Swego czasu w AB, nie pamiętam czy grałem, ale wiem, że doszedłem do T-54 1947. Zrobienie modułów w PT-76B było dla mnie prawie niemożliwe. Czołg skończyłem dopiero na RB. Tak daleko na AB!!!111 Do dzisiaj zachodzę w głowę, jak to było możliwe.
Na plus obecnego AB na pewno jest to, że znaczniki na czołgach nie świecą się jak psu jajca z końca mapy. X-aktualizacji temu na widoczność znacznika ma znaczenie odległość i przysłaniające pojazd przeszkody. To z pewnością czyni grę trochę przyjemniejszą niż gdy zaczynałem.
Z tym AB nigdzie nie pojechałem. Ani trochę ani mniej lub bardziej w którąkolwiek stronę. Nigdzie nie piszę, że AB jest mniej popularny lub gorszy. Nie jest dla mnie. Jest zbyt szybki, zbyt chaotyczny. Ktoś w to gra i jest wielu graczy. Jeżeli lubisz między wierszami czytać coś czego nie ma, każdy ma jakieś hobby.
Napiszę więcej. Jako osoba nietowarzyska, w dupie mam społeczności i ich prawilijność. Do tego stopnia, że pisanie na forum sprawia mi ból a ja wstydzę się każdej swojej wypowiedzi.
Prawiliny jest tryb SB. W społeczności trybu SB pewnie są takie same kołki jak w każdej innej. Niestety jestem za cienki na SB, bo teamkilluję za każdym razem. Również nie mam tyle czasu. Tryb też był psuty przez lata.
Dla niektórych teraz prawdopodobnie przegnę pałę. W 2015r, w RB znaczniki były subtelnie ukryte w widoku celowniczego. Trzeba było przełączać się między widokami lub nauczyć rozpoznawać czołgi. W momencie, gdy w czołgowym RB wprowadzano znaczniki w obecnej formie, tryb ni pies ni wydra RB powinien zostać skasowany i powinny zostać dwa tryby zręcznościowy AB i semisymulacyjny SB. A ja gram na… RB.
No ok. Dla mnie właśnie na tym polega jego piękno, jak dynamicznie potrafi się sytuacja zmienić i że tyle się dzieje. W społeczności z którą od lat przesiaduję jest ogrom tego typu materiału
Na pewnym etapie ludzie nabierają takiej wprawy że szukanie jakiegoś zielonego krzyżyka, strzelanie po kółeczkach to jakaś abstrakcja. 90% rzeczy robisz tak jak na RB, automatycznie i bez ułamka sekundy zastanowienia. Swego czasu grałem ze znajomym na RB i biłem ludzi na 2 końcu mapy a podczas rozmowy wyszło że mogłem korzystać z jakiegoś dalmierza laserowego, do dzisiaj nie mogę się nauczyć korzystania z niego a nie wydaje mi się żebym miał jakoś słabo w statystyki w grze. Przekonałem się do RB podczas expienia największych badziewi którymi masakrycznie szło ulepszanie na AB, na RB dalo się małym wysiłkiem fajno zarobić xp i przekroczyłem swego czasu ponad 1000 wymaksowanych pojazdów w grze. W końcu się znudziło ale dla mnie AB zawsze będzie nadtrybem w którym dzieją się piękne akcje a RB takim w którym mogę sobie coś szybciej wyexpić mniejszym wysiłkiem
Gram symulacje od “niedawna” i grając na EC 2-3 zauważyłem różne poziomy AI. Wczoraj na przykład grając na mapie Port Moresby chyba pół dnia, wieczorem coś się zmieniło i np. okręty transportowe strzelały jak okręty wojenne, duża siła ognia i niezwykle skuteczne. Kilka bitew wcześniej na tej samej mapie, mogłem spokojnie nad nimi latać i nie wyrządzały mi praktycznie żadnej krzywdy.
Później postanowiłem zbombardować okręty wpływające do mojego sektora. Razem ze znajomym z dywizjonu atakowaliśmy 2 okręty za pomocą bomb 500 lb, z samolotu DB-7. Obydwoje zrzuciliśmy bomby, każdy na inny okręt, ale te po otrzymaniu trafienia, postanowiły zatonąć po kilku minutach, a my nie otrzymaliśmy żadnych punktów.
Takie pytanko z innej beczki, co się odjamiepawliło z Heshami ostatnio? Po wypakowaniu 4x105mm Hesh w Stormera po sporym lobie trafiły wszystkie w górna płytę po czym eksplozja nie zrobiła absolutnie nic. NIC A NIC. Trafienie w wyrzutnie Ppk piątym heheshem nic nie uczynilo wrazemu TDkowi, zaś apfsds w to samo miejsce spowodował uszkodzenie całej wyrzutni…
Co do jasnej q-y? Kolejne pipy się spłakały że ich BMP dostał z Hesha i wyparował? Bo jak tak dalej pójdzie to ta gra będzie syf kiła i mogiła dla dzieci - i sobie zdechnie przez patole jak Tibia.
FW 190D-9, FW 190D-12 - Modyfikacje SC 250/SC50 i SC 500/SC 50 zostały usunięte. Wszystkie punkty badań i złote orły wydane na te modyfikacje zostały zwrócone na wasze konta.
Może trzynastki też to dotyczy.
Na AB ta węgierska Csaba trochę słabo sobie radzi. Za słabe ammo…
Czy tylko dla mnie ten nowy ruch drzew na wietrze wygląda tak nie naturalnie, zupełnie tak jak by ktoś chwycił za pień i nimi trząsł. Ten ruch wygląda tak strasznie sztucznie.
, z problemu z paliwem Community Bug Reporting System zrobił problem ze sterownikami graficznymi czy kij wie jakimi cudami?
Przepraszam, ale musiałem o tym wspomnieć, bo brak mi już cierpliwości do raportowania błędów.