War Thunder Türkiye Fiyatlandırması

Selamlar,

War Thunder’daki Türk Lirası fiyatlarına %50 gibi büyük bir zam gelmiş. Ancak bu zam, dolar kurundaki artışla kıyaslandığında aşırı orantısız duruyor. Son dönemde döviz kurlarında böyle bir artış yaşanmadı ama oyundaki fiyatlar bir anda uçtu.

Bölgesel fiyatlandırma sisteminin amacı, farklı ülkelerde oyuncuların alım gücüne uygun fiyatlar sunmaktı. Ancak bu zam, Türkiye’deki oyuncular için oyunu erişilmez hâle getiriyor. Zaten ekonomik olarak zorluk yaşarken bir de böyle zamlarla karşılaşmak büyük hayal kırıklığı yaratıyor.

Gaijin’in bu zamları gözden geçirmesini ve Türkiye’ye daha adil bir fiyatlandırma politikası uygulamasını talep ediyoruz. Diğer oyuncuların da bu konuda düşüncelerini paylaşmasını ve gerekirse toplu bir tepki göstermemiz gerektiğini düşünüyorum.

22 Likes

Kesinlikle katılıyorum. Yakın sayılabilecek zamanda yapılan zam zaten fiyatları yüksek sayılabilecek noktaya çekmişti, bu yakın süre içinde yapılan en son fiyat artışlarının ülkemizdeki satışları düşüreceğine inanıyorum.

Asgari ücret e göre düşünürsek, ülkemiz oyuncularının premium hesap veya araçlara ulaşması oldukça zor olacak.

8 Likes

Bende kesinlikle katılıyorum.Alım gücümüz ortada 23.000 tl asgari ücretin, kimse yüzde 10 kadar kısmını bir premium araca veremez.

Ortalama bir oyunun fiyatı 400-700 tl bandında iken sadece bir tane premium aracın 2000tl+ civarı olması oyunu oynanmaz hale getiriyor.Altın fiyatları içinde geçerli.

Umarın gereken mudahe yapılır.

9 Likes

Katılıyorum. En son yapılan zamlarda bile zorlanırken bi anda bu kadar yüksek zamların gelmesi türk oyuncuların almakta zorlandığı premiumu dahada zorlayacaktır. Adil bir fiyatlandırma olması için bunların değiştirilmesi ve olan fiyatların gözden geçirilmesi lazım.

9 Likes

Bir bölgesel fiyatlandırma getirdiler, ona da senede 3 defa zam yapmadan duramadılar. Şu anda tl ile olan fiyatlar, dolar ile olanın yaklaşık %80’ine gelmiş durumda. Ne anlamı kaldı ki? Bundan sonra çok ihtiyacım olmadıkça harcama yapmam gibi.

9 Likes

Katılıyorum. Çünkü ülkede zaten alım gücü gittikçe düşüyor ve fiyatların artması, premium almayı daha da zorlaştırıyor. 2000 TL gibi bir fiyat, asgari ücretin %10’una denk geliyor ve döviz kuruna kıyasla orantısız şekilde yükseliyor.

Bunu bir kenara bıraktığımızda, oyun her yaştan oyuncuya hitap ediyor; 13-15 yaşında olanlar da oynuyor. İndirimlerde bile 1000 TL olan bir premium, oyuncu sayısının azalmasına yol açabilir çünkü premiumsuz ilerlemek gittikçe zorlaşıyor.

9 Likes

Kesinlikle katılıyorum, şu anda fiyatları aşağı yukarı dolarla aynı düzeye çekmişler yani bölgesel fiyatlandırmayı kaldırmış durumdalar, bunun hakkında yaptıkları her hangi bir açıklama var mı ?

10 Likes

Kesinlikle katılıyorum fiyatlar düşmeli

10 Likes

@Smin1080p_WT Idk who should i ping for Marketing decisions, any official response to this action taken by Gaijin?

9 Likes

Eskiden 100 liraya aldığımız King Tiger gibi tanklar olmuş 1200 tl. İndirimde 250 tl olan T72 turms-t tarzı tanklar olmuş 1900 tl. Zaten bu zamdan önceki zamda zar zor premium tank uçak vb şeyler alırken artık hiç alamayacağız gibi. Bölgesel fiyatlandırma neredeyse aynı adamlar bir tankı 70 dolara alırken bizde 62 dolar gibi fiyatlara alıyoruz.

6 Likes

Kesinlikle katılıyorum bu iş artık soyguna dönmeye başladı. Herkes düşene bir tekme peşinde çok yazık.

6 Likes

Kesinlikle katılıyorum bu fiyatların acilen düşmesi gerek.

7 Likes

Daha önce de yazmıştım, arkadaşlar dua et ucuz bile sayılır diyordu o arkadaşlar neredeler?
Fiyatlandırmalar ülkemize göre çok fazla. Direk dolara fixlenmiş. Rubleci dostlar bu kadar pahalı yapmanız anormal.

6 Likes

Kur’da %5 yükselme yokken %50 zam mantıklı hiçbir açıklaması yok.Düzeltilene kadar premium hesap bile satın almayacağım.

6 Likes

Türkiyede wt mağazasında satış oranı düşerse o zaman düzelir.O yüzden hiçbir şey almayın bu fiyatlara ağaçtaki araçların aynısı alınmaz.

5 Likes

fiyatlar makul olana kadar hiç bir şey almayın

4 Likes

Gaijin’in fiyatlandırma sorumluları kim ise çok büyük hata yapmış. Yerel fiyatlandırma uygun olduğu için Türk oyuncuları hem premium araç alıyor hem de grind için oyuna daha fazla süre ayırabiliyorlardı. Artık tersi yaşanacak. Ben kendi adıma konuşursam yeni fiyatlandırmalara bütçem yetmeyecek. Bütçem yetseydi bile yine bu yüksek zamlardan dolayı alışverişi tercih etmezdim. Umarım satışlarının ve Türk oyuncu sayısının düşmemesi için fiyatları revize ederler.

3 Likes

Fiyatlar çok yüksek %50 indirimle zor alınır düzeyde. Kurdaki dalgalanmaya oranla %50 zam fazla.

3 Likes