Pay to win, nebo no skill?

Je SU-9 stejně dobré nebo lepší než SU-11, ne neni.

Rozdielne BR nemajú lebo by boli rovnako výkonne.

Je Sagittario 2 nebo G.91 YS lepší než Ariete, ne není.

Sagittario je síce menej výkonné ale je podstatne ľahšie a duel týchto strojov je viac menej vyrovnaný
G91YS je slabšia ale zas ma AIM9B

Je Klimov Jak lepší než jiný Sověti? No, jo a ne, ale to proto, že 3U je totální ufo, co nemá na 5.7 co dělat.

Na to si si odpovedal sám.

Je Super Corsair lepší než letadla v US stromě z jeho “bracketu”? Ano, o parník.

Tak ako je tento Corsair vyššie v BR tak to môžem porovnať s P51H ktorý je lepší o parník :D

Je XP-50 lepší, než KingCobra nebo Black Widow. Je, násobně lepší.

Neviem ja XP-50 lovím z 109 F-4 a nepríde mi OP, ani sa mi s tým nelieta dobre, KingCobru mám o dosť radšej.

KDYBY letadla o kterém se bavíme byly ve stromech a jejich prémiová verze by byla jen o tom, že má zvýšené výdělky XP, creditů a je plně vyzkoumaná, není problém. Ale prostě jsou tu stroje, které se dají koupit jen za peníze a jsou prostě lepší (a někdy fakt o hodně lepší), než jejich “kolegové” ze stromu.

Reálne takýchto strojov je len niekoľko a nie je to nič závratné, každé z nich má svoje slabiny ktoré sa dajú zneužívať.

Porovnej si třeba německá a italská Gčka… Prémiové stroje mají 4 Sidweindery B, stromové mají govno. Zaplatil jsi peníze za to, že jsi dostal výkonově identické letadlo s tím, že oproti stromovému má 4 IR rakety. Na stejném BR. To je taky forma “pay2win”.

Ja viem že je to ťažké pochopiť ale absencia niečoho ako AIM9B ešte neznamená nevýhodu. Už len pre to že vážia 300kg, akákoľvek stromová G91 ťa porazí 9/10 prípadoch.

Hlavně ono ty staty těch letadel zkreslují sami hráči.
Když si SU-11 koupí level 14 hráč, co odehrál sotva rezervní letadla, tak je jasný, že na tom neudělá K/D nebo winrate. Nebo třeba teď situace s MiG-21S (R-13-300). Ti dementi to lítají s napalmem.

Áno, samozrejme že tie štatistiky treba čítať komplexne.
Treba sa zamyslieť aj nad tím že nie každý má potrebu byť najlepší, niekomu stačí odhodiť napalm, niekto rád BVR niekto dogfight a niekto si len tak rád lieta.

Neviem proste pre mňa by bolo P2W iba v prípade že G91R4 by bola jak strome tak premium a premium by mala o 2 9B viac alebo niečo obdobné.

To že má prémiový stroj nejakú unikátnu schopnosť neznamená P2W, obzvlášť v hre ktorý toto rieši BR systémom. Zasa sa vraciame k tomu že pokiaľ si myslíš že niečo je moc silné na daný BR môžeš navrhnúť na zmenu.

1 Like

A zrovna ty dostávaš vždy tých skúsených ktorí K/D neskreslujú, to je pech xD

1 Like

„Zapomněl“ he he he, on takhle Gaijin „zapomíná“ dost často. Mluvil o tom třeba TheEuropeanCanadian na youtube a nejenom on. Národnost tvůrců i když je oficiálně Maďarský známe. Nenápadné systematické zvýhodňování hráčů ruska je realita - a to nejsem politický, se*e mě to od roku 2016 když jsem začal hru hrát ( a EUMajdan mě v tu dobu byl vcelku ukradený).

1 Like