Piekuo lotnicze

Wprowadzić alternatywę w postaci trybu tylko dla czołgów ;)

Tylko na SB.

1 Like

Masz już taką alternatywę - gry konkurencji, są tylko dla czołgów. Jeśli to Ci nie pasuje, proponuję założyć własne studio i stworzyć coś od siebie.

No bo lepszym rozwiązaniem jest mówić graczom by zmienili grę niż dać dodatkowy tryb po 10 latach tego samego ;)

Czyżby ktoś się bał, że po dodaniu trybu tylko dla czołgów nikt nie będzie grał naziemkami w trybie mieszanym?

1 Like

Oczywiście, War Thunder jednak ma swoją specyfikę, nie musi naśladować innych podobnych gier, co usilnie próbujesz proponować. Wyróżnia się między innymi tym, że łączy różne rodzaje wojsk w jednym trybie. Jeśli Ci to nie pasuje, nikt nie trzyma Cię na siłę.

Osobiście zobaczył bym inne tryby gry takie jak już kiedyś były wprowadzone jako wydarzenia specjalne - kiedyś na Port Noworosyjsk jedna drużyna broniła punktu, druga atakowała, po zdobyciu punktu spawn się przesuwał i atakowało się kolejny punkt wgłąb mapy i tak dalej i dalej.
Z chęcią również zobaczył bym pancerną nieskończoną konfrontację, najlepiej połączoną na jednej dużej mapie wraz z okrętami i samolotami.

Wiesz, możliwości jest wiele.

2 Likes

Ale dodanie dodatkowego trybu nic nie zmienia w jego unikalności ponieważ tryb mieszany dalej istnieje, więc dość słaby argument.

Nie ma tak na prawdę żadnej sensownej argumentacji przeciwko dodaniu nowego trybu tylko dla czołgów.

1 Like

Nie rozumiem czemu uważasz, że to słaby argument. Jeśli grasz w ARMA 3 i brakuje Ci mechanik z Call od Duty, to zmieniasz grę zamiast wymuszać na twórcach upodobnienie ARMY do CoD, prawda?
To samo i w tym wypadku - nie pasuje Ci War Thunder z łączonymi rodzajami wojsk, zmień grę, po problemie dla Ciebie. Są powody dla których wielu graczy z konkurencyjnych gier przychodzi do właśnie War Thunder ;)

Swoją drogą, skoro tak Ci nie pasuje, rzuć sugestię na anglojęzycznej części forum i zobacz jaki będzie odzew - kto wie, może społeczności spodoba się ten pomysł? Na pewno wyszło by lepiej niż próbując usilnie wygrać “dyskusję” i postawić na swoim przy braku argumentów innych niż “ja tak chcę i koniec”.

2 Likes

Bo wszystko co piszesz wskazuje, że aktualny stan rzeczy by uległ drastycznej zmianie po dodaniu dodatkowego trybu.

Battlefield przykładowo posiada serwery tylko piechoty dla graczy, którzy nie lubią pojazdów. Wyobrażam sobie, że ARMA3 również posiada ciekawe serwery z innymi mechanikami niż oryginalna wersja.

Tryb tylko czołgowy jest popularny na anglojęzycznych forach (patrząc na jakiekolwiek głosowania w tej sprawie bądź głosowania u Youtuberów).

1 Like

Dobrze, ale pytałem specyficznie o część z sugestiami - proponowałeś coś takiego, czy tylko narzekasz? Ewentualnie czy głosowałeś, jeśli taka sugestia się pojawiła?

Patrząc na szybko po wynikach wyszukiwania nic nie wyskoczyło, tak że wątpię abyś posunął się do czegoś bardziej konstruktywnego niż narzekanie.

Na starym forum się pojawiła i trafiła do deweloperów ;)

Jakbyś mógł mi wskazać, jako że tu nic nie znalazłem :)

Jak będę miał chwilę to poszukam.

To gdzie jest piechota ja się pytam? Jestem absolutnie za tym, żeby w momencie, gdy mój czogł się pali, ktoś wyskoczył ze środka i zemścił się na wrogu panzerfaustem. Albo niech pomiędzy gruzami popyla sobie szeregowiec Ryan z bombami przylepnymi.

To ja proponuję dodać jeszcze drony i czerwony guzik do takiej rozrywki.

1 Like

To jest gra o maszynach, nie o ludziach je użytkujących. Jeśli chcesz mieć wszystkie te elementy, są inne gry jak Enlisted.

Drony już mamy.

2 Likes

Prawda najszczersza! Zapomniałem wziąć to pod uwagę.
No to tyle w temacie trybu czysto czołgowego - chyba że nam Bambus powiesz jak rozwiązać kwestię pojazdów AAA.

Przecież dalej istnieje tryb mieszany, nikt go nie usuwa.

Jakoś nie widziałem ludzi dyskutujących o dostosowanie map czołgowych dla wodolotów czy bomobwców strategicznych ;)

1 Like

Pytanie nie dotyczyło tego, czy tryb mieszany nadal miałby istnieć, tylko jaki sens istnienia miałyby mieć pojazdy AAA po wprowadzeniu trybu wyłącznie czołgowego. A więc?

Drzewek pancernych nie kojarzę dobrze, ale pewnie w niejednym występuje sytuacja, że aby odblokować wyższą erę to jakąś pelotkę trzeba zbadać i kupić.

Miałyby sens w bitwach mieszanych.

Nie wiem co tu jest trudnego do zrozumienia. Nikt tu nie mówi o usunięciu aktualnego trybu a dodaniu nowego.

1 Like

Widzę, iż masz problemy z pojęciem słowa pisanego. No dobrze, to abyś zrozumiał tak brzmi pytanie:
“Jakie zastosowanie generalnie, pomijając jakieś przypadki skrajne w rodzaju ja wiem, ZSU-57-2?, mają mieć pojazdy AAA w trybie wyłącznie czołgowym, bez samolotów?”

Widzę, że masz problem z zrozumieniem co sam napisałeś:

Zapytałeś pierwszy raz:

Czyli kwestia AAA ogólnie, tak samo tutaj:

Więc zarzucanie mi braku zrozumienia gdy pytasz o ogólną sprawę kwestii SPAA jest dość zabawne, zwłaszcza, że otrzymałeś odpowiedź na to:

Nie wiem czy masz problem z zrozumieniem, skoro musisz dopytać:

Skoro już Ci na to odpowiedziałem. Nie muszą mieć skoro mają swoje zastosowanie w bitwach mieszanych.

Dodatkowo nawet napisałem Ci tutaj wytłumaczenie do tego:

Ja rozumiem, że jest już późna godzina i sam jestem po robocie, ale jak już oskarżasz mnie o ‘problemy z pojęciem słowa pisanego’ to zorientuj się, czy nie masz problemu z czytaniem z zrozumieniem.

1 Like

znaczy czołgowi puryści chcą mieć zbalansowany fair play gameplay tylko i wyłącznie dla pojazdu typu czołg, żeby nie trza było zbyt daleko jeździć w/w pojazdami i można było macać się lufami na małych zbalansowanych i fair play mapkach