Denerwująca gra V3

Swego czasu w AB, nie pamiętam czy grałem, ale wiem, że doszedłem do T-54 1947. Zrobienie modułów w PT-76B było dla mnie prawie niemożliwe. Czołg skończyłem dopiero na RB. Tak daleko na AB!!!111 Do dzisiaj zachodzę w głowę, jak to było możliwe.
Na plus obecnego AB na pewno jest to, że znaczniki na czołgach nie świecą się jak psu jajca z końca mapy. X-aktualizacji temu na widoczność znacznika ma znaczenie odległość i przysłaniające pojazd przeszkody. To z pewnością czyni grę trochę przyjemniejszą niż gdy zaczynałem.

Z tym AB nigdzie nie pojechałem. Ani trochę ani mniej lub bardziej w którąkolwiek stronę. Nigdzie nie piszę, że AB jest mniej popularny lub gorszy. Nie jest dla mnie. Jest zbyt szybki, zbyt chaotyczny. Ktoś w to gra i jest wielu graczy. Jeżeli lubisz między wierszami czytać coś czego nie ma, każdy ma jakieś hobby.

Napiszę więcej. Jako osoba nietowarzyska, w dupie mam społeczności i ich prawilijność. Do tego stopnia, że pisanie na forum sprawia mi ból a ja wstydzę się każdej swojej wypowiedzi.
Prawiliny jest tryb SB. W społeczności trybu SB pewnie są takie same kołki jak w każdej innej. Niestety jestem za cienki na SB, bo teamkilluję za każdym razem. Również nie mam tyle czasu. Tryb też był psuty przez lata.
Dla niektórych teraz prawdopodobnie przegnę pałę. W 2015r, w RB znaczniki były subtelnie ukryte w widoku celowniczego. Trzeba było przełączać się między widokami lub nauczyć rozpoznawać czołgi. W momencie, gdy w czołgowym RB wprowadzano znaczniki w obecnej formie, tryb ni pies ni wydra RB powinien zostać skasowany i powinny zostać dwa tryby zręcznościowy AB i semisymulacyjny SB. A ja gram na… RB.

No ok. Dla mnie właśnie na tym polega jego piękno, jak dynamicznie potrafi się sytuacja zmienić i że tyle się dzieje. W społeczności z którą od lat przesiaduję jest ogrom tego typu materiału

Na pewnym etapie ludzie nabierają takiej wprawy że szukanie jakiegoś zielonego krzyżyka, strzelanie po kółeczkach to jakaś abstrakcja. 90% rzeczy robisz tak jak na RB, automatycznie i bez ułamka sekundy zastanowienia. Swego czasu grałem ze znajomym na RB i biłem ludzi na 2 końcu mapy a podczas rozmowy wyszło że mogłem korzystać z jakiegoś dalmierza laserowego, do dzisiaj nie mogę się nauczyć korzystania z niego a nie wydaje mi się żebym miał jakoś słabo w statystyki w grze. Przekonałem się do RB podczas expienia największych badziewi którymi masakrycznie szło ulepszanie na AB, na RB dalo się małym wysiłkiem fajno zarobić xp i przekroczyłem swego czasu ponad 1000 wymaksowanych pojazdów w grze. W końcu się znudziło ale dla mnie AB zawsze będzie nadtrybem w którym dzieją się piękne akcje a RB takim w którym mogę sobie coś szybciej wyexpić mniejszym wysiłkiem

1 Like

Gram symulacje od “niedawna” i grając na EC 2-3 zauważyłem różne poziomy AI. Wczoraj na przykład grając na mapie Port Moresby chyba pół dnia, wieczorem coś się zmieniło i np. okręty transportowe strzelały jak okręty wojenne, duża siła ognia i niezwykle skuteczne. Kilka bitew wcześniej na tej samej mapie, mogłem spokojnie nad nimi latać i nie wyrządzały mi praktycznie żadnej krzywdy.
Później postanowiłem zbombardować okręty wpływające do mojego sektora. Razem ze znajomym z dywizjonu atakowaliśmy 2 okręty za pomocą bomb 500 lb, z samolotu DB-7. Obydwoje zrzuciliśmy bomby, każdy na inny okręt, ale te po otrzymaniu trafienia, postanowiły zatonąć po kilku minutach, a my nie otrzymaliśmy żadnych punktów.

Ciekawe, czy ktoś to naprawi? Błąd z dev-serwera, raport napisany i cisza.

Przed startem

Po starcie

A gdzie kurde zniknął Henryczek???

Też się nad tym zastanawiałem, gdzieś go wcięło. @henryk5pio odezwij się.

T tego co wiem, nie podoba mu się nowe forum :)

Takie pytanko z innej beczki, co się odjamiepawliło z Heshami ostatnio? Po wypakowaniu 4x105mm Hesh w Stormera po sporym lobie trafiły wszystkie w górna płytę po czym eksplozja nie zrobiła absolutnie nic. NIC A NIC. Trafienie w wyrzutnie Ppk piątym heheshem nic nie uczynilo wrazemu TDkowi, zaś apfsds w to samo miejsce spowodował uszkodzenie całej wyrzutni…

Co do jasnej q-y? Kolejne pipy się spłakały że ich BMP dostał z Hesha i wyparował? Bo jak tak dalej pójdzie to ta gra będzie syf kiła i mogiła dla dzieci - i sobie zdechnie przez patole jak Tibia.

1 Like

Tak z innej beczki, to jestem w sumie ciekaw, czy M7 Priest się pojawi w tej gierce?

Nie wiem, czy to błąd czy celowo usunięto bomby z Fw-190 D-13?? Nie mam ochoty tworzyć raportu, bo i tak nikt go nie przeczyta.

Zmiany w modyfikacjach

• FW 190D-9, FW 190D-12 - Modyfikacje SC 250/SC50 i SC 500/SC 50 zostały usunięte. Wszystkie punkty badań i złote orły wydane na te modyfikacje zostały zwrócone na wasze konta.

Może trzynastki też to dotyczy.

Na AB ta węgierska Csaba trochę słabo sobie radzi. Za słabe ammo…

A dzięki. No SL dostałem w zamian xD. A do wersji F-8 Złote Orły :/

I podświetlenie kokpitów znika po starcie z lotniska. Też raportu nikt nie czytał, bo po co?
https://community.gaijin.net/issues/p/warthunder/i/rZCLqwEopi2D

1 Like

Czy tylko dla mnie ten nowy ruch drzew na wietrze wygląda tak nie naturalnie, zupełnie tak jak by ktoś chwycił za pień i nimi trząsł. Ten ruch wygląda tak strasznie sztucznie.

2 Likes

Który serwer, oprócz EU, jest który?

sa south asia (tak bylo) moze south ameryka
us zmienicli chyba na NA north america

A poprzednio był jeszcze ruski serwer.

1 Like

SA, dokładnie to south-east Asia.
@adamL555 po co Ci ruski serwer, azjatycki bardziej przydatny xD

Gdzie ten moderator, który nie ma pojęcia że powtórki można przewijać

, z problemu z paliwem Community Bug Reporting System zrobił problem ze sterownikami graficznymi czy kij wie jakimi cudami?
Przepraszam, ale musiałem o tym wspomnieć, bo brak mi już cierpliwości do raportowania błędów.

ej wlasnie, RU zniknelo XD