Denerwująca gra V3

Nie napisałem że nie masz, po prostu ten filmik mi idealnie spasował do tego co mówisz.

1 Like

Czy można nadal sprawdzać statystyki (miejsce, ilość zniszczonych celów itp) w trakcie bitwy?
Miałem zawsze pod N a teraz nima ;)

A próbowałeś TABem?

1 Like

Muszę przyznać, że podobają mi się dynamiczne zmiany pory dnia i oświetlenia a także efekt mgły.
Chwilę temu na BR 4.7 miałem bitwę, która ze zmierzchu przeszła prawie w noc. Dookoła płonące wraki, dym, iskry z rykoszetów. Było przyjemnie romantycznie, trochę jak przy ognisku, trochę jak przy niezapłaconych rachunkach. Aż chce się Niemca w hełm. Teraz wiem skąd pomysł na poduszki z waifu. Czasami wracam do niektórych powtórek, dlatego muszę nagrać i wrzucić na YT.

Byle by Gaijin tego nie zdupcył. Taki mają gest, że jak coś działa to trzeba zdupcyć. Tak jak dźwięki.

Zniszczony czołg nie strzela. Zniszczony okręt nie strzela. Zniszczony samolot, jeśli nie zabijemy pilota, napierdziela jeszcze ze wszystkiego co ma… Jakiś absurd… Po zniszczeniu powinno z automatu odcinać dostęp do uzbrojenia i wywalać do hangaru…

4 Likes

Przed chwilą tak małem, zresztą w każdej bitwie na mieszanych RB można tego doświadczyć.

Z kolei to:

na mieszanych RB przy ostrzale SPAA-samolot to tzw. gównoprawda. Jak końskie zwisy kradły moje fragi robione na SPAA, tak nadal to robią. Nawet gdy z samolotu zrobił się fireball. Nie wiem, jak samolot-samolot na mix RB.
Na samolotowych RB to chyba działa, ale raczej rzadko jestem tam w roli myśliwca i wyłącznie na niskich erach.

z tego zdarza mi sie korzystac zeby jeszcze sie jeszcze (posmiertnie) odgryzc
@piotrek84g
ze spaa napierdzxielaj do zobaczenia napisu aicraft destroyed XD
a kontrolna seria w owiewke ma jednak wlasciwosci wychowawcze dla killstealerow

edit:
ogarnal ktos jak ccrp uzywac w aardvarku na symce?

Dostałem taką oto ofertę specjalną:

Ale chyba kogoś pogięło, nie dość, że nie gram okrętami a ruskami nawet czym innym, to jeszcze do tego 30% zniżki.
Że tak powiem takie coś to niech sobie wsadzą. :-)

Ja dostałem aż dwa razy 30% na szwedów Rank 1 i może też Rank 2.
Przestrzelili. Na mniej niż 50% nawet nie patrzę. Gdybym dostał 50% i więcej na Rank 7, to i tak zastanowiłbym się kilka razy.
Po latach grania patrzy się inaczej. Byle jaka premka do grindu za wszelką cenę nie ma już takiego znaczenia.

1 Like

W sumie dalej nie naprawili błędu z dźwiękiem działającego silnikia kiedy wróg już dawno wyszedł a przelatując nad strefą rozbicie dalej słychać silnik…

1 Like

Gaijin dalej dodaje zepsute mapy.
Zwróćcie uwagę na ustawienie niebieskiego lotniska lotniska, obrócone o 90 stopni. No fajnie, że już na starcie jedna drużyna ma przewagę.

Podwójne standardy to widać u Ślimaka nie nowość (Jak choćby kasowanie żartobliwych postów- bo ktoś wie lepiej od autora że coś jest obrazoburcze - a nie żartobliwe)
Ale ale nie o tym. Mam zagwozdkę… O ile wiem Bombowce oraz samoloty szturmowe mają airspawn. Ale jak widac nie wszystkie bo taki Mig 23BN (freefrag na 9.7) bo to (tu wpisz dowolny bełkot/powody). Pomijam Fakt że ten samolot posiadał dostęp do rakiet aa jak i środków przeciwdziałania, ale gajin ich nie dał bo (tu wpisz dowolny bełkot/powody).

A taki SAAB105g na 8.3 sobie lata z airspawnu… Brawo

1 Like

Mają airspawn do 5 ery. Powyżej 5 ery wszystko z lotniska startuje.
Co do MiG-23BN na starym forum ktoś dostarczał dokumenty odnośnie rakiet i środków przeciwdziałania, no ale wiadomo co się stało ze starym forum. MiG-23 wcale nie musi być free fragiem, zależy jak go używasz. No chyba że się ktoś uprze i za tobą na lotnisko poleci ;)
Mam na nim “parę” bitew rozegranych i choć dalej nie umiem strzelać do wroga z wbudowanego działka, to mogę powiedzieć, że da się przeżyć całą bitwę nawet na uptierze.

1 Like

Dzięki Ci bardzo za odpowiedź. Mogę mieć w takim wypadku kilka pytań dot. Ogólnie latania wyższych RB? Ostatnio bowiem stałem się szczęśliwym posiadaczem Lim5P. I mimo że mój poziom latania jest jak poziom bugów w tej grze (czytaj “ocenzurowano”) to coś czasem ugram. Jednak muszę zapytać o kilka podstawowych informacji:

1. Czy radar obecny w grze na Lim5P jest czymś poza grafikfeature? Puki co tylko czasem coś namierzy ale za cholerne nie wiem po co…
  2. Jak poprawnie używać działek? O ile na me262, meteorze czy Attakerze nie ma problemu trafić o tyle MiG 15, lim czy cl13 strzelają sobie gdzie chca u mnie.
  3. Aim9b umiem wykręcic, ale już redtopy (które są chyba kopia aimow) robią mię jak chcą…

Jakie porady dla nooba na drzwiach od Stodoły masz?

1. Some say… a tak szczerze, to raczej graficzny ficzer.
  2. Nie umiem strzelać z “ruskich” działek
  3. Redtop to taka dziwna rakieta, duże przeciążenie i prędkość, ale bardzo krótki zasięg. Jak dobrze pamiętam, to im radar pomaga namierzyć cel.
1 Like

Ktoś mi powie jak grac migiem 23mla z rakietami r24r? Ten radar naprawdę jest tak zwalony że nerwicy można dostać z namierzaniem? Czy trzeba znać jakieś triki żeby to opanować ?

Ustawiasz tryb radaru na MTI/LD. Namierzasz cel, odpalasz. Jak radar złapie po odpaleniu plewy, to ignorujesz je, bo pocisk i tak poleci w przeciwnika, chyba że ten ustawi się prostopadle. Na ogół możesz śledzić pocisk czy leci tam gdzie trzeba. Na niskim pułapie przeważnie przy 6-8 km przeciwnik lecący na cb nie powinien móc uniknąć pocisku. Na wyższych wysokościach nawet dalej.
Na mniej niż 10 km warto używać trybu ACM- szybko łapie.

Wracając do tematu.
W momencie zniszczenia samolotu powinien być automatyczny powrót do hangaru

A nie jak w moim przypadku, że z komunikatem o zniszczeniu wylądowałem na lotnisku, naprawiłem się i wystartowałem… XD Jaja jakieś XD

2 Likes

Zawsze tak było że jak cię zestrzelili i byłeś wstanie dolecieć do lotniska i się naprawić to mogłeś grać dalej, nawet jakiś czas temu zrobili że na RB naziemnym nie wyrzuca już z samolotu czy śmigłowca jak cię zestrzelą

A powinno…