Denerwująca gra V3

nie moglem przepuscic okazji zeby to wrzucic XD
ja tam mialem przypadk ize cala bitwa znikala z historii, jakby jej wcale nie bylo - jakis bug by

btw, testował ktos tego golden eagle?

nie, a po co?
;)

wize że gaijinowy MM znowu oc…piał. W jednym team jeden tank na 7.7, reszta 6.7, w drugim średnio 7.3 xD

ta gra się nigdy nie zmieni xD

2 Likes

Co tu się wydarzyło?

Nie wiem jak u was, ale u mnie po najnowszej aktualizacji nie idzie odpalić gry na DX12 - restartuje mi kompa (na dx11 działa normalnie na najwyższych ustawieniach) ma ktoś tak jak ja ?

Dodam że testuję w trybie naziemnym mieszanym, ale to chyba bez znaczenia bo gry nie idzie odpalić po przestawieniu na DX12, grafika Radeon RX 9070XT.

EDIT:
Pomogło dopiero postawienie systemu od nowa z kompletnym wyczyszczeniem dysku systemowego i od nowa ściągnięcie całej gry.

U mnie zadziwiająco stabilnie na wysokich ustawieniach rt, ale to w lotniczym trybie, naziemnego jeszcze nie patrzyłem.

u mnie za to spadki na RTX ze 160 do 20 klatek

U mnie działa ale mam RTX 5070. Tylko ciągle mam ten sam problem od zeszłego roku, po kilku naciśnieciach alt+tab gra się zamraża i muszę ją z menadżera zadań wyłączać.
Nawet całego kompa nowego kupiłem, wszystko od zera zainstalowane i nic to nie pomogło.
Niby piszą, że to windows jest odpowiedzialny za przełączanie aplikacji pełnoekranowych, ale jakoś dziwnie tylko z WT mam ten problem. Czy ustawię pełny ekran, czy okno pełnoekranowe - nie ma to znaczenia.

Wczoraj sprawdzałem jak gra działa na DX11. Są takie mikro przycięcia, gdzie fps-y spadną np. z 250 do 230-240. Bitwy powietrzne są przez to niegrywalne.

u mnie przy RTX 3070 normalnie do 20 fps spada. A po wczoraj buguje się np po wyjściu z bitwy dalej mam dostępne załogi mimo że wyszedłem po 1szym zgonie, za to nie działa lornetka xD

przypomne tylko że mam 2025 rok :D

Kochane MM… Nie ma jak rozgrywka AB secikiem 2.7 BR gdzie najlepsza maszynka ma 3.0 BR i trafiać na wrogów z BR 4.0-4.3.
Albo rozpoczynasz badanie nowej nacji i mając BR 1.0 trafiasz na 2.3 BR maszynki np. Jak-2 xD
To dopiero równa walka…

Nigdy nie zaczynaj nowej nacji bez maszyny typu premium, i to najlepiej na 3. erze. Tym robisz drzewko, idąc ku trzeciej erze. Śmieci po drodze tylko kupuj te najtańsze, a najlepiej gdy są zgrupowane, bo ten drugi jest wtedy tańszy (oczywiście mam tu na myśli PB, a nie gówniane SL). Gdy już możesz kupować w drugiej erze, to wtedy można poszukać czegoś na wsparcie tego premiowego odkrywacza.

Gdzie zniknął DLSS?
Dzisiaj weszła łatka

Interfejs

• Naprawiono błąd, który powodował wyświetlanie XeSS na liście opcji antyaliasingu dla kart graficznych, które nie obsługiwały tej funkcji.

Taa, u mnie dalej jest, za to brak DLSS

Po tych ich łatach dzisiejszych tnie mi się zarówno WT jak i Enlisted. Szpece.

1 Like

U mnie są mikro przycięcia na DX11, pomimo karty RTX 5070, procka AMD Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 i z dyskami NVMe.
Dlatego gram na DX12.

Dokładnie to się ujawniło. Spróbuję jak piszesz na DX12.

1 Like

Raport:
https://community.gaijin.net/issues/p/warthunder/i/kJRfcZ7oO8ZM

1 Like

najlepszy sposob, gnebic slimoka raportami

Gdyby jeszcze częściej te raporty czytali, a nie tylko scrollowali dalej ;)

drobne zmiany we wlasnym systemie raczej nie pomagaja na problemy wieku dzieciecego aktualizacji, trza poczekac az slimok wezmie sie do roboty i ogarnie temat

radykalne zmiany czasem dzialaja czasem nie (u mnie swiezy system na swiezym dysku i swieza instalka gry rozwiazaly problemy ze sterowaniem, u ciebie zmiana systemu nie pomogla na alt tabowe crashe

im wiecej graczy meczy slimaka jednoczesnie tym wieksze szanse ze reportowanie zadziala :p