[Tornado GR.1]

Znowu mam problem, tym razem z Tornado GR.1 z drzewka brytyjskiego.

1. Samolot w trybie symulacyjnym nie chce się wypoziomować, po włączeniu trybu automatycznego poziomowania. Cały czas opada po odpuszczeniu drążka, co utrudnia np. nakierowanie bomb z użyciem celownika.
    Raport Community Bug Reporting System
  2. Bomby (Pociski) PGM-500 lub PGM-2000. Czasami dzieje się tak jak na filmie poniżej, namierzam cel, po czym gdy głowica jest gotowa do odpalenia, celownik przeskakuje w zupełnie inne miejsce. Dzieje się to losowo. Nie wiem, czy to zależy od prędkości samolotu, wysokości czy jeszcze czegoś innego?
    O, nawet był raport, tyle że po rosyjsku, dlatego nic nie znalazłem xD Community Bug Reporting System
4 Likes

O patrz, Wielki Ślimak zobaczył Twój post i naprawił :D

Akurat zbieg okoliczności. Raport był ale po rusku i to 4 dni temu. A raportu sprzed 5 miesięcy już nie zauważyli. Normalnie mają beznadziejny system raportów. Raporty o nadużyciach w grze muszą ręcznie weryfikować, raporty o błędach tak samo. 21 wiek, a automatyzacji nie znają.

W Su-25K, Su-39 i prawdopodobnie całej rodzinie Su-25 w grze, w trybie poziomowania czy tlumienia działa trymowanie samolotu. We wspomnianym Tornado też by się to przydało, odpadł by problem o którym piszesz. Tym bardziej że Tornado ma kiepski model lotu na tle innych maszyn. Pytanie tylko, czy trymowanie w ww. trybach to bug, zamierzone działanie, czy przeoczenie że na innych maszynach to nie działa.

1 Like

W pewnym stopniu mam rozwiązanie. Wyłączam tłumienie i trymuję samolot ręcznie. Do atakowania lotnisk taka metoda na razie wystarcza.

No i nie naprawiono błędu, przynajmniej nie w drzewku izraelskim. Namierzam cel, a celownik randomowo przeskakuje na coś innego.

Przyznam że jakiś czas już nie grałem w WT (upały, komp się za bardzo grzeje i FPSy spadają). Reopen ticketu widocznie :D

Ale na co przeskakuje? Na palestyński szpital czy na samochód z oznaczeniem ONZ? XD ;D

Wskazuje jakiś punkt na niebie, w kosmosie w innej galaktyce.
Dzisiaj weszła łatka, podobno znowu to naprawili.