub są co najwyżej drugimi. Poprzednio potrafiły być dwu- czy nawet trzykrotnie wyższe od pozostałych maszyn. Po prostu gadziny promują latawce wbrew oczekiwaniom wielu graczy.

ee, dalej jest swietna maszynka do relaksujacego trzepania fragow i frustrowania przeciwnika
tyle ze na m10 zdobyczne pezety szwedow i isu 152 trza uwazac
juz kv2 jest mniej grozne niz to ostatnie dranstwo

Ja tylko zapytam, z kim sie twórcy na łby pozamieniali że vidar ma 8.0 z termowizja i laserowym dalmierzem? Bo to nawet nie kpina. I wali mnie opinia że toi SPG bo to najniżej zaszeregowany wóz z takim połączeniem. Ile starych portówek trzeba zrzucić gajinowi na łeb by ten zaczął myśleć? Vidarek na minimum 9.7… Ale ślimoki zamulają się bagiennym zielem i cyk wstawimy na 8.0, nie połapią się…

URRRRRRWWWWAAA MAĆ - JAK DODACIE T14 ARMATA TO DOSTANIE 5.7? Gdzie owe zmiany na lepsze skoro chlastacie pojazdem sprzed ostatnich 5-7 lat ba BR gdzie mamy wozy typu T54, Leopard 1, Centurion MK10… Olbrzymi, włochaty Yetti was napadnie to poczujecie woń łoscypka hej…

2 Likes