Niesamowite, że to zauważono. Odkąd mam samolot, od czasu do czasu gapię się w modele i karty A-20G-25 (US) i A-20G-30 (RU). Brak szklanego dziobu, brak dziury między nogami pilota (ciekawe, że niektóre mają celownik), w kabinie brak czegoś przypominającego optykę, brak otworów i szybek w okolicach luku bombowego lub tylnego strzelca lub jak IL-2 rysunków na masce/oknie w roli celownika (z którego nie potrafię korzystać).
Samoloty identyczne, ale jeden szturmowy, drugi bombowiec z celownikiem. Różnice to ładunek i malowanie.
Dobrze, gdyby zmiana trafiła aktualizacji. Oczywiście będzie to utrudnienie. Samolot mam z BP Shop i był to jeden z najlepszych wyborów, zaraz obok SU-57.
Czy nikt w GAGENIE nie ogarnął, że Tigery na przedziale 4.7 - 6.7 to będą demony zniszczenia? Tiger E to kolejne nieporozumienie… 6.0, brak słabego punktu związanego z kopułą… A co niektórzy tu mają skill issue o kilka SPH
Czy nikt w GAGENIE nie ogarnął, że T-34-85 na przedziale 4.7 do 6.7 to będą demony zniszczenia? IS-2 kolejne nieporozumienie… 6.3 pancerz, 122mm, super wsteczny… A co poniektórzy tu mają skill issue o kilka SPH
Wy mi lepiej powiedzcie, jakim sowieckim kalkulatorem są rykoszety liczone xD Bo kisne do teraz ze śmiechu jak pocisk odbity od abramsa leci zestrzelić ISS na orbicie xD
Czy nikt w GAGENIE nie ogarnął, że sherman na przedziale 4.7 - 6.7 to będzie demon zniszczenia? Jumbo kolejne nieporozumienie… 6.3 z stabilizacją, dobrym działem, mobilnością i dobrym pancerzem… A co poniektórzy tu mają skill issue o kilka SPH…
Naprawdę takie to dobre? Niedawno to to wybadałem, trzeba będzie przetestować.
Tego PZH to raz chyba widziałem i fakt faktem dobrze sobie radził.
Te wszystkie haubiczki traktuje jako dość ciekawe urozmaicenie, ale sam jakoś bardzo nie lubię tym grać, bo strzelanie z HE potrafi być mocno losowe. Do tego większość z nich to papierowe, raczej wolne, wielkie kolubryny (ta ruska z 7.0 to już bardziej jak stodoła) z zerowym, albo znikomym opuszczaniem działa. Działka pif paf, te co udają odpowiedź na samoloty, szatkują je jak złoto.
Może jak ktoś tym wprawnie steruje i się ich dobrze nauczy, to potrafi zmienić losy meczu, ale tak można powiedzieć o prawie wszystkim. Same pojazdy z racji ich wad, raczej na gejmczendżery nie aspirują.
Umiarkowana. Nie jest najwolniejszy, ale do demonów prędkości chyba jednak daleko.
Ale brak stabilizacji, dalej się musisz zatrzymać, żeby celnie strzelić.
Tylko to ta zielona, a nie szara, to jest użyteczne tylko w bitwach nocnych, których zdecydowana większość nie gra.
Szczerze mówiąc nie wiem czym się różnią w praktyce te pociski od zwykłych HE, więc się nie wypowiadam. :)
Trolluje pewnie jak wiele papierów, które powinny zostać z marszu zdmuchnięte, choć te płyty z kompozytu to jest pewien atut na lotnictwo, bez dwóch zdań.
Więcej pojazdów powinno mieć takie ficzery.
Tak jak Lloraine, Batchat, te premki amerykańskie czy nawet japońskie Chi-Ri. Więcej jest takich pojazdów.
jak wiele papierów. Przykład VFM, czy ta niemiecka ciężarówka 8.8 rodem z Mad Maxa.
Jak dobrze trafisz. Pojazdów przebijających praktycznie wszystko co spotkają jest dużo więcej, co sprowadza się tak czy tak do sytuacji gdzie kto pierwszy strzeli ten wygrywa.
Uwzględniając jego wady nie wygląda na samograja. A jeszcze nalezy uwzględnić tony demokracji, przed którymi każdy pojazd naziemny jest bezbronny. Na niemieckim secie 7.7 masz go w secie z Mausem (bardzo mocno sytuacyjnym pojazdem), M48, który stockowy jest totalnym crapem, a badanie go to cierpienie, no i rakietowym Marderem, który jest kozak, w bardzo wybranych warunkach. Myślę, że są mocniejsze sety na tym BR.
Porównywalna do leopard 1 (a ten na 7.3 był uznawany za OP)
No niestety, wszystkiego mieć nie można…
No przecież to dokładnie napisałem. Oblukaj terminy nomtowizja i termowizja.
HEVT z zapalnikiem zbliżeniowym różni się skuteczniejszym chrupanie latadeł
W sumie to te płyty mocno ograniczają potencjał latadel atakojacych nas po dachu. Plus czasem nawet i ppk z helki potrafi nie wejść.
Tylko ze Batchat nie wali 155mm HE który 90% średnich czołgów zmiata z mapy na 1 strzal we front.
Tu mogę powiedzieć z obu perspektyw. Fakt - no armor=best armor ale i tu jest dziwacznie. Magazyn ładunków miotajachych w niszy wieży lubi pożerac wrogie pociski i zadziwiająco rzadko wybucha. Nawet Heatfs który powinien zrobić nam kuku potrafi przyjąć. Niemiec z 8.8 zazwyczaj po wyrwaniu w amunicję robi fajerwerki, VFM nie mam - to nie wiele mogę powiedzieć.
Trafić wystarczy w przód wieży (kiedy wróg stoi frontem do ciebie). Over pressure robi resztę. M103 po dachu wieży i efekt piękny. IS3 w peryskop kierowcy i pod kadłub. IS4 podobnie. Jedynie chieftain potrafi coś przeżyć (maska armaty jest mała)
No cóż… Nic tu nie pisałem o setupie 7.7.choc sam gram na wyższych BR tym ustrojstwem. Im wyżej tym mniej trolowych oponentów. Tony demokracji to kwestia HEVT i patrzenia co się dzieje na mapie. Niestety German main ma z tym problem. Wsio. ;)
A propos, ktoś mi wyjaśni o co Qman ze spadkami FPS w Lobby? Odpalam grę, jest min. 60… W bitwach naziemnych i lotn spoko i z kija nagle po kilku meczach w hangarze 24fps…reset gry i dalej spoko. Poza tym o co chodzi z tym pobieraniem plików w lobby?
A to ma w ogóle sens? Bo w normalnych warunkach strzelanie z działa do samolotu raczej sensu nie ma. Chyba, że ktoś liczy na ślepy los i tyle ma to racji bytu co porada od gajinów; ‘nie stawaj w pobliżu bomby’.
Dlaczego po wejściu do bitwy statki zapi…ją jak pop…ne, nawet, jeżeli za chwilę mają zderzyć się z innym statkiem lub wyspą? Dlaczego czołgi i samoloty tak nie mają? Chciałby, żeby miały tak samo jak statki.
Widzę, zadania na flotę przybrzeżną z działem 75 mm i więcej, aktywowało czity na natychmiastowe niszczenie uzbrojenia głównego (lub magnes przyciągający pociski). Ze skutecznością 100%.
Jeżeli też mogę to sobie aktywować (lub wyłączyć magnes na pociski), to podajcie mi, gdzie jest to w opcjach gry, bo na starość ślepnę.
Nie ważne, czy na 200-500 m (z tej odległości wycelujesz z jedną ręką z palcem w kakao a drugą na myszce) czy z 2,5-5 km, w ruchu, przy kołysaniu. I nie jest to chyba przypadłość wyłącznie Amiens.
Amiens sprawia wrażenie zabugowanego, np. 1. od czasu do czasu całkowita utrata kontroli nad wieżami, chociaż nie wszystkie są zniszczone, 2. Działka 2x37 po naprawie, żółte, nie działają (ani ręcznie ani automatycznie), ale sporadycznie aktywują się, nie zwróciłem uwagi na co.
W połączeniu z pierwszym, wypływam Amiens i jestem całkowicie rozbrojony chwilę po spawnie.