No widzisz, w CS nie ma takich rzeczy
Temat wałkowany był już tyle razy… Powiedz, czy każdy pojazd ma być tak zbalansowany by mógł niszczyć wszystko? W Emilu masz świetne działo na swoim BR i dobrą mobilność kosztem pancerza. Dobrze ustawiony spokojnie kosisz z połowy mapy, będąc praktycznie nietykalnym. Bez tego złego CASu byłbyś bezkarny i 2 emile na niektórych mapach by rozstrzygały mecze. Równie dobrze możesz mieć pretensje o obecność “artylerii” w lekkich i średnich wozach w grze. W każdej nacji masz SPAAG. Praktycznie na kazdym BR, i pretensje że coś lata miej tylko do siebie i graczy, którzy mimo, że w powietrzu są easy fragi, to jadą na złamanie karku nie patrząc w niebo. Gram sporo brytolami, i tam KM na dachu to rarytas. Mimo to w Roikat MTTD czy Centurion MK1 nie raz nie dwa zestrzeliłem CAS…
Za to Ty nie widzisz, że bredzisz… Zawsze będzie pula niezadowolonych bo coś tam nie pasuje. Po to masz swój CAS jak i SPAAG by używać tego. Nie wmówisz mi że OSTWIND czy Wierbel nie dają frajdy z gry…
Czyli nie jesteś w stanie przyznać że Twój własny argument udowadnia to co inni już mówią i mówili.
A co Ci przyznać? Że CAS jest mocno dynamiczny i dostajesz bombe/serie z działek bo z powietrza jesteś widoczny? Bo stajesz na jakimś punkcie skasujesz 3 i wyłapujesz bombe? Wiesz, ja bym Ci znalazł sposób… Bez kasowania CAS…
Po prostu wyłączyć ULQ i docelowo ustawić grafike tak by kamuflaże faktycznie pozwalały na zmieszanie się z tłem… Cienie, krzaki, lasy itp. Wtedy znalezienie Cię na mapie to byłby wyczyn… :)
A kasowanie CAS z gry czołgowej to jakbyś wykastrował połowę jej zawartości… Linie SPAA przestałyby mieć znaczenie. A kamperzy robiliby sobie ubaw na mapie jak tylko by chcieli. Najlepiej torllami typu Sturmtiger, Rakjpz Hot, IT-1, Szturm itp. Weź przemyśl sobie to co postujesz. Masz już grę o czołgach, i nawet tam jest Arta, która denerwuje graczy. Ale jest i coś robi. Brniesz w zaparte by powstał tryb tylko dla czołgów… W sumie już mi to lotto. Może barany z IQ ameby przerzucą się tam i przynajmniej GRB faktycznie będzie trybem gdzie ktoś myśli…
I może dałoby się zrobić z niego coś lepszego. Cieszy mnie że zaczynasz coś rozumieć
e, wszystko fajnie ale od ulq spadówa
zawsze znajdzie sie jakis agent co bedzie stal na srodku pola albo piekna grupka wrazych tankow macajacych sie lufami
tradycyjnie powtorze dostaly tankisty tryb tylk odla czolgow ale jakos sie nie przyjal :P
Gdzie jest taki tryb?
Poza okolicznościowymi eventami nic takiego nie widziałem.
Przy ilości drzewek i maszyn jakie już istnieją, gdzie wybadać to wszystko nie starczy życia, pomijalna strata.
Kiedyś było takie wydarzenie gdzie samoloty się strzelały tylko z tymi samochodzikami.
Wprowadzić, mordujcie się tam nawzajem i bawcie się dobrze.
Zapiekło nie tego co trzeba. Choć nawet i na ULQ dało by się to zrobić… Ot ustawić niewyłaczalne krzaki i drzewa. Więcej obiektów = trudniej wykryć cel.
Chyba chodzi o czołgowe Pve…
Nope, jedyne co osiągniesz to wydłużenie czasu czekania na mecz. Rozumiem Twoje postulaty, ale ich nie popieram ot co. Jest za dużo wad tego rozwiązania względem zalet. Gram jakoś już te parę lat i CAS to ostatnie co mi przeszkadza.Wręcz jak widzę że bitwa jest do kitu to sam jeśli mam SP jotkuje i robię wrogom cyrk.
Zamiast zwracać uwagę na potężne niedoróby, błędy fizyki, niewidzialne drzewa, problemy ze znikajacymi skałami (mapa El Alamein), wywalanie możliwości flankowania i dostosowywanie rozgrywki pod graczy z coraz niższym poziomem inteligencji (dosłownie - boty z bitew niestandardowych mają lepszy skill, a na Szturmach czołgowych to chyba asy pancerne) szukasz rozwiązania, które nie rozwiąże nic, a narobi więcej problemów z balansem.
Mogę się zgodzić by ograniczyć ilościowo CAS, ale jego kasacja to ślepy zaulek.
A zgodziłem się bo to jedyna rozsądna opcja pozbyć się śmieci z GRB kosztem dłuższego oczekiwania na mapę.
krzaczki i drzewka sa, nawet dym jest w co niektorzy kiedys watpili
ulq dla ziemniaczanych kompow niech zostanie chocby mieli sprite’y powstawiac
sie tam Bambiego pytaj jak grafike poustawiac z ulq aa i innymi bajerami zeby wiecej bylo widac :p
a jak siedzi w nashornie to samolot goscia ktory go ubil przeszkadza mu we wbijaniu kdr 10:1 czy cos kolo tego
Tam też są samoloty. Im wyższy zakres BR grasz, tym bardziej są denerwujące. Potrafią nawet okraść graczy ze zwycięstwa i czasu.
Aa no faktycznie. To może zrobi sobie maskowanie na nashorna z napisem:
“Nie szczylaj, robię sobie staty” w 3 językach… Choć przy ULQ i kiepskich teksturach nikt tego nie odczyta… XD
Mieszane bitywy naziemno-powietrzne to cały urok tej gry. To jeden z powodów dlaczego ludzie przechodzą z WoT do WT. Co prawda ciężko porównywać ze sobą te dwie pozycje, ale tak jest. Gdyby był jedynie tryb czołgi vs czołgi, WT wypadł by gorzej w tym zestawieniu, chociażby ze względu na kiepskie mapy. Warto też pamiętać, że to czołgi zostały dodane do WT z czasem, na początku były tylko samoloty. Tak więc jedynie entuzjaści lotnictwa mają dobry powód by narzekać, bo przez dodanie trybów naziemnych i morskich tryb symulacji lotniczej został zapomniany przez twórców.
Nikt nie mówi by był tylko tryb czołgowy, tylko żeby był jako dodatkowy
Tylko wtedy mogło by się okazać że gracze wolą ten tryb tylko czołgowy, a nie mieszany czołgi + samoloty.
Czyli by się okazało że jednak nie mieszane bitwy są rzeczą, która najbardziej się podoba graczom
Czyli okazałoby się, że gracze nie wiedzą czego chcą. Są ludzie którzy chcieliby walki mechów, inni polatać piechota z eventu. Są tacy co chcieliby tylko czołgi grać mimo, że już mają grę tylko o czołgach.
Ja bym chciał by powstał specjalny tryb gdzie tryb gore jest na full. Taki mix Dooma z WT. Zapewne też znajdzie się kilku fanów tego rozwiązania. Albo lepiej - kampania fabularna w War Thunder, osadzona na przestrzelił konfliktu IIWŚ i Wojny w Korei…
Jak już wspomniano - war thunder ma takie a nie inne podejście do wirtualnego pola walki. Nie podoba się? Zaproponuj Gagenowi stworzenie kompatybilnego z grą serwera “ONLY Tonks” zrób ankietę by podeprzeć swoje racje i śmiało. Przestań już za to okupować forum - bo ani to śmieszne ani interesujące by tłuc ten sam temat co 3-4 miesiące. Ja przeszedłem z Wota (gdzie grałem od bety) do WT bo monotonia zabijała frajdę z gry. Chciałbym wręcz by WT rozwijało się odwrotnie do Twoich postulatów. By dołączono bitwy morskie i stworzono olbrzymie operacje, tryb podboju wyspy/mapy by móc stworzyć piękna arenę walk wszystkich rodzajów sił. I czekam wtedy na Twoje "żądam wycofania okrętów z gry bo pocisk z USS Missouri przebił mi Sdkfz 234…
X D
I to jest możliwe, jeśli tak samo jak samoloty, czołgi będą miały swój tryb
Możliwe że każdy ma rację w tej kwestii, każdy oczekuje czegoś innego i ślimak poniekąd daje te możliwość. Inną sprawą że robi to w swoim stylu, czyli byle jak. Dodanie kolejnego trybu tylko pogorszy kondycje tych już istniejących. Absurdalna ilość bugów co łatke i fakt że gracze są w stanie zrobić patologię ze wszystkiego na pewno nie poprawi rozgrywki.
Graliśćie szturm lotniczy w ostatnim czasie? Pomijając już glupotę że maszyny z br. 6.7 konkurują o fragi z maszynami br. 13, to wiecie co jest metą do niszczenia nadlatujacych fal samolotów?
Su25 z pociskami powietrze-ziemia i F-16 z AGM XD
Ciekawy układ drużyn, u nas 90% drużyny to 11.7 Mig-23ML , jeden Mig-29 na 12.7 i ja na 12.0, w drużynie przeciwnej to same F-14A, F-4S, F-20A oraz F/A-18A. Tam w powtórce przeglądając składy drużyn, to u przeciwników nie znalazłem żadnego samolotu z BR 11.7
wyprzedaz byla a mig 23 byl najlepsza opcja do zakupu…