Otwarcie serwera testowego z aktualizacją „Storm Warning”! — 10.12.2024

Dziś otwieramy serwer testowy War Thunder z nową aktualizacją „Storm Warning”!

Możesz pobrać klienta gry stąd

Od: 10 grudnia (16:00)

Do: 13 grudnia (08:00)

Z przyczyn technicznych serwer deweloperski może zostać zamknięty w dowolnym momencie przed wskazanym czasem, więc wykorzystaj jak najlepiej dostępny czas!

Znane błędy

• Nowe maszyny w tej aktualizacji mogą mieć nieścisłości w charakterystyce, opancerzeniu i ustawieniach uzbrojenia.
  • Model pancerza dla nowych pojazdów naziemnych nie jest końcowy i wymaga dopracowania.
  • Niektóre nowe samoloty nie mają kokpitów.
  • Niektóre pojazdy naziemne nie mają widocznej załogi.
  • W niektórych samolotach oderwane skrzydła są wyświetlane nieprawidłowo.
  • Może brakować ikon niektórych pojazdów.
  • Brak lokalizacji dla niektórych pojazdów.
  • Niektóre efekty nie mają dźwięków.
  • Niektóre samoloty mogą mieć niedokładności w modelu uszkodzeń, brakujące paliwo, wycieki oleju i wody, materiały pancerza.

Sprawdź najważniejsze nowości

• Zapoznaj się z dziennikiem zmian, aby znaleźć poprawki błędów, dodatki i zmiany w uzbrojeniu, a także ulepszenia w wielu obszarach gry.

Maszyny

• W tej aktualizacji mamy kilka nowych maszyn, w tym Typhoon, PzH 2000, M44, tajskie samoloty i wiele, wiele więcej.

Lokacje

Zdobyte i zużyte przedmioty

• Na serwerze testowym nic się nie liczy. Wszystko, co zrobisz, nie zostanie przeniesione na główny serwer, np. zdobyte punkty badań i srebrne lwy, odblokowane osiągnięcia i maszyny. Dotyczy to również wszystkich Złotych Orłów, Srebrnych Lwów i Punktów Badań wydanych na serwerze testowym - nic nie zostanie odjęte z konta na serwerze głównym.

Pozostawianie opinii i raportów o błędach

• Wszystkie opinie i raporty o błędach pomagają nam naprawić wszelkie błędy lub zmienić funkcje przed wydaniem głównej aktualizacji na serwerze głównym.

Znalazłeś błąd?

2 Likes

Podoba mi się opcja wyboru celu bombardowania na mapie ;)

1 Like

Świetna jest! Mam nadzieję, że przywrócone zostaną GROMy z napędem rakietowym.

@Saharczyk

Jak dla mnie jest jeden problem z zaznaczaniem celu na mapie.
Gdy powiększamy mapę, w trakcie lotu bardzo trudno jest zaznaczyć cel, ponieważ mapa porusza się razem z poruszającym się samolotem. Dobrze by było, żeby mapa nie przesuwała się gdy wybieramy opcję oznaczania celu do bombardowania. Wtedy można by zaznaczyć cel precyzyjnie.

2 Likes

Znaczy wiesz ze mozna zmienic cel do bombardowania za pomoca CCRP (cycle bombing target w opcjach), a jesli chodzi o cele inne niz bazy to mozna za pomocą przycisku “F”?

Ja na to czekalem odkąd tylko zaczalem grac w WT, ale w sumie nie jest to az tak dobre

Busterowi chodzi o cel zaznaczany bezpośrednio na mapie (nowa funkcja), prócz tego normalnie korzystamy z cyklicznej zmiany celu CCRP, na symulacjach ciężko inaczej wybrać precyzyjnie cel do bombardowania z dużej wysokości.

Wiem.
Tylko jak wykorzystuję klawisz do zmiany celu, to wtedy kolejność zaczyna się od bazy nr 0 i leci po kolei. Na realistyku to mały problem, ale na symulacji, gdzie do celów zaliczają się bazy i moduły lotnisk, gdzie na każde lotnisko przypadają 4 moduły, to wyobraź sobie ręczne przeszukiwanie celów, gdy często ich łączna liczba wynosi ponad 30 na mapach takich jak np. Dania.
Jak się pomylisz o 1 numer, albo ktoś przed tobą zniszczy bazę to znowu ręcznie klepać z klawiatury … 😑

A wystarczyło dodać opcję wyboru celu bombardowania w przód i w tył 😉

1 Like