Witam, zacząłem grać m163, które ma radar i ustawiłem sobie “zablokuj cel” na “X”. Wchodzę w tryb snajperski, celuję w samolot i wciskam “X”. Pojawia mi się zielony prostokąt, wiele razy pod rząd, dopiero jak kliknę kilkanaście razy “X” to radar jakby łapie cel i na nim zostaje. To jakiś bug, tak ma być? Czy coś źle robię?
Po jakiejś aktualizacji tak to zaczęło działać, jak dla mnie to raczej nerf, po tym jak obniżylu mu BR.
1 Like
Radar działa dobrze - AN/VPS-2, bo taki jest model radaru dla M163, działa w trybie Pulse Doppler i nie da się tego zmienić.
Radary tego typu tracą namiar gdy obiekt ma niską lub zerową prędkość względem radaru - tj jeśli cel leci na lub od Ciebie, wtedy radar “widzi” cel i może go namierzyć, jeśli obiekt porusza się prostopadle w stosunku do Ciebie, wtedy radar obiektu “nie widzi”. To samo tyczy się radarów lotniczych działających w trybie PD / MTI / TWS lub wariacjach tych trybów.
Powyższe również tłumaczy, czemu w niektórych przypadkach nie jesteś w stanie namierzyć celu.
2 Likes