Narodowe Święto Niepodległości obchodzimy 11 listopada, a więc w rocznicę zakończenia I wojny światowej. Dzięki niej Polska odzyskała niepodległość. Data ta została oficjalnie ustanowiona świętem narodowym w 1937 roku, ale w tamtej epoce obchody zorganizowano tylko dwa razy. Listopadowa data celebracji została przywrócona w 1989 roku.
P-47M-1-RE Thunderbolt Łanowskiego jest tymczasowo dostępny do nabycia z 30% zniżką za 4263 Złotych Orłów!
Kiedy: Od 11 listopada (12:00) do 14 listopada (12:00)
Gdzie: USA > Lotnictwo > Maszyny premium.
Samolot po zakończeniu promocji ponownie zniknie ze stałej sprzedaży.
O pilocie i samolocie
Witold Łanowski był polskim pilotem, który dostał się najpierw do Francji, a później do Wielkiej Brytanii, po upadku Polski. Służył w Królewskich Siłach Powietrznych (RAF) podczas bitwy o Anglię, a później w Siłach Powietrznych Stanów Zjednoczonych, gdzie latał na P-47 Thunderbolt. W War Thunder, P-47M-1-RE Łanowskiego to szybki myśliwiec uzbrojony w osiem karabinów maszynowych Browning kal. 12,7 mm, zdolny do przenoszenia do dwóch ton bomb!
Otwórz trofeum „Dzień Niepodległości Polski”!
Kiedy: Od 11 listopada (12:00) do 14 listopada (12:00)
Zadanie: Zdobądź 3000 punktów misji w bitwach używając amerykańskich lub brytyjskich maszyn ery III lub wyższej, aby otrzymać trofeum „Dzień Niepodległości Polski”!
W tym trofeum znajdziesz jedno z pięciu oznaczeń, które były wcześniej dostępne z okazji tego dnia:
Oznaczenie „Polski hełm husarski”
Oznaczenie „Polska Kokarda”
Oznaczenie „Orzeł w locie”
Oznaczenie „Polski Feniks”
Oznaczenie „Kotwica”
Jeśli masz już wszystkie pięć oznaczeń, otrzymasz trofeum zawierające jedną z poniższych nagród:
20-50% karta bonusowa Punktów Badań na 3-10 bitew
20-50% karta bonusowa Srebrnych Lwów na 3-10 bitew
3-5 uniwersalnych kopii zapasowych
1 dzień konta premium
Uwaga: Po ukończeniu zadania musisz odebrać nagrodę ręcznie.
Dodatkowe informacje:
Zadanie można wykonać w bitwach losowych, z wyjątkiem trybu [Szturm].
Postępy można śledzić w hangarze, klikając Nick → Osiągnięcia → Święta → Dzień Niepodległości Polski
Tego nie wiem, musiałbym sprawdzić, ale pewnie nie brakuje, bo zawsze jak było coś do wbicia na 11 listopada to wbijałem.
Znaczy dla weteranów nic nie ma nowego.
Lista nagród, z wyróżnionymi posiadanymi, wyświetlała się w trakcie postępu. Po przyjęciu nagrody, lista jest niewidoczna. “Wylosowałem” jedyny brak z listy - kokarda z 2023r.
Kilka dni temu czegoś szukałem. Nie pamiętam w wyszukiwarce lub na forum trafem na historyczną stronę WT: No.300 Bomber Squadron
Nie wiem, czy po 10 latach kamuflaż jeszcze działa.
Tu jest przede wszystkim kwestia tego, że są nowi gracze i tacy, którzy przegapili niektóre z poprzednich oznaczeń, a były zapytania o możliwość ich zdobycia. Wiemy, że większość osób aktywnych na forum to równie aktywni gracze i prawdopodobnie odblokowali już wszystkie z tych oznaczeń, ale jest też duża część graczy, którym chcieliśmy dać szanse na odblokowanie owych, bardzo ładnych moim zdaniem, oznaczeń.
Oczywiście spełnieniem marzeń byłoby dostać nowe oznaczenie, możliwość zdobycia starych i jeszcze dekorację do tego, ale prawda jest taka, że Polska, mimo braku choćby poddrzewka, dostaje dwa święta w roku, choć większość krajów może sobie tylko pomarzyć o jednym. Jakiegoś specjalnie gorszego traktowania też ciężko się doszukiwać, bo Włosi dostali to samo na swoje święto narodowe, a do państw z własnymi drzewkami w grze ciężko się porównywać.
Jest nie trafiony. Inne kraje świętują nie tyle 2x ale 3x i 4x jak święto niepodległości, święto wojska lądowego, święto marynarki i święto sił powietrznych. Nie ma co porównywać Polski do krajów, które jeśli też nie mają swojego drzewka czy poddrzewka… to zdecydowanie historycznie pod względem udziału wojska w konfliktach to udział mają znikomy. To Polska zawsze miała to “romantyczne” podejście i pchała się wszędzie czy to wynikało z Naszego uporu czy Nas wrabiano w konflikty. Zresztą polscy gracze nienależą do niszowych - lubie dostawać obelgi od sfrustowanych ruskich graczy xD Jak na starym koncie tak i na obecnym ostatatnio to taka tradycja dla mnie ;D