Magyar gyári tartalmak fóruma! /Forum of Original Hungarian Contents/

A Gaijin által készített gyári Magyar tartalmakról való beszélgetés! Például az új Magyar ágról ami a “Son’s of Attila” frissítéssel fog érkezni, vagy az új magyar hangokról.

1 Like

Részemről üdvözlendőnek tartom az új magyar ágat, de sokkal inkább abban reménykedem, hogy majd később lesz külön magyar nemzet is. Az új magyar ághoz például készítettek több új járművet is, melyekből teljesen új járművek is készültek, mint a Csaba, vagy a Lynx. Ez alapján jó remények fűződhetnek további új magyar járművek megjelenéséhez is, mint például a 44M Tas, vagy a 43M Toldi / PaK-40, vagy a 40M Nimród, WM-16, WM-21, WM-23, Héják, Me-210 Ca.1, RMI-1, RMI-8. Hiszen, ha az új ág miatt volt affinitásuk két teljesen új járműhöz, akkor miért ne lehetne még néhány járművel egy új nemzetet készíteniük?

Véleményem szerint a sokszor hangoztatott copy/paste lufit is ki lehetne durrantani egy új magyar nemzettel kapcsolatban, mert a modellek nem változnak, a textúrákat a szerkesztő fájlokból a játék könnyedén elkészítheti, és egyáltalán nem foglalnak sok plussz helyet sem. Ártani tehát egyáltalán nem árt a copy/paste, azaz a már más nemzetekben meglévő típusok magyar nemzetbe való áthelyezése sem, és egyáltalán nem bántó a szemnek sem, pláne magyar alapszínekkel és elnevezésekkel látva őket. A copy/paste hangoztatása tehát sokkal inkább pszichológiai tiltakozás eredetű, mintsem lényeges érv egy új magyar nemzet esetén. Már csak amiatt is, mert jelenleg, ha a magyar ágat és az olaszt is külön számoljuk, akkor szükséges még svéd, orosz és német, tehát öt féle nemzetiségből való grindelés egy magyar teljes gépparkhoz. Ráadásul mi a játék üzenete az utóbbi időben? Az új játékosok bevonzása és a nekik való kedvezés. Az jó kedvező egy új magyar játékos esetén, hogy nesze, húzzál 5 nemzetiségből, hogy legyen egy magyar gépparkod!

Részemről én tehát mindenképpen örülnék, ha a magyar ágat később majd egy külön magyar nemzet is követné.

3 Likes

A magyar hangokat is üdvözlendőnek tartom, ám úgy gondolom a saját meglátásom szerint, hogy a jelenlegi besorolása a “lelkes amatőr” megnevezésnek felelne meg a leginkább. Az a játékmenetből adódóan érthető, hogy nem hasonlíthat a valósághoz, mert mivel egyedül mész be, és nincs parancsnokod, a valós parancsnoki vezénylések elvesznek, és mivel te egyedül irányítod a gépet, a kezelők közötti valós utasítások is érdemtelenek lennének. Maga a kommunikáció azonban hasonlíthatna a valóshoz képest, egy két, max. három szónál például egyik valós kommunikáció sem hosszabb. Itt meg kész több soros szónoklatok és prédikációk vannak olykor elhadarva. Erre egyszerűen nincs idő, de értelmük sincs. Látom a célt, Tűz, Tölts hármasból a “látom a célt” -nek nyilvánvalóan nincs értelme, ezzel jelzi az irányzó a parancsnoknak, hogy mindjárt tüzelésre kész. A “Tűz” parancsnak sincs értelme nyilvánvalóan. De lövés után a “Tölts” az például jó is lehet. Ha meglát a parancsnok valamit, elég lenne egy monológ helyett egy sima egy szavas felszólítás. “Tigris!” “Páncélelhárító!” És ennyi! Minek több? A többi szinkronizálást is le lehetne rövidíteni, az értelmetleneket kivenni, mert ez egy tipikusan olyan szituáció amikor a kevesebb valójában sokkal több lett volna! A lelkesedő felszinkronizálást sem tudom egy harcjárműben hova tenni, amikor kigyullad mellettem a szövetséges egység, támadnak a gépek, ez meg akkora mámorban mondja be, hogy lőnek minket, mint aki épp veri a fszát. Ráadásul sok értelme nincs annak amit mond, mert mire mondja, már pattognak le a lőszerek és az ember összeráncolt homlokkal kérdez vissza: " Na ne mondjad, tényleg?! Észre se vettem!" Ugyanakkor a valós személyzet a szak megnevezést akkor használja, amikor még nem kopott össze a kezelőszemélyzet. Amikor már közepesen össze koptak, akkor félig káromkodva használják, teljesen össze szokott személyzet pedig szinte csak káromkodva szokott működni jó értelemben persze. Nyilvánvaló, hogy ez megint nem megoldható a kamaszok jelenléte meg vulgaritás meg miegymás miatt, nem is ezért hoztam föl, hanem hogy szemléltessem, hogy ez a valóságban annak az egyszerű jelentése, hogy a gépben nem robotok, hanem emberek ülnek. Tehát lehetne valamit ügyesen szlengesíteni is akár, hogy ne csak a száraz vezényszavak legyenek.

Véleményem szerint maga a kezdeményezés tehát jó, mert nyilván jó szándék vezérelt mindenkit, de fel lehetne javítani a lelkes amatőr anyagot akár tárgyszerű közepes minőségűre is. Profira nem kell, mert az túlzás, de azért az se biztos hogy jó, ha amatőr marad.

2 Likes

Kicsit tartok tőle hogy a következő 1-2 évre be kell osztanunk amit most kaptunk. Pedig tier1-be még kellene egy Toldi mert a Csaba elég gyenge, és hirtelen nagy az ugrás tier2-be. Toldi 1 (20 mn ágyúval) vagy a köténylemezes Toldi 2 (40 mm ágyúval), esetleg a Toldi 3-as ideális lenne. Minimális munka lenne velük. A Straussler V4-el macerás (speciális mechanizmusai voltak, kevés a fennmaradt anyag) talán ezért is maradt ki. Tier 3-ból nagyon hiányolom a Nimródot (svéd L60- ból könnyen átmodellezhették volna) bár játékmechanikailag nem illeszkedett volna az olasz AA-k közé. A rakéták nélküli Zrínyi1 is bekerülhetett volna. Az event verzió rakétái inkább önveszélyesek mint hasznosak (én a menet elején egyből ellövök 4-et 5-öt nehogy rámrobbantsák), jó alternatívája lenne. A “páncélvadásznak” átalakított Toldi, a rakétavetős (Lidérces) Toldi és a 44M Tas ugyan azzal a problémával küzdenek: kevés a fennmaradt adat, fotók alapján kellene dolgozni. Reményre ad okot hogy ugyanez igaz a Turán 3-ra ami végül bekerült. Tier4-be én szívesebben láttam volna egy copy-paste Panther-t mint szovjet tankot. A 6 másik “magyar” járműre nincs igazán érdemi alternatíva.

Igen, erre nagy esély van, hogy most sokáig hanyagolva leszünk, én ez a félig teli van a pohár típusú ember vagyok. Csak magyar ágat nézve ez igaz lehet, én M13, M14 olasz lassú, de használható tankokkal küzdöttem át az első Tier-t, hogy kiépítsek egy 2.3 -as csapatot amivel kihúzhatok mindent majd a Turán III -ig, ez a kiépítés meg is történt. A többit ugyanis nekem az orosz ágról érdemes majd kihúzni, a Nato cucc meg nem izgat, mert retro gépek érdekelnek, az meg nem az. Tényleg jó lenne Toldiból egy hozzáférhető darab, nekem is nagyon kéne a Nimród, és én sem szeretem a rakétavetőket a Zrínyin! Az általad említett kevés dokumentációs gépekkel kapcsolatban szerintem érdemes inkább bizakodni, sosem szabad kishitűnek lenni!

Nagyon boldog vagyok, és nyilvánvalóan sokan mások is azok, hogy ma reggel megérkezett a Sons of Attila nagy frissítés. Két apró hiba ami feltűnt: a Mi-24D -nek ez a festése csak a Néphadsereg felségjelzésével létezett. A T-72M1 -et nem festettük át, azok nem lettek magyar sötétzöldek, hanem megmaradtak ugyanazok a gyári zöldek mint amilyen a T-72A változat is. További észrevétel, hogy nem kerültek ki az MKHL felségjelzésének speciális karakterei a Turán I., Zrínyi II., és Turán III harcjárművek nevei elé, pedig a Pz. IV F1 utáni gépeket már így azonosították. Csak a Csabán, a Pz.38 -on, az L3-on és Pz IVF1 en volt látható a korábbi csendőrségi jelzés még a frontra való elindulás előtt és a frontharcok közben, amit hibásan a matricák között MKH jelzésnek írnak. Azt követően a megmaradt járművek is az MKHL jelzését kapták, L3 ból, Turánból, Toldiból, Csabából maradtak túlélők, Pz38 ból, Pz IV F1 ből nem.

Összegyűjtöttem a már meglévő, copy/paste típusok listáját is, mleyeket még nem kaptunk meg. További szárazföldi típusok, melyek állományban voltak, de jelenleg még nem láthatóak magyar felségjelekkel:

MKH: L3/33, Pz. 38 (t)A, Pz. IV F1.
Át nem festett, német felségjelzésű, de magyar egységek által használt MKH egységek: Pz. IIIM, Pz. IVD (C -vel megegyezik), Pz. IV F2, Pz. IVH, Tiger E, Jagdpz. 38 (t), StuG-IIIG.

Néphadsereg: IS-2 1944, ISU-122, BTR-152A, Su-76M, T-34/85 Zisz, PT-76.

MH: BMP-1, 2S3M, T-55A, T-55AM.

További légierő, melyek állományban voltak, de jelenleg még nem láthatóak magyar felségjelekkel:

MKHL: Fiat Cr.32, Fiat Cr.42, Ju-86 K-2 (Svéd B 3C átpingált motorburkolattal), Ju-87B2, He-112 B1/U2, Héja I. (Re.2000 Serie I.), He-111P2 (H3), He-111 P6 (H6), Ju-87D5, Ju-88C6, Ju-88A4, Bf-109 E3, Bf-109 G6, Bf-109 G14, Bf-109 G10, Fw-189A1, Fw-190F8, Bf-110G4, Me-210Ca.1 (Me-410A).

MN (néphadsereg): Jak-9P, Il-10M, Tu-2S, Tu-2S-44, Tu-2S-59, Il-28, MiG-15, MiG-15bis, MiG-17F (MiG-17), MiG-17PF (Lim-5P), MiG-19PM (MiG-19PT), MiG-21F-13, MiG-21PF.

MH: MiG-21MF, MiG-21bis, Su-22M3, MiG-23MF, MiG-29A

A magyar szoveg szo szerint Google forditozva van! Az ember azt gondolna hogy a ceg ami Budapesten szekel tudott volna talalni egyettlen magyar embert akinek van valami hadaszati ismerete! A “test drive”-ban ha a Tortoise-ra celzol azt mondja “legelharito raketa”. Repeszrombolo az “nagy ereju robbanoszer”. A tuzersegi csapast neha legicsapasnak mondja. Geppuska helyett csak “MG”-t mond. Nagyon amator az egesz!

3 Likes

Teljes mértékben egyetértek, bár hozzá teszem, nekem az nem is lenne elvárásom, hogy profi legyen, lévén a célközönség sem csak a leszereltekre, tartalékosokra vonatkozik. De ezek amiket írtál, ezek tényleg borzalmasak, szörnyű egyébként egyre inkább minden, sok olyan véleményt hallani például így magunk között, akik voltunk valahol, hogy az sem lenne utolsó ha Bovrovniczkynek is lenne valami hadászati ismerete! :D

1 Like

Nekem sem tetszik, amit most használ a játék. Alapvetően én a régebbi verziót szerettem, ami hivatalosan sosem volt hozzáadva a játékhoz, lényegretörő és rövid volt, még az is hozzátett, hogy direktbe rosszabb minőségben volt megcsinálva, ráadásul mindent is magyarul mondtak, még a támadd az A pontot stb. is, tehát tényleg mindent, ezen felül változatosabb hangok és még női is volt (lehet most is van, ezt most hirtelen nem tudom). Az sem volt profi, de olyan emberek adták a hangjuk, akik nagyobb színészek, mint Galambos Péter (Dwayne Johnson, David Schwimmer), Básti Juli (Katey Sagal) stb. Illetve az új hangcsomagok után én túlon túl soknak érzem és irreálisnak is a mennyiségét a kommentárnak, amit hozzáfűz a játék, illetve kicsit butácskák is a szövegek és beleélés sincs. Anélkül nem akarnám játszani, mert régen jó volt, ahogy volt, de a mostani mennyiség kritikusan sok.

1 Like

Hát ez remekül hangzik, tök jó lenne az a verzió amit mondasz, úgy sem tud realisztikusabb lenni azon kívül hogy rövidebb, meg szakszerűbb, mert egyedül irányítod a saját egy járműves alakulatod, így mindjárt az összes a valós értelmét is veszti.

1 Like

Nem adja vissza 100%-ban azt, amit képviselt és így tankozás nélkül kicsit fülsértő is, de valójában nagyon is jó volt, ezek mellett fontos elmondani, hogy ez kb 1/4, 1/6 a régi hangpakk mennyiségének, ahol vannak jobb minőségű hangok is (nyilván ez a hangzás miatt lett ilyen régies). Szóval kb. ilyen volt, illetve hát mai is be lehet erőltetni a játékba, aki pedig tud egyedi crew voice hangokat készíteni, az igazából meg tudná csinálni egyedi modnak a fájlok felhasználásával.
https://youtu.be/CablGlKP_M4

Hali ! Kicsit késve de amúgy működik a régi is párhuzamosan a botrány hulladék új mellett. Én is úgy játszom jelenleg is . A ránk erőltettet vacakba ugye a crew hang van , de a többi chat parancsok stb , figyelj x zónába vagy repcsibe random dumál nyerés állsz stb azok műkődnek a mai napig szerencsére .
Borzalmas az új… 1000x-er jobb volt a még anno 2015-be eredetileg mod-nak indult aztán kis elkalódás után félig életre kelt de kis mókolás után fullosan működött és full magyar volt tank repcsi crew hang parancsok is , senki nem kérte erre hulladékra rontsák el…

1 Like

Így van, örülnék neki, ha a kettőt összekombinálnák, bár lehet ennek licensz elévülés miatt akadálya lenne, de mivel alapból hiányzik, így megvehetnék újra, ha esetleg erről lenne szó, minden esetre jó lenne valami állítási lehetőség is, hogy miket mondjon, mert a játék komolyságát befolyásolja némelyik felesleges szöveg alapból is, nekem már nagyon sok, ezt fejeli meg még annak “minősége”.

Nálam tegnap óta nincs magyar hangó chat parancs, hiába rakom be újra a modot, valalogy nem megy. Nálatok megy? Mit javasoltok? A crew magyar hangja megvan.

Nekem is megölte a patch ami a régiből még félig működött pl térkép parancsok, stb csókoltatom őket… -.-"

Múltkor mielőtt bejött az új hulladék crew hangok az egész régit kimentettem , majd megnézem mennyire lehet okoskodni vele.

Hát én már összevissza pakolgattam, a sound mappába például van gyárilag is dialog chat hu még sincs magyar hang. Ha sikerül előcsalnod, feltétlenül szólj! Már megszoktam, hiányzik! :)

Az egész akkori sound mappát lementettem akkor , meglátom mit tudok gépészkedni vele csak attól félek hogy hiába húzom rá újra a régit a mostanira akkor launcher indításnál vissza frissíti aktuálisra .

Nekem is baromira hiányzik eddig legalább a fele még ment és megvolt a régi hangulata erre megint angolul pofázik és vacak magyar kombináció… …

Szólok majd mire jutok akkor persze :D

Azt már próbáltam, mindig letölti kicseréli, kivéve azt nem piszkálja ami a mod mappába van.

Nem voltak zöld Tigrisek Magyar állományban. Megmaradt, Africa Corps -ból való Tigriseink voltak egyszínű, és egyéb sivatagi festésekben. A gyári Német E változat sem felel meg, mert olyanunk a 214 -es volt, ami nem egyszínű sivatagi festésű volt. A 115 -ös és 117 -es voltak egyszínű sivatagiak, de azok futógörgői nem egyeznek meg a késői E változatéval ami a játékban van. Van egy már megfestett 214 -es a live közösségben, bonyolult lett volna a készítőt megkeresni és levetetni vele az azonosítószámot? Az kinek jutott eszébe, hogy ha már hibásan zöldre festi a játék, akkor az libafoszöld legyen? Alapvetően egyébként nem zavarna, átfesthető. De ezért a tigrisért sast, tehát pénzt kér a játék, és sok tudatlan felhasználót vezetnek meg vele teljesen hibásan. Egy olyan régi motoros ismerősöm sem tudta például, hogy nem voltak zöld tigriseink, aki minden létező gépére felrakja a Magyar Királyi Légierő felségjelét.

5 Likes

A rakétakilövő forgóműve megsérült! :D

1 Like