Podsumowanie 2025
Pierwszy raz zrobiłem zestawienie bonusów z Twitch Drops dla WT. Byłem ciekaw, ile wpada dni premium. W celu zwiększenia przejrzystości:
- Kumulowałem w jednej kolumnie zdarzenia rozłożone na kilka części/weekendów.
- Uwzględniam tylko bonusy dla WT. Jeżeli akcja promocyjna łączyła kilka tytułów, liczyłem tylko WT.
- Zauważyłem wyróżniającą się podgrupę dropów - oznaczyłem, jako kamuflaże historyczne.
Podsumowanie 2025

18 dni premium, to dobry wynik. To tak, jakby w Gaijin Store dostać tylko czas premium bez pojazdu.
Trzy historyczne kamuflaże.
Chyba nie było historycznych decali.
Historyczne kamuflaże
Zidentyfikowałem trzy historyczne kamuflaże. Do czwartego mam wątpliwości. Niestety:
- żaden nie ma przypisów: historical, fictonal, semihistorical,
- poskąpiono dodatkowego opisu / rysu historycznego.
Panther F - '212, 6th Panzer Division, Rhineland, 1945'
Wygląda na pseudohistoryczny. W Internecie są zdjęcia zdobycznego Panther 212, ale nie przypomina Panther F. Zdobyczny pojazd powinien być stosunkowo częsty. Wersja F raczej taka nie była.
Na czarno-białych zdjęciach trudno dopatrzeć się wzoru kamuflażu.

Spitfire F Mk XIVe - No. 28 Squadron, RAF Kuala Lumpur, Malaya, 1946
W Internecie można doszukać się wzmianki o Spitfire FR Mk XIVe, numer “B”, “SM888”
Nie wiem, jaka jest różnica między F i FR. Zgaduję: F - fighter, R - reconnaissance.
Różnica raczej kosmetyczna. Na pewno bardziej historyczny niż Panther 212.

Su-27 - '10 Red, VVS, Lipetsk Air Base, 2014'
Kiedyś w mediach można było dopatrzyć się tego wzoru. Nie wiem, czy poprawnie dopasowany do modelu samolotu. Samolot o numerze “10”, “RF-92305” opisywany jest jako: Sukhoi Su-27P lub tylko: Sukhoi Su-27.

…
Wątpliwości do: F-2A "Homura"
Na kamuflażu jest numer: “94-8074”, co nadaje trochę autentyczności. Nie potrafię znaleźć informacji.
Mamy w grze śmigłowiec AH-1S Kirasazu w “historycznym” malowaniu, dlatego nie wykluczam autentyczności.
Wprowadzę poprawki, jeżeli ktoś sprawdzi kamuflaż.

Pojazdy z Twitch Drops
Zestawienie

…
Zestawienie w stylu “Kolekcje po mojemu” z uwzględnieniem Twitch Drops.