Cas wykryjesz radarem zaraz kiedy się zespawni. Nawej jak zejdzie z pułap to masz mniej więcej kierunek. Rzadko kto robi oblot wokół mapy.
A jak on Cie widzi to i ty jego też powinieneś. Ponadto przy agm przydaje się smoke screen.
Co do dymów na daleko to nie bardzo kumam o co Ci chodzi. Masz amunicję dymna, która walisz we wroga a następnie macasz go w tym dymie. (jeśli cie dobrze zrozumiałem). Na daleko metoda raczej średnio skuteczna no chyba że grasz vs ziemniak to wtedy cud miód i orzeszki. Dobre do trollowania Ob 292 czy ufotanka. Warunkiem jest szczęście.
Pociski dymne. Termowizja widzi przez dym generowany przez pociski dymne, tak jak i przez dym generowany przez silnik. Dopiero współczesne granaty dymne również ukrywają pojazd w termowizji. A to że widzisz inny alfabet znaczy tylko tyle że ci gracze poświęcili wystarczająco dużo czasu aby nauczyć się tych systemów i wykorzystywać ich mocne i słabe strony.
Jak wcześniej gdzieś pisałem, mavericki można zestrzelić większością topowych pelotek. Można również wypuścić granaty dymne które ukrywają Cię w spektrum widzialnym jak i podczerwonym, maverick albo wybuchnie w powietrzu po utracie namiaru, albo (jeśli ma IOG) uderzy w miejsce gdzie ostatnio Cię widział.
No ta, tylko z góry ma przewage. Lecąc “nie wysoko” musisz być na naprawdę otwartej przestrzeni żeby go złapać.
Musisz wiedzieć że ten pocisk w Ciebie leci, a przy mechanice WT mavericka wywalasz praktycznie na kontakcie, zostawiając oponentowi 2-3 sekundy na reakcje. Reakcje w postaci ogarnięcia że stał się celem ataku, zadymienia / zmiany pozycji. Dlatego CAS jest tak potężny i najczęściej to on zmienia przebieg bitwy.
Jaki jest tajnik że stoje kilometr od Ciebie, rzucam granat dymny, w tym dymie zmieniam pozycje nieco i zaczynam w Was ładować bez pudła (nawet w ruchome cele) ? Chętnie go poznam. Chyba że to kwestia czasu, to gdzie mogę zmienić nick ? (Bo moge wykupić se czas za 9.99 dolara miesięcznie xD)
Teraz tego jest jakiś wysyp, jak nigdy przedtem - typy normalnie stoją za budynkami, patrzą z lornetki , rzucają dym na siebie, wychylają w tym dymie i przez dym ładują do tanków xD
Niby nadal jest ale tak to zrobili, ze watki same padaja. I tygodniu dwóch temat sie sam rozwiazuje. Poprostu ginie w gaszczu innych. A jak nie ma tematu, to nie ma problemu!
Gajin sukcesywnie osiąga nowe poziomy udziwnienia. Dziś na podglądzie trafienia w PZH2000 widziałem jak Apfsds z roikata przeszedl przez zamek, zażułcił go potem poleciał przez amunicję i wyszedł na spacer. Ten bagaży amunicji w PZH to jakiś uber jest. Trafienie amunicji jej nie detonuje.
Żeby nie było że nie na temat: DENERWUJE MNIE… ;) automatyczny zapis filmików z okolic ustrzelenia kogoś/śmierci/zniszczenia bazy - kiedyś samemu się decydowało co zapisać a teraz zapycha mi dysk…
Da się to jakoś wyłączyć albo odznaczyć co ma być zapisywane?
Czy ktoś coś wie może dlaczego są problemy z WTRAssistant?
Najpierw mi się w ogóle nie aktualizował, a po przeinstalowaniu w ogóle nie mogę się zalogować, na fejsie ludzie piszą o podobnych problemach.
Zgłaszane wielokrotnie problemy na takich mapach, gdzie poziom gruntu jest dużo wyżej od poziomu morza, Afganistan, chyba Wietnam i chyba jeszcze jakaś mapa.
Niestety zanim jakikolwiek moderator zauważy raport, błąd samoistnie znika na jakiś czas.
Ale z tymi mapami to podobno już wiedzą że jest problem.
Ja na Afganistanie mam problem nawet z bombami GNSS. Pierwszy przelot nad lotniskiem i z 6 zrzuconych może 1 trafia w cel.
PS. Na Synaju są jeszcze problemy, teraz sobie przypomniałem.
synaj mi dziala zwykle bez problemu, pamietam ze kilka razy o afganie wpominales
zwykle nie latalem tej mapy ale ze nie bylo innych map granych to sie skusilem
(nowe su trza bylo oblatac) zamiast funu bugi, tk i straty
dzis mam jakis dzien na stracanie przez sojusznikow chyba a nie sorry jednak na plusie
wychodzi ze jak dlamnie zeby by na plus to nie latac niepremkami :/
Nagroda znana też po naszemu jako “Zwiadowca” jest przyznawana, gdy sojusznik zniszczy rozpoznany przez nas pojazd. Zauważyłeś jakieś odstępstwa od reguły?
Czy ktoś wie jakoby w planach była zmiana BR dla PZH2000? Maszyna ta na 7.7 konfrontuje się z 6.7, gdzie większość to czołgi końca 2wś. Trochę głupio gdy taki IS-2 dostaje bule w kopułę z drugiego końca mapy. Znakomita mobilność, potężna armata, laserowy dalmierz i automat ładujący na 7.7 to istny pogromca. Vidar, który ma dodatkowo termo jest na 8.3 (choć takie 8.7 by my służyło).
O ile pamiętam podobne problemy były z leopardem 1 na 7.3, przez co dostał 8.0…