Najważniejsze zmiany to nie żadne bezużyteczne z 14 na 14, tylko szybkostrzelność dział pojazdów różnych. Szczególnie radosna przemiana obejmuje czołgi radzieckie (czytaj: najlepsze) typu KW-2.
Za to ból doopy nie pozwala już wszelakim pojazdom opartym o podwozie Sd.Kfz. 182 na jazdę z innymi, tylko w ogonie teamu. O szwedzkim wziątku oczywiście “zapomniano”… Brawo!
PS już dawno optowałem za nadaniem pojazdom KW-2 klasyfikacji 1.0 - no max 2.0, a teraz dorzuciłbym jeszcze automat ładujący z czasami, jak w tym szwedzkim syfku ze 120. Po co się ograniczać, to tylko gra…
Ayanami podnoszą BR co jest bez sensu ale SKR dalej nie ruszony do tego jakieś jaja z jednostkami mocy w silnikach tygrysów raport podaje konie parowe a w grze będą zmienione konie mechaniczne
Oczywiście obie linki mają tę samą treść: Something went wrong…
HP vs KM - tu nie chodzi o zmianę jakichś tam iluzorycznych wartości mocy, tylko o te konkretne - prędkość. Zjazd o 1/4 to w zasadzie deklasacja. W tym przypadku będzie bredzenie o “zgodnosci historycznej”, ale czas przeładowania u wszystkich KW-2 służy oczywiści tylko i wyłącznie “podniesieniu grywalności”.
Ratelka mi podniosą, hmm i znowu trzeba będzie kombinować z formowaniem seta.
Reszta na szczęście na tyle wysoko, że jeszcze tam nie doszedłem.
W tych zmianach klasyfikacji, tylko bym prosił, żeby to robić z głową i niestrugać notorycznie BRów z jednym pojazdem, tylko żeby dane nacje miały sensowne punkty, w których te sety można sklecić.
Uważam, że to bez sensu. One z 5.0 powędrowały na 3.7, co już uważałem za przesadę, teraz im jeszcze zmniejszą przeładowanie. Przecież to z dobrą załogą zejdzie poniżej 20 sekund.
A tu bym prosił o jakąś rekompensatę w postaci najlepiej mniejszych kosztów napraw.
JagdTiger to i bez tej zmiany jest żelbetonowym wozem z węglem.
Nie zejdzie. W zmianach BR jeśli coś grzebią w przeładowaniu, to pokazują zmiany w najlepszych możliwych wariantach (zrobione załogi na asie), więc 24 sekundy to będzie najlepsze możliwe do osiągnięcia przeładowanie.