Ahoj lidi,
přišel jsem se trochu vyzpovídat, možná pro radu, možná trochu pobrečer. Asi po 3, nebo 4 letech jsem se rozhodl, že se zkusím do WT vrátit. Nedalo mi to, mám rád druhou světovou a její bojovou techniku. (Vím, že tu jsou i moderní stroje) Považuji se za “veterána”, který pamatuje 20 tierový systém u letadel i začátky tanků, kdy byli jen Němci a SSSR.
Hraju letadla a tanky, nyní tier 4-5. Za USA, Němce a Brity.
Je to necelý měsíc co jsem se vrátil, dlouho jsem si říkal, jestli mi to za to stojí. Samozřejmě začátek byl pro mě drsný, na dně tabulky každou hru, ale přišlo mi, že se postupně zvedám. U letadel se mi osvědčovala taktika, kdy jsem dělal nálety a měnil tak výšku za rychlost a naopak. Co mě ale začalo zarážet, že většina strojů co mě sestřelí jsou Sověti. Stačí půl sekundová dávka a je po mě, nehledě na to, že a to hlavně s Brity, nemám šanci cokoli vymanévrovat. Mně kolikrát nestačí celý zásobník abych něco kloudného provedl. Ale i tak býval jsem v první půlce hodnocení.
Tak jsem si řekl, že zkusím jak jsou na tom tanky, začínal jsem se do toho lehce dostávat, ale už téměř celý ten měsíc pozoruji, že možná 60% killů dostanu “překvapivě” od Sovětů, velká většina instakill. Ale asi víc mě udivuje, že snad nejhůř si vedou Němci, kdy Tiger I ani Panter, není defakto schopný prostřelit ani KV-1, nebo T-34, přičemž v garáži při simulaci výstřelu dávám tomu tanku instakill. To samé proti prémiovému Tigeru Ost, který opakovaně nepenetruji i na 100m, ale on mě ano. Jakto? Jsou to přeci identické tanky. Pamatuji začátky, kdy Tiger I byl král pole a my ostatní se Shermany a T-34 jsme byli hlavně na delší vzdálenosti naprosto bezradní. Nehledě na to, proti jakým tankům člověk celkově hraje. S tankem z období války není problém hrát proti něčemu ze 60. let, nebo prototypy (např. M109, T29).
I Sherman Jumbo, nebo T25 jsou schopny občas vydržet x zásahu do věže a být držáci i za cenu, že samy nic neprostřelí, zejména M4. Ano povedli se mi světlé momenty i s Němci, konkrétně dva. Kdy se povedlo dát 6 zářezů za bitvu s jedním tankem. Ale jak říkám dvě bitvy. O Britech nemluvě, s FV4202 neprostřelí nic o přes fakt průraznost 300 mm, a když už nic neuděláte.
Ale tento týden jsem měl třeba bitvu, kdy jsem za 5 minut 3x zkapal a vystřelil si třeba dvakrát, nebo taky vůbec, jelikož pokaždé zdechnu po ráně, ideálně od tanku který není na mapě ani vizuálně vidět a nestihnu někam dojet.
Nejsem bůhvíjakým hráč, to vím. Řekl jsem si, stačí mi být v top 8 svého týmu každou bitvu a mít alespoň tolik zabití co úmrtí, ale dost často se to prostě nedá a jsem 12. nebo hůře s 1, 2 asistencemi. Proto se vás ptám, děje se to více lidem, nebo jsem fakt tak špatnej a mám skill issue? Vyřeší se to prémiovým účtem, nebo že by to nebylo pay to win? Případně nějaký rady, nebo kdyby byl někdo ochotný odehrát se mnou nějaké hry, třeba mě něco naučit/poučit, je i pro mě dost nových map a člověk úplně neví kam zamířit, navíc není asi fajn aby 10/16 lidí jelo na jedno místo což se často děje, nechci od vás “potahat” to není správný, ale rád bych věděl pohled ostatních a třeba by mi i někdo poradil.
Snad můj příspěvek není moc trapnej. 😅
A ať vám to lítá/jezdí/pluje!
Díky, SheriffCz