Nie mam opcji zakupu przez portfel steam i blikiem

Witam, ktoś wytłumaczy mi dlaczego nie mam już opcji zakupu przez portfel steam i blik? Co się dzieje z tym sklepem? Pozdrawiam

A jak wchodzisz do sklepu i co chcesz kupić, bo u mnie jest blik widoczny kiedy robię zakupy przez przeglądarkę, a płatność przez steam jest widoczna jak przez grę kliknę zakup pakietu czy czegoś innego (grę mam w wersji Steam).

steam

1 Like

Wchodzę do sklepu przez przeglądarkę. Próbowałem też przez grę kupić 150 złotych orłów bo mam jakieś grosze na steamie. Od zawsze gram przez Launcher Gaijin

Od dłuższego czasu są problemy z wyborem płatności. Niedawno znajomy kupwał coś i musiał zapłacić kartą. Dopiero jak zapłacił kartą, pojawiły mu się pozostałe metody płatności. I jeszcze lokalizację wcześniej zmienił na Polskę.

1 Like

Ściągnij grę przez Steam’a i pewnie wtedy będzie dostępny portfel Steam do płatności, tak mi się wydaje.

Tylko mi nie jest potrzebna wersja Steam. Odpowiadałem ogólnie, że występują błędy z płatnościami. Jedni mają dostępne wszystkie opcje, inni tylko część. To nie jest tylko problem z wersją na Steam.

1 Like

Pobrałem przez steam… Też nie mogłem zapłacić przez portfel steam’a

A no właśnie. Zawsze płaciłem sms-em a nie ma już takiej opcji.

1 Like

Mi też zniknęło, choć jeszcze niedawno płaciłem SMS-em. Ale kilka dni temu zainstalowałem system od zera i może gdzieś coś zniknęło w przeglądarce?

Jakiś czas temu ja również zauważyłem że przy niektórych zakupach brakuje pewnych form płatności (tj. głównie blika). Np. przy 150GE blika nie ma, ale już dla 1000GE można w takim sposób płacić.
Z tego co pamiętam występuje to już od dobrych kilku miesięcy, może nawet powyżej pół roku. To nie chwilowa przypadłość.
Nie wiem czym to jest spowodowane, może ewentualnymi prowizjami i hipotetycznie niskim zyskiem dla gaijina ?

U mnie można za blika kupić 150GE, może coś naprawili.

U mnie nic poniżej 1000 goldenów nie ma opcji blik. A kiedyś, płacąc kartą, zablokowali mi kartę na 24h w zwiazku z płatnoslściami na cypryjskie konto czy coś podobnego. Żenada.

Uszanowanie, widzimy, że są pewne problemy z płatnościami. Prosilibyśmy bardzo o zapostowanie wszystkich napotkanych błędów na tym wątku: Metody płatności brak BLIK - #10 by szarzasty-TT (można po prostu przekopiować wiadomość z tego wątku), abyśmy mieli wszystko w jednym miejscu, co znacznie ułatwi nam przekazanie tych informacji dalej. Szczegółowe informacje (dla jakich konkretnych zakupów występuje problem i jakich opcji brakuje) są bardzo mile widziane :)

3 Likes